Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pár millió Ft megtakarítást...

Pár millió Ft megtakarítást mibe érdemes fektetni?

Figyelt kérdés
Ha bankban tartom, ott csak fogy. Aranyam már van, nem akarok megint azt venni. A tőzsdén csak a bennfentesek jönnek ki pluszban, én nem vagyok az. Egyéb ötlet?
2023. okt. 7. 07:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az, pedig ennél a kérdésnél még meg sem jelent.
2023. okt. 7. 12:47
 12/20 anonim ***** válasza:
6%

“ Pontosan hol állítottam az ellenkezőjét”

Sehol, de minthogy a válaszod nem tartalmazott konkrét, ettől eltérő többletinformációt, a lepontozásra való rácsodálkozásod indokolatlan.

“ A kérdező tőkemérete nem alkalmas befektetésre. Az csupán kereskedésre alkalmas. Arra is csak éppcsakhogy.”

1) a kérdező nem adta meg a tőkeméretét. “pár millió forint” nem egy számadat. 0,6 millió forint vagy 6000 millió forint, ezek számok. Üdv a számok világában.

2) “befektetésre alkalmas tőkeméret” olyan értelemben van, hogy az egyes befektetési eszközöknek mekkora az egységára. Pl ingatlanba nem lehet fektetni annál kisebb összeget, amennyi a legolcsóbb Reit értékpapír árfolyama - de ezek közül is sok esetben lehet törtrészvényt is venni.. De valószínű te nem erre utaltál hanem hogy ‘számodra’ ‘milliárdoknál’ kezdődik a ‘befektetésre alkalmas’ tőkeösszeg. Nos ez egy szubjektív vélemény csupán és senki nem volt erre kíváncsi. (Valószínűsítem hogy az ide történő írással igazából nem segíteni akarsz bárkinek is, csak elkérkedni, milyen nagy játékos vagy a tőzsdén, talán mert hiányod van erre szóló elismerésből(?) Ez ugyancsak nem hasznos a kérdező számára, de egyébként számodra sem.)

“Ahhoz, hogy befektetésre alkalmas méretű tőkéje legyen, előbb kereskednie, netán örökölnie kell. Vagy nyernie a lottón.”

A tőkefelhalmozás valóban lehetséges ezekkel, és még sorolhatnánk hányféle foglalkozással. A kérdés nem erre irányult, hanem hogy a felhalmozott tőkét mibe lehet befektetni. Tehát a felpontozódáshoz erre kell válaszolni, nem arra, hogy hogyan halmozzunk befektetnivaló tőkét.

“A várakozás önmagában nem elég. Annak megalapozottnak kell lennie. Ezért nem jó az egyes válasz.“

Újabb általános, semmitmondó, nulla hozzáadott értékű hozzászólás. Tegye fel a kezét, aki nem tudta, hogy a várakozás valamin alapszik…

Mondok én is egy ilyet: az egyes piaci szereplők várakozásai, motivációi eltérőek, ellenkező esetben nem lennének tranzakciók.

2023. okt. 7. 13:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

@merovingi

"Újabb általános, semmitmondó, nulla hozzáadott értékű hozzászólás."

Az.

Ráadásul jó hosszú. S főleg, értelmetlen...

"A kérdés nem erre irányult, hanem hogy a felhalmozott tőkét mibe lehet befektetni."

A kérdezőnek, saját bevallása szerint nincs felhalmozott tőkéje. Saját bevallása szerint pár millió forintja van. "Üdv a számok világában."

2023. okt. 7. 13:13
 14/20 anonim ***** válasza:
11%

Mint írtam, a “pár millió” az nem egy számadat. A “pár” az mínusz végtelen és plusz végtelen között bárhova eshet. A kérdező nem vallotta meg a nettó eszközértékét a kérdésben.

Irreleváns is, tekintve hogy mi az objektív jelentése a minimális befektethető összegnek.

2023. okt. 7. 13:19
 15/20 anonim ***** válasza:
94%

"A “pár” az mínusz végtelen és plusz végtelen között bárhova eshet."

Szerinted lehet, de nem a magyar nyelvben.

7-8-9. pont: [link]

2023. okt. 7. 13:27
 16/20 anonim ***** válasza:
11%

“kettőnél többször, de nem sokszor; néhányszor.”

Sok.. alig.. néhány… újabb határozott számnevek, ezeket is kiguglizod, hogy megtudjuk, 3 vagy 300 millióról vagy 30000 millióról lehet szó?

2023. okt. 7. 13:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Veled ellentétben, nekem ehhez nem kell gugliznom, hisz én ismerem az anyanyelvem. Sőt, pénzügyi ismereteim is magasan átlag fölöttiek.

Szóval, korábban kell ahhoz felkelned, hogy képes légy engem megvezetni...

2023. okt. 7. 13:49
 18/20 anonim ***** válasza:
11%

Aztamindenitneki 🤣

Idáig eljutottál-e az olvasásban anyanyelvi ismereteidet bevetve, magasan fejlett pénzügyi ismereteidet bővítve?

“Irreleváns is, tekintve hogy mi az objektív jelentése a minimális befektethető összegnek.“

2023. okt. 7. 13:52
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Cég, autó ingatlan, magyar állampapir, alsóbb osztályú sport csapat. Vendéglátó szálloda
2023. okt. 7. 14:21
 20/20 anonim ***** válasza:

"Állampapírba biztos nem."

Akkor döntsd el mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni egy jóval magasabb hozamért.

Mennyi az a pár millió, amit befektetnél, négy, vagy tizennégy?

2023. okt. 8. 02:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!