Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van bármilyen tapasztalatotok...

Van bármilyen tapasztalatotok facebookos tűzifa hírdetésekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Vettél már így fát? Azt és annyiért kaptad amit lebeszéltetek? Vagy megpróbáltak átverni? Bármilyen tapasztalatot szívesen meghallgatok.

Igazából találtam egy hírdetést marketplacen, amelynél (ha valós) jobban jönnék ki mint ha attól venném a fámat akitő eddig.

Bár a hírdetés alapján nemtudom miben éri meg ez az eladónak...vázolom:

Hírdetése szerint 1×1×1 m-ben 17.000 ft, 1x1x1,7 m-ben 34.000 ft ugyanaz a minőségű tűzifa.

Szóval ha veszek 6 erdei köbméter fát (204.000.-). Ugyanez a mennyiség ha 1x1x1-ben rendelem akkor kb.10 egység (170.000.-).

Szóval 34ezerrel jobban járok ha 1x1x1-ben rendelem meg a fát.

Bár nem tudom ez neki miért éri meg? :) Ha valaki egy kicsit számol rájön erre és sima köbméterben rendel.

Most vagy ennyire nem megy a matek az eladónál, vagy valami turpisság van a dologban.

2023. ápr. 11. 16:49
 1/4 puritan ***** válasza:
84%

Kb. 150% hogy átb.szás. A marketen leginkább a cigányok hirdetnek. Harminc valahányezerért már sehol nem kapsz egy erdei m3 fát, inkább 50 körül lesz az. Amikor kihozzák hiába méred meg a platót, akkor is a rámondják a 6 m3-re hogy az bizony 10.

Én azért elégeltem meg a fa vásárlást, mert hosszú évek alatt egyetlen egy olyan árus nem volt, aki nem akart volna átverni, és bármelyikre is azt mondtam volna, hogy na, ettől veszek jövőre is. Kivétel nélkül mind zsivány.

2023. ápr. 11. 19:57
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
Vigyázni kell ezekkel. Egyrészt gyanúsan olcsó olyanokat adnak 18-20 ezerét ami más 40 ért. A másik hogy egy kettőre most ránéztem egyiknek 4 ismerőse van a másiknak egy se. Milyen profilok ezek? Aztán felhívod és mindjárt mondja az pont elfogyott de van más csak dràgábban és rábeszél arra. Tehát olcsó eleve nem volt. Vagy mást hoz mint amit igért vagy kevesebbet stb. Idős szükeimet verték át egyszer. Jófogás hirdetés. Felhívtàk hát az az olcsó pont elfogyott de hoznak gyönyörű tölgyet kicsit drágábban. Látszólag ez is olcsó volt. Aztán késnek meg lerobbantak meg defekt stb. Lényeg sötétbe értek ide. Ledobáltàk szüleimnek a sötétbe ami a mennyiség se volt meg és nem is tölgy volt hanem puha fa. Soha többet nem lehetett telefonon elérni őket. Egy munkatársam rendelt ugyanezektől ugyanakkor kb de ő nappal kapta volna és favàgó volt a szakmája. Ő elhajtotta őket a halál f...ára. Szóval erdészettől vegyél és vágasd össze. Én megvettem a hatósàgi árasat . Tökéketes
2023. ápr. 11. 21:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Itt a hatósági árasra annyit kéne várni hogy azzal nem tudnék még év végén fizetni.

Drágábbra nem tudnának rádumálni,mert ha nincs amilyen engem érdekel akkor másik nem kell és pont. Fafajtákat jól ismerem és csakis nappal veszek át fát mindig, még a lepakolás előtt lemérve mindig. Eddig mondjuk nem is volt ebből sosem gond, senki nem szólt miatta.

Ha az a mennyiség és fafajta van a kocsin amit kértem akkor pakolhatja le.

(Amúgy szomszédom rendőr, azt mondta bármikor szívesen jelen van amikor esetleg új helyről veszek fát, hogy ne legyen gond :)

2023. ápr. 11. 22:37
 4/4 anonim válasza:
Ezeket a hirdetéseket már a Nébih is figyeli, és rengeteget büntetnek már. Szerintem csak olyat válassz, ha már mindenképpen onnan keresel, ahol személyesen el tudsz érte menni. Biztos, ami biztos.
2023. ápr. 30. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!