Normális, ha 29 évesen csórónak érzem magam saját lakással, 5 millió megtakarítással, nettó 500 fizuval?
Értem én, hogy sokaknak még ennyi sincs, vagy még kilátása sem, hogy valaha legyen akár ennyije is. De nálam sem tökéletes minden, a lakás az egy 25 milliót érő panel egy vidéki nagyvárosban. A nettó 500 pedig nem havi fix, hanem nyárra kimegyek dolgozni külföldre, ott megkeresek 5 milliót 3 hónap alatt, aztán itthon még eldolgozgatok valami minimálisat havi 100-150-ért és mellette iskolába járok. (És ha összeadom az éves keresetem és osztom 12-vel, úgy jön ki kb. havi 500.)
Ráadásul a két gyerekkori legjobb barátom közül, akik velem egykorúak, az egyiknek 50 milliós háza van már, amit családi segítséggel vett néhány éve 10 millióért, a másik barátomnak pedig 100 milliója van, mert 10 milliót félretett a programozói fizetéséből, aztán tőzsdézni kezdett 2-3 éve és nyert rajta azóta kb. 100 milliót. Nem vicc. Csak a szűk családjának és velem együtt két barátjának mondta el. Szóval hozzájuk képest is mérem magam és azt érzem nem állok olyan jól.
Vannak olyan emberek, akiknek soha nem elég semmi - te is közéjük tartozol.
Van, akik ezt ambiciózusnak tartják, de sajnos ez a boldogtalanság gyökere.
29 évesen, saját lakással, 5 millió megtakarítással és havi 500.000 fizetéssel, TE NEM VAGY CSÓRÓ!!!!
Ennyi idősen, valakinek saját ingatlanja legyen, és milliós félre tett pénzel. Érdekes. Biztos a szülőktől kaptál segítséget, mert te ezt önerőből biztos nem tudat megcsinálni!!
Vagy nagyon szerencsés vagy, vagy a kérdésed KAMU!!
2. Köszi! Nem tudom miért lettél lepontozva, jókat írtál.
7. Írtam privátot is. 25 éves koromig alkoholista voltam. Nem csináltam semmit, csak ittam, mármint minden nap és napi több üveg bort kb. 19-20 éves koromtól kezdve. 25 évesen mentem egyetemre, miután kijöttem a piálásban és elkezdtem a felépülést. Nem jöhet mindenki normális családból, ahol szerették, támogatták. Az én hátteremmel az emberek legtöbbje gyári munkás vagy szintén függő lesz. Az a csoda, hogy most itt vagyok. Próbáld elképzelni, hogy valaki nem privileged (érzelmi, értelmi, lelki értelemben) középosztálybeli családból jön és még egy fokkal több struggle-kön kell keresztülmennie az életben, mire eljuthat ugyanoda, mint egy rendes családból származó ember.
8. Értem én, de ő az egyik legjobb barátom, az ő életébe látok bele nagyon sajnos.
11. Ez nem igaz, mert elégedett vagyok azzal, amim van. A saját lakás megadja, hogy külön éljek egyedül, a pénz ad biztonságot, hogy nem kell aggódnom a jövő hónap miatt, mint sokaknak. De még többet szeretnék. Tehát azt mondod, hogy mindenki, akinek nálam többje van (és elég sokan vannak), nekik mind baj volt az, hogy többet akartak nálam? Akinek többje van egy panelnál vagy 5 milliónál, azok még nálam is mind boldogtalanabbak?
12. A szüleimtől kaptam 12 milliót a lakás árába (ami 25,5 millió volt) örökségből. A többi az enyém. Mondom, kijárok külföldre dolgozni + sokáig, 1-2 évvel ezelőttig nagyon minimalista szinten éltem és sokat spóroltam.
"Akinek többje van egy panelnál vagy 5 milliónál, azok még nálam is mind boldogtalanabbak?"
Én már bőven a 40-es éveimet taposom, és pénzem is több van ennél, pl. nős vagyok, és gyerekeim vannak. Ugyanakkor elég sokat láttam már a világban, és pontosan tudom, hogy a boldogság választás kérdése, az egyik kulcskérdés az elégedettség.
Sokkal jobban érzed magad, ha nem azokhoz hasonítod magad, akinek luxuspalotája van és Ferrárija, hanem inkább elgondolkodsz azon, hogy pl. mennyire szerencsés vagy, hogy egészséges vagy, hogy nem te voltál a rádióban hallott autóbalesetben, és elgondolkodsz azon, hogy kényelmesen megélsz a fizetésedből, és jó lakásod van, amíg van aki Magyarországon szó szerint éhezik, és putriban vagy romos házban lakik.
"mert akkor kezdenek ezek majd összeomlani"
:DD Édes istenem. A panelházak szerkezetileg stabilabbak, mint a téglaházak többsége. A gyakran emlegetett 80-100 éves élettartamot a tervezők az építéskor jelentősebb hozzányúlás nélküli konzervatív becslésnek adták meg, nem pedig az összeomlás tervezett dátumának, állni fognak ezek 150 évesen is. Hogy arról ne is beszéljünk, hogy a legtöbb panel a 70-es években épült, és 2070 nem 10 év múlva lesz. :)
#18 Ezt a baromságot meg honnan szedted?
A panelházakat anno kb 80 évre tervezték, de a technológia megfelelő karbantartással simán kibír 100-120 évet is. Az első panelházak a 60-as évek végén épültek, a legtöbbet a 70-es évek közepén húzták fel, az utolsók pedig a 90-es évek legelején készültek el.
Ennek megfelelően még az eredeti 80 évvel számolva is 20 év múlva kell elgondolkodni a legrégebbiek sorsáról, de a legtöbb panelház még legalább 30-40 évig velünk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!