Bérelt lakásban élők, határozott vagy határozatlan idejű szerződésetek van?
De az a ritkább mikor szerződés sincs. S azzal még jobban jársz, mint a határozott idejűvel.
Határozott idejűt írok mindig a bérlőimmel, a lejárta után pedig határozatlanként megy tovább.
Egyébként ha szerződés lejárata előtt költözni akarnak, én nem bánom, ha legalább egy hónappal előtte szól.
De ez nektek miért jó, ha 1 év után úgyis átmegy határozatlan idejűbe, akkor mire jó, hogy 1 évig határozott?
Az még a jobbik eset, ha normális a tulaj és meg lehet egyezni vele. De sokan mereven ragaszkodnak a szerződéshez.
" így röghöz van kötve 1 évre,"
Miért is? A határozott idejű szerződés felmondására is van lehetőség. Azon kívül nem csak a bérlőnek lehetnek olyan gondjai hirtelen, hogy mennie kellene, hanem a bérbeadónak is bármikor szüksége lehet az ingatlanára.
Én elsőként mindig 1 évre szóló szerződést írok. Ha semmi gond nincs a bérlővel, akkor kötök vele egy határozatlan időre szólót, vagy a határozott idejű szerződést változtatjuk át határozatlanra.
A határozott idejű szerződés felmondására nincs lehetőség. Ha mégis felmondja a bérlő, a kauciót a tulaj nem köteles visszaadni, plusz követelheti a szerződés lejáratáig illetékes bérleti díjat (amennyiben nem sikerül kiadnia)
Olyankor van lehetőség a felmondásra, ha pl. a lakás élhetetlenné válik pl. összedől az épület vagy a közművek nem működnek és a tulaj nem tesz semmit a megjavítása érdekében.
"A határozott idejű szerződés felmondására nincs lehetőség. "
Hogyne lenne! Olvasgatni a Ptk-t, valamint a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elindegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló törvényt. Abban megtalálod...
Én így tudom. De akkor másold már be, milyen indokkal lehet megszüntetni, azokon kívűl amiket leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!