A családotoknak sok pénze van vagy csak megél hónapról hónapra ?

Hát én is a kettő között mondanám magunkat.
Gazdagok semmiképp nem vagyunk az én fogalmaim szerint (az nekem- nyilván nem kell velem egyetérteni!- legalább annyit jelent, hogy meg tudnék élni munkaviszony vagy tevőleges vállalkozási részvétel nélkül csupán a (befektetett) vagyonom hozadékából, ergo nem kényszerülnék dolgozni.
A másik véglet sem vagyunk, mert ahol az olyan alapszükséglet is gond, mint az étel, az sajnos nevezhető mélyszegénységnek és valószínűleg akkor a rezsifizetés, gyógyszerkiváltás, évszaknak megfelelő ruházkodás, esetleg a legalább komfortos lakhatás is gond lehet… azért ez szerencsére nem fenyeget.
Az én szűk családom én és a kiskamasz gyerekem, elváltam.
Van saját tehermentes szép korszerű fővárosi ingatlan, saját <2 éves hitelmentes autóm, nyugdíjalapom, (magán)egészségbiztosításom és egészségpénztáram az eü költségeinkre, havi kb. 150 eFt-ot tudok félretenni, de sajnos elszomorít, hogy reálértéken veszít az értékéből, pedig nem a párnacihában áll.
Nem kell megnézni a tej árát vagy nem volt olyan, hogy kevesebbet tankoltam volna a benzinár miatt, nem gond a fogorvos, a gyerek versenysportja és -utazásai, de élhetnénk sokkal jobban is természetesen.
Hasznos, értelmes és anyagilag is viszonylag megbecsült munkát végzek, mégis néha elgondolkodom, mit lehetne tenni az értéktelenedés ellen, egyelőre még nem jöttem rá (nyilván a megtakarítás megy, tanulok folyamatosan, vannak kiadási prioritások, nem szórjuk a pénzt kétkézzel, én pl sokat tudok tenni a sütés-főzés-befőzés vonalon a minőségi étkezéseinkért, amik mégis olcsóbbak így nyilván, mint egy étterem.
…az átlagnál vagyunk valahol, ami elváltként, egy gyerekkel igenis szép teljesítmény :) Közben azért látom, hogy sokszorosa a szakadék köztem és egy kormányközeli vállalkozó vagy köztem és egy hajléktalan között…ez a szomorú talán inkább…
Ami viszont talán remény lehet: igyekszem úgy élni, hogy idős koromra ne kelljen a gondozásomnak elvinni a gyerekem jövőjét, fiatal életét (van nyugdíjalapom), a gyereknek is igyekeznék valami kis alapot adni anyagiakban is (lehet, hogy egy teljes lakás nem sikerül, de valami önerő biztosan) és szellemiekben is (jó iskola, hobbik, zene, sport), hogy ő még egy lépéssel többre vihesse, mint ami kb nekem sikerült.

Azért basszus.. Olvasom itt hogy másnak nem telik 1 pizzára sem, én meg itt eszem hónap végén a pizzát... Osszeszorul a szívem 💔
Amúgy átlagos. Én és a férjem sokat dolgozunk, saját vállalkozás, mindennap van hús az asztalon hála Istennek, de évek óta nem voltunk nyaralni.
Anyuéknak jobban megy, de nekem a nővérem maganvallalkozo már 20 eve. Sporolos, pedig megtehetne hogy akár évente 3x menjen külföldre nyaralni, de mindig vesz valamit, állampapír, stb.
Tényleg fáj a szívem hogy másnak épphogy csak jut valami az asztalra. Tudom tudom mindenki tehet a jobb életért, de ez tényleg siralmas.... 😔

25 én is bírom mikor jönnek a kárpátaljai magyar szöveggel. Ha ukrajnában született, ukrán, akinek a családja beszél magyarul. Ha szlovákiában született, akkor olyan szlovák, aki tud magyarul. És így tovább.
Ők nem magyarok, aki magyar, az itt született. Ez a retardált barom meg csak téged minősít, nem kell így beszélni senkivel.

27 akkor cigányok nem léteznek ugye? És egyik országban sem léteznek kisebbségek, USA-ban nincsenek afroamerikaiak, stb.
Illetve ha egy kutya az istállóban születik akkor ló.
Gratulálok az értelmi szintedhez :D
Egyébként most ráfáztál mert Kisvárdán születtem, a párom meg Nyiregyen. De nagyon sok ukrán származású is szül Magyarországon, ők egy szót sem tudnak magyarul, felmenőik sem magyarok, de ha jól értem akkor szerinted azok magyarok, míg a magyar anyanyelvű, kizárólag magyar felmenőkkel rendelkező emberek nem azok 😂

Nemzetiségről volt szó, nem állampolgárságról (bár a Kárpátaljai magyarok jelentős része is magyar állampolgár). Attól még roma nemzetiségű marad.
Nagyapám a második VH-ban volt magyar tiszt, fogságba is került. Dédnagyapám az elsőben. Az ő nagyapja pedig magyar alispán volt. Most ők megszűntek magyarnak lenni mert a 27-es azt írta?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!