Vettem egy autót, de csalás áldozata lettem! Hogyan tovább? SOS!!!!!
Vettem egy autót, nem nagy értékűt... csalás áldozata lettem, a motorszám nem eredeti a kocsiban, köztes céges adásvételivel vettem...
Forgalmi és törzskönyv nálam.
2-2 példányos adásvételivel (mellékes mert az egész kamu)
Az autó nem bukott meg se eredetiségen se sehol (de biztosan tudom h megbukna).
Az embert nem érem el (aki egyebkent nem is a tulaj).
Remélem érthető, nem nagyon akarom túl ragozni..szokásos atba**ás.
A lényeg: ha nem szeretnék pereskedni, milyen lehetőségeim vannak? Nem akarok ebből ügyet..szívem szerint elbontanám az egészet, csak ki tudja hogy az eredeti tulajdonos akivel nem is találkoztam, - de az ő és egy cég nevére volt kitöltve az adásvételi, majd a cégtől mi tovább vettük - tehát hogy nem tudom az eredeti tulajdonos egyáltalán tud e erről. a biztosítás érvényes rá. ti mit csinálnátok? Nem érdekel a pénz, csak bajom nem akarom h legyen ebből, pereskedni nem akarok, tartsa meg a pénzt.
"de úgy érzem marad a feljelentés ezzel kivédve magam?"
Na erre kiváncsi vagyok. És milyen bűncseleményre akarsz hivatkozni? És kit akarsz feljelenteni? A céget, akitől vetted?
Amit a 4-esben írtam, miért nem jó? Drága a bélyeg a tértivevényre?
Egy autót névre kell íratni, adókat fizetni utána. Ha nem íratod a nevedre x napon belül az adásvételi dátumától, akkor megbüntet a hatóság.
Azt sem írod hogy vitted haza miután kifizetted. Hazagurultál vele, vagy tréleren vitted?
Műszaki vizsga? Kötelező biztosítás? Forgalomba helyezve vetted vagy kivonva? Rendazáma?
Motorszámot, alvázszámot hogyhogy nem ellenőrizted amikor megvetted?
"Inkább szétbontom"
Nem bonthatod szét. Csak a bontóba adhatod le, miután átírattad. Utána a bontóból kapsz róla egy igazolást, amivel végleg kivonathatod forgalomból, hogy ne kelljen utána a súlyadót fizetned.
A cég nem adta le az adásvételit, hanem amit le kellet volna adnia a két példányt az nála maradt azt adta oda nekem hogy azzal és a cég+ én adásvételivel menjek az okmanyirodába (ez is 2 példány) és majd a cég kap egy buntit amiért nem íratta át, de én attól át tudom majd
Így összesen 2 példányos szerződésből van nálam 2 db - osszesen 4 oldal
Forgalomba van és nincs körözés alatt érvényes biztosítással
És igen...az eredeti tulajdonos nevén van az autó, forgalmi és a törzskönyv! és elvileg ott is marad?!?😐
teljes a káosz
16: Ez bizony tényleg kaotikus, és elég nagy baj.
Oda se adták az autót de már kifizetted?
"Forgalomba van és nincs körözés alatt érvényes biztosítással
És igen...az eredeti tulajdonos nevén van az autó, forgalmi és a törzskönyv! és elvileg ott is marad?!?"
Olcsó húsnak híg a leve...
Nem tudom mit akarsz. Vettél egy autót, amiről tudtad, hogy simlis, ezért nem fogod a nevedre íratni. Tudatosan vettél ilyet szaladgálós autónak, hogy át se kelljen íratnod. A "kötelező rendben". Aha, gondolom... Ki fizeti, ha te nem? Kinek a nevére szól? Meddig van kifizetve? Ha esedékes ki fogja befizetni a következő negyedéves, éves díjat? Ha megállít a rendőr, majd legfeljebb leveszi a rendszámodat és kapsz egy helyszíni bírságot, vagy szabálysértésért feljelentenek.
Azt hitted milyen jó, olcsón vettél egy kocsit, ami megy. Mire hazaértél vele, addigra betojtál, hogy rá is faraghatsz.
Edd meg, amit főztél. Ugyanolyan simlis vagy, mint az eladók.
Ez egy szavatossági kérdés.
Ezzel szemben a hozzászólásokban ömlik a hülyeség arról, hogy majd a RENDŐR igazságot tesz... Meg hogy: "ha elbontom az autót akkor minden rendbe jön?".
"Alapesetben is a jármű eladója 12 hónap szavatosságot köteles vállalni az eladott használt gépjárműre. Amennyiben az eladó autókereskedő, az első 6 hónapban a törvény „vélelmezi”, hogy a felmerült hiba már a gépjármű átadásakor fenn állt, így ennek ellenkezőjét a kereskedőnek kell bizonyítani." És így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!