Én mint tartós beteg és munkanélküli milyen támogatásokat igényelhetek meg? És hogy?
19 évesen glutén érzékeny vagyok és sajnos nem tudom hogy ilyenkor milyen egyéb segélyt/támogatás tudok meg igényelni és hogyan.
Szak orvosomtól kaptam nem lejáró tartós betegséget bizonyító adó kedvezményes papirt amiből kapom pl. egy állásnál az adó kedvezményt azt értem.
Azt is értem hogy ez biztosít utazási kedvezményt ami keretei belül hatosági sárga kártyát kaptam.
De viszont ezen kivűl mit igényelhetek ?
Ingyenes TB egézségügyi ellátást megigényelhetem és ha igen hogyan ?
Esetleg anyagi juttatást megigényelhetek és azt is hogyan ?
Egyébb info:-gyógyszert nem kell szednem
-ahogy irtam a bizonyitási papirral nincs gond
-a munkanélküli központal lassan ( már lehet meg is van) 1 éve együtműködök.
A segitséget a válaszokban előre is köszönöm!
Mivel a gluténérzékenység nem olyan betegség, ami akadályoz a munkavállalásban, ráadásul nagyon sok embernek van nem hiszem, hogy több támogaás jár utána. Így is elég sok kedvezmény jár már miatta.
Szóval inkább keress munkát, ha egy éve munkanélküli vagy, akkor már kb bármit elvállal az ember, utána könnyebb váltani is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!