Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Normális, ha 29 évesen csóróna...

Normális, ha 29 évesen csórónak érzem magam saját lakással, 5 millió megtakarítással, nettó 500 fizuval?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy sokaknak még ennyi sincs, vagy még kilátása sem, hogy valaha legyen akár ennyije is. De nálam sem tökéletes minden, a lakás az egy 25 milliót érő panel egy vidéki nagyvárosban. A nettó 500 pedig nem havi fix, hanem nyárra kimegyek dolgozni külföldre, ott megkeresek 5 milliót 3 hónap alatt, aztán itthon még eldolgozgatok valami minimálisat havi 100-150-ért és mellette iskolába járok. (És ha összeadom az éves keresetem és osztom 12-vel, úgy jön ki kb. havi 500.)

Ráadásul a két gyerekkori legjobb barátom közül, akik velem egykorúak, az egyiknek 50 milliós háza van már, amit családi segítséggel vett néhány éve 10 millióért, a másik barátomnak pedig 100 milliója van, mert 10 milliót félretett a programozói fizetéséből, aztán tőzsdézni kezdett 2-3 éve és nyert rajta azóta kb. 100 milliót. Nem vicc. Csak a szűk családjának és velem együtt két barátjának mondta el. Szóval hozzájuk képest is mérem magam és azt érzem nem állok olyan jól.

2023. szept. 27. 07:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

#19, 20: tehát elismeritek, hogy ezek összefognak omlani.

Az most mindegy, hogy 10 vagy 40 év múlva. Nyilván túloztam.

márc. 13. 10:27
 22/25 anonim ***** válasza:
#21 van egy rossz hírem. Minden épület össze fog omlani. :)) Minden épületnek van egy várható élettartama, a téglaházaké pl. 150-200 év. A budapesti eklektikus belváros bérházak mostanság érik el az alsó határát ennek, és mint látjuk már semmit sem érnek bennük a lakások, mert mindenki pánikszerűen adja el őket, hiszen hamarosan összeomlanak. Pontosan ez vár a panelekre is 40 év múlva. :)
márc. 13. 10:44
 23/25 anonim ***** válasza:
Én nem aggódom. 40 év múlva én már vagy nem leszek forgalomban, vagy már 10 éve egy jó környéken lévő nyugdíjasotthonban fogok élni.
márc. 13. 10:59
 24/25 A kérdező kommentje:

Az én panelom 1972-ben épült és panelprogramos, tehát legalább az eredeti betonelemek nincsenek úgy kitéve a természeti elemeknek már a szigetelés miatt, mint a szigeteletlenek. Állítólag a szigetelés nélkülieknél az lehet a baj, hogy a víz és a fagy bejut a panel elemek közötti résekbe és ott pusztít könnyebben.

Én is ezt olvastam, hogy a panel bírja ugyanaddig, mint egy sima tégla, pláne a normálisabb lakóközösséggel rendelkező karbantartott épületek.

márc. 18. 09:05
 25/25 anonim ***** válasza:

Van lakásod, munkád pénzed, fiatal vagy, erőd is van.

Már csak élni kell, és élvezni az életet.

márc. 19. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!