Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tőzsdére megtakarító emberek,...

Tőzsdére megtakarító emberek, ti a helyemben az örökségből jövő pénzt is a tőzsdére tennétek, vagy annál "biztosabb" helyre?

Figyelt kérdés

Örököltem egy fél lakást, ami el lesz adva. Azon gondolkozom az árát vagy simán beletegyem tőzsdeindex követő ETF-be, amiben amúgy is a megtakarításaim nagy részét tartom, vagy pedig kipótlom az összeget és veszek abból egy lakást. Már van egy saját lakásom, amire fizetek némi alacsony kamatú lakáshitelt is, de a mostani magas infláció mellett nem érné meg végtörleszteni a hitelt.

Olyan emberek válasza érdekel, akik szoktak a tőzsdére megtakarítani és egyáltalán tudják mi az a tőzsdeindex követő ETF. A Józsi bácsik, akik bitcoinba, aranyba, párnacihába tennék nem érdekelnek. Köszi!

2022. nov. 28. 07:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Bár nekem nincs pénzem tőzsdeindex követő ETF-ben, de erősen elgondolkodtam rajta hogy ebbe tegyek bizonyos mértékű megtakarítást. Elkezdtem osztani szorozni, megnéztem évekre visszamenőleg hogy alakultak az árak, és az jött ki, hogy egy 10%-os állampapírral majdnem ugyan annyi nyereséget érsz el 5 éves távlatban mint egy S&P500-zal.
2022. nov. 28. 08:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Én megveszem a bitcoint, kinyomtatom, és azt teszem a párnába.

Mert én okos vagyok!

2022. nov. 28. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!