Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha igénybe vettem a munkanélkü...

Ha igénybe vettem a munkanélküli segélyt most akkor legközelebb mikor igényelhetem, ha újra munkanélküli leszek?

Figyelt kérdés
Ha találok most munkát de jövőre is munkanélküli leszek és igényelném a segélyt akkor az, hogy van? Csak az elmúlt 1 év munkája lesz figyelembe véve vagy az előtte lévő évek is beleszámítanak amire már igényeltem a segélyt?

2022. okt. 27. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

365 nap munkaviszony után leszel ismét jogosult álláskeresési járadékra.

KIVÉTEL: Amennyiben most igénybe vetted a járadékot, ami három hónapig jár, de korábban találtál munkát, ÉS a fennmaradó járadék összegét nem igényelted (mert annak 80%-ának egyösszegű kifizetését igényelheted), akkor a fennmaradó időre vonatkozó napokra jogosult vagy. Ez nyilván pár napot jelenthet csak, szóval "erre nem vennék fel lakáshitelt"

2022. okt. 27. 08:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. okt. 27. 08:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Lekérdeztem a járulékomat az elmúlt évekről. Akkor amit majd figyelembe vesznek az álláskeresési járulék számításánál az a "bérnek minősülő összeg"? Főállás mellett voltam mellékállású katás is, ha jól tudom ez egyáltalán nem számít bele, igaz?
2022. okt. 29. 01:10
 4/11 A kérdező kommentje:
*járadék
2022. okt. 29. 01:49
 5/11 anonim ***** válasza:
A járadék mértékébe, vagy a ledolgozott munkanapokba? egyikre se tudom a választ. Én ettől a szarrágó fidesztől mindig a legrosszabbra számítok, és általában igazam is van, vagyis szerintem nem.
2022. okt. 29. 20:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Járadék mértéke, arra gondolok, hogy a "bérnek minősülő összeg" számít
2022. okt. 29. 22:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Álláskeresési járadék összegének kiszámításához a igénylést közvetlenül megelőző 4 naptári negyedév járulékköteles jövedelmét veszik figyelembe.

Mindegy, hogy mi a neve, ha járulékköteles volt jogszabály szerint, akkor az beleszámít.

2022. okt. 31. 07:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Tiszta sor
2022. okt. 31. 18:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott, hogy egy navos adótartozásra jelenleg még részletfizetésem van. Álláskeresésit így is kaphatok ezt nem tudjátok?
2022. nov. 3. 04:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Az adó- és köztartozásodnak semmi köze ahhoz, hogy jogosult vagy álláskeresési járadékra vagy sem. Mint ahogy annak sem, hogy befizetted a fűtésszámlád, avagy nem.

Ha a feltételek teljesülnek az ellátásra jogosultsághoz, akkor jár! Nem feltétel hozzá az, hogy ne legyen adó- és köztartozásod...

2022. nov. 4. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!