Hans Pötterman kérdése:
Érdemes valamibe pénzt fektetni megtakarítási céllal,vagy már mindegy?
Figyelt kérdés
Eddig szimplán bankban tartottam a megtakarításaimat lekötve, (jelenleg kicsivel 10m felett) mennyire biztonságos ezt így hagyni? Mármint nem arra gondolok,amit sokan félreértenek,hogy lenyúlják a megtakarításokat,ezt értem hogy nem így működik, én a pénz értékének romlása miatt aggódom. Inkább bele sem gondolok mennyi ment el a levesbe idén ekkora összegnél. Érdemes most állampapírba fektetni? Bár sejtem ezzel jól elkéstem...2022. dec. 9. 16:09
2/13 anonim válasza:
Nem érdemes, sokkal jobb elinflálni a pénzt, minek az.
3/13 A kérdező kommentje:
Jó hát akkor még nem volt ilyen gondom. Akkor ezzel nincs mit tenni, be kell nyelni az inflációt és kész? Majd jövőre ha lesz annyi úgyis ingatlanba lesz téve,de hitelt nem akarok. Az még mindig nagyobb veszteség lenne szerintem, bár nem értek annyira hozzá.
2022. dec. 9. 16:26
4/13 anonim válasza:
Így van. Két lehetőséged van, befekteted a pénzt és nem nyeled be az inflációt, vagy nem fekteted be és benyeled. Egyértelműen az utóbbi a nyerő. Miért tartanád meg a pénzed értékét, ha el is inflálhatod?
5/13 anonim válasza:
"Bár sejtem ezzel jól elkéstem..."
Jobb későn, mint soha.
6/13 A kérdező kommentje:
#1 #2 #4 ennyi erővel normális választ is írhattatok volna,vagy ha nem megy akkor bölcsebb dolog hallgatni!
Azt mondod? És ha államcsőd lesz amire most jó esély van?
2022. dec. 9. 16:50
7/13 anonim válasza:
azt se tudod mi az az államcsőd, de félsz tőle.
8/13 anonim válasza:
Nem lesz államcsőd, olvass már utána, az micsoda: ha fizetésképtelen az állam. Erre nincs esély - az infláció miatt rekordokat döntenek az adóbevételek, az állam pedig forintban van eladósodva. Ha szarrá inflálja a forintot, sokkal könnyebb törleszteni az államadósságot. Kérlek írd le, szerinted mi mutat államcsőd irányába!
10/13 anonim válasza:
Már minden mindegy. mind meghalunk úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!