Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen gazdagnak lenni?

Milyen gazdagnak lenni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 23:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
87%

13:39-as vagyok.

Anthony de Mello A szeretet útja c.-ű könyvében van egy rész ami arról szól, hogy Auswitzban voltak olyan foglyok akik a körülmények ellenére boldognak érezték magukat. Engem nagyon megkapott. Több okból is. Viszont azt hiszem ha valaki elolvassa, könnyen beláthatja mennyire nem számít a pénz.

Valóban, elfelejtettem megemlíteni. Még szeretném a hobbimat is csinálni amit most nem tehetek meg.

Pénz pénzt szűl. Pontosan azért akarok kapcsolatokat építeni, mert abból pénz (üzlet) lesz. Nem aggódok mert pénzt csinálni egyszerű, csak nem könnyű. Értsd, meló.

Nem akarok képtelenséget, csupán havi 90ezret.

Milyen gazdagnak lenni? Négyzetarányosan megnőnek körülötted a csúszómászók és az irigyek, ha nem vigyázol. Bár keveset tehetsz ellene.

Az se segít ha hasonlóan vagyonosokkal vagy eggyütt. Rendszerint fúrnak mint állat, ha valamilyen anyagi vagy máshaszon alapú kapcsolatuk van a családoddal. Álaandóan vigyáznod kell mit mondasz. Előre meg kell beszélni a szüleiddel is. Pontosabban a szüleid vendégfogadás elött eligazitást tartanak.

A gazdagság biztonság érzeted ad? Csupán addig amíg fel nem ismered és át nem érzed soha nem lehetsz 100% biztonságban.

Azoknak ad "biztonságot", akik a pénzben hisznek. Többségük a fogyasztókhoz tartozik, akik elhitték amit a reklámok mondanak.

Az én esetemben a családom meglehetősen nagy vagyonnal rendelkezik. Hogy érzékeltessem, például nem tudnám megmondani pontosan mekkora vagyonunk vagy hány ingatlanunk van. Nem is érdekel. Az egész család csak a r.hadt pénzharácsolásról és a sikerességről szól. T.köm tele van vele.

Van olyan családtagom aki tavaly rendesen lesajnált amiért dolgozom és ennyiből élek. Inkább hozzám vágna egy házat és havi költőpénzt csak hogy ne "nyomorogjak" és éljek úgy mint egy átlag ember. Pedig én nem érzem nyomorgásnak az életemet. Egyék meg a pénzükett ott ahol vannak ha nekik az számít.

A szüleim lassan büszkék rám. De csak azért mert úgy látják megtudok élni és képes leszek a kicsiből is vagyont teremteni. Az már kevéssé érdekes, hogyan érzem magam valójában vagy tudok e szeretni valakit.

Pedig nem kellene így lennie. De az ősök mindig mindent maguk alá nyomnak.

Beutaztuk Európát (is). Jó volt. Kűlföldön tanultam. Nagyszerű. Adott egy másfajta gondolkodást, ami tényleg jól jön.

De ennélkül is jól lehet élni. Főleg, és itt a lényeg, ha olvas az ember és foglalkozik a lelkével. Mármint az önismerettel.

Hétvége ... helyen? Nem is olyan vicces amikor törlik a járatodat és jobb híján egy padon alszol a reptéren, mert mire bemennél a városba és intéznél egy szállást akkor lekésnéd a következő gépedet.

Tudod, ha beleszületsz és soha nem látod kívűlről, akkor nem is érted milyen az a másik világ. Észre sem veszed, mind addig amíg nincsen pénzed. Neked a pénz világa a megszott közeg.

Amikor először megláttam a tengert akkor hetekig elcsodálkoztam rajta. Néhány hónap után már fel se tünt. Ugyanúgy az épületek a szokások és a többi... Na jó, kivéve a lányok. De az más tészta.

Azt azért tisztázni kell ki a gazdag ember. Szerintem akinek van hol laknia, van rendszeres jövedelme, rendszeresen elegendőt tud enni, MUNKÁJA, értelmes élete, szerettei, egészséges az már gazdag ember. Ha pedig még más vágyait így például a hobbijait és a szellemi igényeit is ki tudja elégíteni az már igazán gazdag ember. Ettől felfelé már csak pénzgyűjtés az egész.

Nem mindenkinél van így. Tudok olyan gazdag családot ahol tök békésen együtt élnek, ugyanabban a lakásban már 20 éve.

Viszont a vagyon megörzése nem kis stresszel jár.

2010. okt. 18. 01:14
 22/32 A kérdező kommentje:
Kösz ezt a kimerítő hozzászólást és a többi kommentet is köszönöm.
2010. okt. 18. 02:13
 23/32 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Szerintem sok mindent összekeversz, és összevonsz magával a gazdagság témakörével.

Egyrészt a megszokás egy olyan dolog, aminek nincs köze a gazdagság-boldogság témaköréhez. Egy idő után minden szépet, örömtelit, érdekeset, izgalmasat megun az ember, ha gyakran ismétlődik. Ezért az illető emberen múlik, hogy hogy bánik a lehetőségeivel.

De míg a gazdag ember, akinek egy csomó idő, élmény, kapcsolat a rendelkezésére áll, választhatja azt, hogy mindig csak keveset fedez fel, és így mindig érdekes marad számára az élet, addig egy szegénynek még az élményekre sincs lehetősége.

Másrészt szegényként is kerülhetsz bőven borzasztó csúszómászó emberek közé, rajtad áll, hogy milyen embereket választasz magad köré! Csak olvasd el ezen az oldalon a kérdéseket, hogy mennyi egymást fúró, irigy, érzéketlen, agresszív hozzátartozókról számolnak be, és nem egyszer a pénz hiánya / szegénység a kiváltója ezen konfliktusoknak. Az nem a gazdagság hibája, ha alja emberek vesznek körül, mert te döntesz arról, kiket választasz magad köré, aljas gazembereket, vagy szeretetteli barátokat.

Csak míg mondjuk egy szegény ember lehet életében nem mozdul ki a kisvárosából, vagy anyagilag rá van szorulva a bántalmazó férjére, addig egy gazdag ember oda utazik, azokkal ismerkedik, és olyan emberekkel van, akikkel csak akar.

Összefoglalva: csupa olyan helyzetet hoztál fel, ami minden emberrel megtörténhet, gazdaggal is, szegénnyel is, csak az a különbség, hogy a jó anyagi helyzetűnek, aki sok elfoglaltságot és szabadidőt megengedhet magának, legalább ESÉLYE van sokkal több típusú élményre, kapcsolatra, életmódra, amitől esetleg élménydúsabb és gyakrabban örömteli lehet az élete, mint annak, akinek még a lehetősége sincs meg ezekre az anyagi helyzete miatt.

Persze ha az ember rá van szorulva, akkor a saját megszokott alacsony életszínvonala ellenére is lehet boldog, szeretetteli, örömteli élete, de a sok pénz a sok lehetőség miatt mégis rengeteg mindent megold, ami önmagában nyilván nem boldogságot okoz, de sokkal több lehetőséget és élményt ad ahhoz, hogy az ember gyakrabban legyen örömteli állapotban.

Én voltam mindkét oldalon (gyerekként szegényen, felnőtten sokkal jobb anyagi helyzetben), és mióta az anyagi helyzetem a saját vállalkozásom alatt drasztikusan javult, azóta igenis élesen érzem a különbséget. Pl. nem kötelező állandóan munkába járnom, itthon is elintézhetem a teendőimet, rengeteg szabadidőm van, azzal foglalkozhatok napokat, amik boldoggá tesznek, gyönyörű helyekre jutottam el, ahova visszajárok a mai napig, olyan emberekkel, kultúrákkal találkoztam, akiket itthon sose ismertem volna meg... lelkileg gazdagodtam a legtöbbet.

Persze sokan nyilván másra használják fel a gazdagságot, és lelkileg megcsömörlenek és boldogtalanok, de az nem a gazdagság hibája, hanem az embereké.

2010. okt. 18. 02:25
 24/32 anonim ***** válasza:
Az utolsó természetesen a 01:14-esnek szólt.
2010. okt. 18. 02:28
 25/32 anonim ***** válasza:

Igazad van. Biztosan az is befolyásol, amiért nagyon haragszom a szüleimre.

Némi mentségemre szóljon, azt írtam "Pedig nem kellene így lennie". Bár ettől a lényeg még nem változik. Viszont nem hiszem, hogy a szegénység olyan nagy baj lenne. Nekem nem az. Igaz, majdnem mindenem megvan amire vágyom. Ha az valaki képes helyére rakni az igényeit és annak megfelelően éléni, azzal sok konliktust megelőzhet. Ez hiányzik a legtöbb emberből. Sokan hiszik, ha majd lesz pénzük akkor majd... Pedig rendszerint nem tudnak bánni a pénzel.

Persze nélkülözni, nyomorogni nem jó. De nem is hiszem, hogy ilyenről írtam volna. Csupán annyit, hogy attól még lehet valaki boldog.

2010. okt. 18. 09:25
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Ebben igazad van.

A legtöbb szegényebb ember, akinek soha nem volt lehetősége azokra a felszínes fogyasztási cikkekre, amikről azt hiszi, hogy a boldogságot meghozzák (csilli villi ház, autók, plazmatévé, méregdrága ruhák), az sokszor a pénzét pont ezekre a felszínes tárgyakra költi el, és ahogy szegényen se volt boldog, úgy gazdagon se lesz boldog, aztán csodálkozik, amikor kihasználják stb.

Ugyanakkor aki a valódi értékeket megkeresi, ismeri magát és hogy mi teszi boldoggá, az már szegényen is boldog, és gazdagon is boldog lesz, mert a pénzét elsősorban a már meglévő lelki élményeinek különféle megélési módjaira használja, és nem csodát vár a pénztől, hanem a már benne meglévő "csodát" éli meg sokféleképpen a pénz segítségével.

2010. okt. 18. 09:55
 27/32 anonim ***** válasza:

Igen valami ilyesmire gondolok. Jól látod.

Valójában akkor van rendben a dolog, ha pénzcsinálás egy hobbi. Egy játék s nempedig kényszer. Pontosabban, ha az a tevékenység ami mellesleg pénzt termel az egyben hobbi is. Ha örömöt lel benne az ember akkor miért ne?

Persze lehet valakinek olyan a munkája, tevékenysége ami nem túl jövedelmező, de szereti csinálni. Szerintem az még mindig ezerszer többet ér mint egy magas fizetés.

Kár amiért ez olyan nehezen fér bele az emberek fejébe.

Mint ahogyan az is kár, mennyire kevesen képesek felismerni mi mindenük van valójában. Milyen gazdagok.

Néha elgondolkodom rajta, a buszon panaszkodó embereknek jó lenne kedvezményes utakat szervezni néhány szegény negyedbe. Hogy az emberek lássák mi a szegénység. Érezzék milyen a szaga. És átéljék amikor az ott élő emberek boldogan mosolyognak.

Na jó, ez már más tészta.

2010. okt. 18. 18:47
 28/32 anonim válasza:
100%

Beleszületni, és abban élni semmilyen.

Egy lakótelepi szegény gyerekként indulva kemény tanulás és munka által gazdaggá válni nagyon nagy boldogság.

2011. dec. 12. 08:44
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
egyén függő mi is nagyon gazdagok vagyunk szüleimnek több vállalkozása van belföldön és külföldön is normálisan tekintünk másokra nem nézzük le azokat akik szegények igaz hogy az kurv@ bántó volt hogy most volt a ballagásom és egy bmw x5-öst kaptam azt az osztálytársaim ott leszóltak mindennek na mind1 már úgy sem talákszok velük pedig normálisan viselkedtem velük na visszatérve van egy csajhaverom akik velünk együtt a rózsadombon lakik egy idős velem de ő hogy is mondjam lenézi a szegényeket ha nincsenek otthon a szülei ami nagyon gyakori akkor party ezerrel ha meg egyedül van és unatkozik akkor a legjobb időtöltése az a kokain és a pia ellentétben velem mert én más vagyok én is szoktam bulikba inni de sosem drogoztam a húgomat aki 14 éves segítek a tanulásban meg amiben csak tudok szóval nem minden gazdag egyforma. 18/F
2013. jún. 6. 00:36
 30/32 anonim válasza:

Igen ez tény, ha nincs betegség meg semmi komolyabb dolog.

De a legfontosabb gazdagság csak egy hasonlítás

nézzünk néhány példát

Egy etiopiai ember rosszabb sorsban él mint itthon egy csöves "örülhetne de nem teszi homályosnak látja a jövőjét"

Nézzünk egy átlagos embert hónapról hónapra él mindig 0-án van de jóval színvonalasabb életet él mint egy csöves "ő se boldog mert amit szeretne nem tudja elérni"

Egy jó módban élő embert nézzünk egy átlag emberhez képest "ő már valamivel boldogabb csinálhatja azt amit szeret nem hónapról hónapra él hanem kicsivel többet keress mint az igényei"

Egy gazdag embert nézzünk sokkal nagyobb a szabadság érzete és a mozgástere,anyagi biztonsága van, jóval többet keress mint az igényei

De itt jön a bökkenő ezek az emberek nem mind boldogok mert hozzá lehet szokni.Kell hozzá család,társaság vagy élet cél más különben a pénz használhatatlan.

Van egy utolsó kategória az igazából gazdag emberek: ez már olyan mintha egy szuper képességet kaptál volna és felsőbb rendű lény lennél.Bárhol megjelensz tisztelnek,érdekled az embereket ahogy a világ nézeted és a gondolkodás módod.Pénz ügyeiddel való döntésed kihatással vannak a körülötted lévő emberekre/akár a világra is.Döntéseid fontosabbak mint a többi emberé és mások nem tudnak mit csinálni vele rá vannak kényszerülve hogy megtegyék amit szeretnél ezt hívják hatalomnak."Ilyen embert már nem nagyon ismerhetünk mi köz emberek még talán a politikusok de a mi politikusaink is elvannak veszve világ szinten"

Szóval ha felhalmozod a pénzed hatalmat kapsz érte ami már ténylegesen boldoggá tesz egy embert megrészegíti és fontos személynek fogja érezni magát. "szóval válasz nagyon sok pénz boldogít,átlag gazdagság-jó mód nem feltétlenül"

2014. szept. 4. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!