Kijártam az iskolát, de még nem töltöttem be a 18. életévemet, nem igényelhetek álláskeresési járadékot, vagy bármi más támogatást addig ugye?
Tanulj tovább,érettségizz le.
Addig legalább családi pótlékot kapsz,más nem jár.
"Mivel 17 vagyok szinte sehova nem vesznek még fel, és sajnos a semmiből nem lesz pénz. :("
17 évesen már dolgozni akarsz? Áruld már el 40 évesen hogyan képzeled el a saját jövődet? Úgy hogy keresel nettó 250-et egy mekiben hasábot sütögetve vagy 3 műszakozol egy gyárban?
A családi pótlékot nem a kiskorúságra tekintettel folyósítják. Ugyanis 16. életév betöltésétől munkaviszony bármikor létesíthető.
Az egy dolog, hogy nem szokták a kiskorúakat alkalmazni, bár nem tudom, hogy miért nem. Azt elfogadom, hogy például bányába nem veszik fel őket, ez teljesen logikus. De máshova sem????
Mi annak idején 14 évesen már dolgoztunk, akár a "felnőttek". Nem haltunk bele...
9# az állam sem hal bele ha folyósít legalább 18 éves koráig egy nyamvadt kis alamizsna csp-t. Tudtommal nincs 15 rongy egy csp. Mit lehet abból venni? 3 napi kaját a kamasznak?
És miért nem foglalkoztatják? Szerinted? Mert még kiskorú azért. Teljesen más jogok vonatkoznak rá. Nem felel saját magáért. Melyik munkaadó vállal be egy gyereket foglalkoztatni?
Többség nem akar magának cirkuszt ha valami baleset éri a gyereket vagy ő okoz valamit aztán jön a pereputtya rendet tenni. Kinek hiányzik ez?
Szar fos az egész rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!