Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Facebook marketplaces hirdetés...

Facebook marketplaces hirdetéseknél is megjrkentek a csalók?

Figyelt kérdés

Elkezdtem hirdetni a hangszereimet marketplacen, mert a jófogáson egyetlen érdeklődés se volt hosszú hónapokig. Ha volt is, szlovákok írtak magyartalanul hogy küldjek email címet, mert a futár csak az alapján tudja szállítani a termékem. Érdeklődtem jófogás ügyfélszolgálaton hogy mi ez és azt mondták hogy csalók, semmilyen adatot ne adjak ki, mert a jófogás nem kér email címet az eladótól.

Aztán most marketplacen a szlovák kamuprofilok, mind kamu képekkel van fent, modell nőket tesznek be profilképnek és van aki ugyanúgy foxpost miatt e-mail címem kéri, de egy merészebb már a bankszámla számom is kérte, hogy csak úgy tud utalni ha megadom. Egyértelmű hogy csalók, de nem értem miért ennyire buta felület a marketplace, semmit nem lehet jelenteni és megölik az oldalt ezek a suttyók, mert naponta bombáznak hogy email kell, de semmit sem kérdeznek hogy milyen a hangszer, csak e-mail. Eszem megáll hogy sehol se lehet nyugta az embernek.

2023. szept. 7. 09:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%

Persze.

Még a fizetett facebook hirdetések is tele vannak csalásokkal.

Azt sem képes kiszűrni a facebook hogy ne fogadjon el pénzt szélhámosoktól hogy hirdethessék magukat.

2023. szept. 7. 09:27
 2/16 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon egyszerű a képlet. Ha tudsz vele kommunikálni és átutalja neked a termék árát és az meg is érkezik a számládra, akkor küldheted neki a gitárodat.

Ha nem tudsz vele kommunikálni, magyarán nem kér fotókat, videót a gitárodról, nem levelezik veled a szállításról, nem adja meg a saját címét, stb. és nem küldi a vételárat, helyette olyan linket küld, mintha ő már megrendelte volna előre a futárt és neked "csak kifizetned kell, hogy hozzájuss a vételárhoz", ennek érdekében látszólag a bankod (kamu) netbanki oldalára irányít, akkor tiltsd le és jelentsd!

Gondolj bele, hogy ha nem valami nagyon ritka hangszert hirdetsz, te rendelnél-e másik országból gitárt, vagy inkább személyesen találkoznál a hirdetővel és ki is próbálnád megvétel előtt. Na, ezért nem életszerű, hogy bárki külföldi venne tőled interneten egy kommersz, bárhol elérhető hangszert.

Amúgy most volt ezekről a csalásokról szó a rádióban is.

www.kiberpajzs.hu

2023. szept. 7. 09:35
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

Nem jelentek meg, mindig is ott voltak, csak régen szinte kizárólag az eladói oldalon. Most meg már a vevői oldalon is ott vannak, sőt, nyomulnak.

De a fenti módszerrel és józan ésszel könnyű kiszűrni a csalókat.

2023. szept. 7. 10:09
 4/16 A kérdező kommentje:
Rögtön tudom, mert az írásból feltűnik hogy csalók. De egyszerűen hihetetlen hogy mire jó ez? Esetleg egy 10 éves gyereket tudnának így átverni, de annak nincs számla száma. Már sehol nem lehet nyugodt az ember és hiszékeny simán belefut ilyenbe. Én még webáruházból is úgy rendelek hogy utánvéttel, régen mindig előreutaltam és párszor hiányosan érkezett és azóta csak utánvét.
2023. szept. 7. 10:29
 5/16 anonim ***** válasza:

Utánvéttel ugyanúgy előre fizeted, mert kibontani csak azt követően tudod, hogy kifizetted, úgyhogy rossz a példa.

Rengeteg középkorút és nyugdíjast átvernek, sok minden mással is, pl. "vegyél fel hitelt külföldről, csak az első havi törlesztőt kell átutalnod Nigériába és máris a számládon a 3 milliós hitel.".

Tudod mennyien elhiszik?

2023. szept. 7. 10:37
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
Most akkor csak a 10 éves dőlnek be ennek, vagy bárki aki hiszékeny?
2023. szept. 7. 10:37
 7/16 anonim ***** válasza:
74%
Középkorúak és nyugdíjasok tömegeit húzzák le neten ilyesmivel és a különböző "minden betegséget azonnal gyógyító" 9900 Ft-os "csodaszerekkel".
2023. szept. 7. 10:51
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha csak 9900-ba kerül, te is megvennéd, nem?
2023. szept. 7. 10:52
 9/16 A kérdező kommentje:

Az utánvétes áruval nem szarakodnak, azt mindig gyorsan és hiánytalanul megküldik. Pár éve még előreutalva rendeltem egy melegítő szettet és 2 pulóvert. Bevittem a csomagot és hiányzott egy pulóver, természetesen elérni nem lehetett senkit telefonon, írtam üzenetet a számlával, részletezve volt miből hány darab és hogy fogyasztóvédelemnek jelentem az áruházat. Nem jött válasz, de másnap reggel dudált a futár és az ő költségükre küldték a pulóvert. Szóval ott tudatos rafináltság volt a csomag összekészítésnél, de utánvét esetén minden pontosan jött és gyorsabban.

A bedőlés inkább a butábbakra igaz, de a nagy átlag már nem hiszi el. Eleve az egyik azt írta hogy email címem megadom, küldi a futárt, aki elviszi a hangszert és majd érkezik a pénzem. Szóval azért eléggé átlátszó, ki adja oda idegennek bármilyen cuccát, hogy majd bizalmi alapon küldi a pénzt.

2023. szept. 7. 10:55
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha minden egyes alkalommal kapnék 500 forintot ahányszor látok egy bejegyzést ahol az illető ilyesmit posztol és kérdezi hogy ezek most csalók, akkor már milliomos lennék.
2023. szept. 7. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!