Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pár millió Ft megtakarítást...

Pár millió Ft megtakarítást mibe érdemes fektetni?

Figyelt kérdés
Ha bankban tartom, ott csak fogy. Aranyam már van, nem akarok megint azt venni. A tőzsdén csak a bennfentesek jönnek ki pluszban, én nem vagyok az. Egyéb ötlet?
2023. okt. 7. 07:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%
S&p500 at megveszed es evekig ra se nezel....
2023. okt. 7. 07:56
 2/20 anonim ***** válasza:
67%
Rövidebb távon PMÁP, hosszabb távon amit az első ír, vagy ezek vegyesen.
2023. okt. 7. 09:25
 3/20 A kérdező kommentje:
Állampapírba biztos nem. Az jóval az infláció alatt kamatozik, sokat buknék rajta.
2023. okt. 7. 09:32
 4/20 anonim ***** válasza:
64%

Most tényleg nem bírsz végigmenni a lehetséges alternatívákon és kiválasztani a neked megfelelőt? Itt senki nem fog olyan eszközosztályt említeni neked, amit sose hallottál még…

Vannak adósságinstrumentumok (kötvények, adott kölcsönök, betétek), meg vannak reáljavak (ingatlan, részvény, termőföld, áru, műkincs, tudás)

Minden besorolható ezekbe, nincs egyéb.

2023. okt. 7. 09:35
 5/20 anonim ***** válasza:
71%
#3 kevesebbet, mintha csak áll a pénz a számlán.
2023. okt. 7. 10:43
 6/20 anonim ***** válasza:
56%

"A tőzsdén csak a bennfentesek jönnek ki pluszban"

Meg pártízmillió másik, aki hajlandó tanulni a pénzügyekről.

"S&p500 at megveszed es evekig ra se nezel."

Ez jó nagy hülyeség. S mit csinálsz, ha esetleg 30 évig medvepiac lesz, mit a japán index, a Nikkei (JP225) esetében?

Nekem is van, de én napon belül is adom-veszem, longolom, shortolom az épp pillanatnyi irány szerint. Hülye lennék venni, amikor július óta egyfolytában esik. Ilyenkor shortolni kell. Majd veszek, ha emelkedőre fordul a trend.

"Állampapírba biztos nem. "

Ez full jogos és érthető. Így hát marad a tőzsde. Meg kell tanulni. Sokkal kisebb a kockázata (s emellett sokkal nagyobb a hozama), mint egy vállalkozásnak, a műkincsekbe való befektetésnek vagy épp egy ingatlannak. Pl. a tesla-részvény január óta közel háromszorozott. A meta (facebook) négyszerezett az elmúlt, kevesebb mint egy évben.

2023. okt. 7. 11:16
 7/20 anonim ***** válasza:
72%

Srácok, full megértem, hogy az irigység nagy úr, de nem lepontozni kellene a legkorrektebb választ, ami kizárólag cáfolhatatlan tényeket tartalmaz, hanem tanulni belőle...

A lepontozás soha senkinek nem hozott még pénzt, a tanulás viszont igen.

2023. okt. 7. 11:54
 8/20 anonim ***** válasza:
38%

(Én bár nem pontoztalak le, de az árfolyamgrafikon múltbeli adatainak szelektív leolvasása nem tartalmaz hozzáadott értéket. A befektetési döntéseket a jövőre vonatkozó várakozások alapján kell meghozni.

Ezen felül pedig összekeverted a befektetési és a kereskedési tevékenységet.)

2023. okt. 7. 12:16
 9/20 anonim ***** válasza:

"az árfolyamgrafikon múltbeli adatainak szelektív leolvasása nem tartalmaz hozzáadott értéket"

Pontosan hol állítottam az ellenkezőjét?

"Ezen felül pedig összekeverted a befektetési és a kereskedési tevékenységet."

Tévedés.

A kérdező tőkemérete nem alkalmas befektetésre. Az csupán kereskedésre alkalmas. Arra is csak éppcsakhogy...

Ahhoz, hogy befektetésre alkalmas méretű tőkéje legyen, előbb kereskednie, netán örökölnie kell. Vagy nyernie a lottón.

"A befektetési döntéseket a jövőre vonatkozó várakozások alapján kell meghozni."

A várakozás önmagában nem elég. Annak megalapozottnak kell lennie. Ezért nem jó az egyes válasz.

2023. okt. 7. 12:30
 10/20 anonim ***** válasza:
59%
Ez a Victory módszeres, 3 havonta a pénzét duplázó forexes csóka már nagyon zsibbasztó... :XD
2023. okt. 7. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!