Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen gazdagnak lenni?

Milyen gazdagnak lenni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 23:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Szóval utolsó = 23:49-es
2010. okt. 13. 00:03
 12/32 anonim ***** válasza:
69%

A pénz boldogít... Ha korlátlanul áll rendelkezésedre, és ugyanolyan egészséges vagy te és a családod is, mint most, akkor a világ legboldogabb embere lehetsz...

No egyetem, no munka, csak kondi, kirándulások, semmi aggodalom, h mi miből lesz kifizetve, vagy megvéve...

2010. okt. 13. 01:26
 13/32 anonim ***** válasza:
88%

Hát... engem lehet hogy megköveztek, de szerintem a pénz valamlyen szinten boldogít. Én az osztályomban a gazdagabbak között voltam (családi vállalkozásunk van, nagy házunk, nyaralónk itthon + külföldön, több autónk, évente többször megyünk nyaralni stb.)

És láttam a különbséget a szegényebb osztályársaim életvitele és a miénk között. A szegényebb ismerőseim szülei sokat idegeskedtek, veszekedtek a pénzhiány, spórolás miatt, a robotolás miatt állandóan feszültek voltak, a szegényebb gyerekek ritkán kaphattak olyan ruhát, felszerelést, amit szerettek volna, ezért önbizalomhiányosak voltak, volt hogy nem is mehettek nyaralni stb.

Míg nálunk a tesóimmal (négyen vagyunk tesók) és anyummal + apummal állandóan jártunk nyaralni vagy kirándulni szép helyekre, eleve a saját vállalkozás és a jó anyagi helyzet miatt anyukám is mindig kiegyensúlyozott volt, csomót nevettünk, játszottunk kiskoromban... Volt ideje mindannyiunkra, minden nap meleg ebéddel várt minket meg apumat otthon stb.

Szóval közvetett módon megkönnyíti a boldogságot a jó anyagi helyzet, a biztonságérzet, a kiegyensúlyozottság és a rengeteg élmény lehetősége miatt. Persze szeretet és szerettek nélkül gazdagon is lehet boldogtalan és üres az élet...

2010. okt. 13. 06:46
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom, hogy gazdag vagyok, de sok olyan dolgot megtehetek, amit tudom, hogy sokan nem, de mégsem érzem magam annyira boldognak....nem találom a helyem a világban, nem tudom, mi az, amit igazán szeretnék csinálni. Van annyi megtakarított pénzem, és olyan családi hátterem, hogy akár 2 évig is jómódban tudnék élni munka nélkül is, de mégis rosszul vagyok most, hogy munkát keresek, és 1xűen nem jön össze semmi, pedig van külföldi munkatapasztalatom, 3nyelven beszélek, főiskolát végeztem, stb...kicsit eltértem a kérdéstől, de azt akartam ezzel mondani, h a pénz csak addig boldogít, amíg minden más is rendben van az emberrel, család, barátok, egészség...
2010. okt. 13. 11:47
 15/32 anonim ***** válasza:
55%

Egy darabig eltudnék költeni akár milliókat is..

És utána?Inkább leszek szegény,minthogy boldogtalan.És a sok pénztől ne tudjak örülni egy olyan ajándéknak amit mások szivből adnak,és elég keményen dolgoznak meg érte....

2010. okt. 16. 13:17
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább leszek szegény,minthogy boldogtalan."

A kettő nem zárja ki egymást.

Lehetsz boldogtalan szegény is, mint ahogy boldog gazdag is. Az sem biztos, hogy a szegény boldog, a gazdag pedig boldogtalan.

A pénz önmagában nem elég a boldogsághoz, de sokat adhat hozzá.

2010. okt. 16. 15:34
 17/32 anonim válasza:
100%

....Hidd el, ha gazdag vagy, akkor akaratlanul is megnő az önbizalmad, és ha hiszed ha nem a pénz igenis boldogít, hogy miért?!

Azért mert azt csinálhatsz amit csak akarsz, míg más emberek pl azért tanulnak tovább vagy tanulnak szakmát, hogy legyen egy biztos anyai hátterük majd a jövőben addig a gazdagok azt tanulnak\ csinálnak amit akarnak, ami boldoggá teszi őket... hiszen nem félnek attól, hogy mivan ha nem sikerül elérni a célt, nem számít nekik hiszen nem a pénz motiválja őket

ezenkívül akaratlanul is egy olyan biztonság érzetet ad amit nem lehet elmondani... tapasztalni kell. Sokkal nyitottabb magabiztosabb és nem utolsó sorban boldogabb lesz az ember...

Ez tény!

2010. okt. 16. 17:15
 18/32 anonim ***** válasza:
81%
Önbizalmat ad a gazdagság. Mi nem vagyunk gazdagok de pl. mikor nyárimunka után megkapom az X tízezer forintomat, sokkal nyugodtabbnak és jobbkedvűbbnek érzem magam, nem kell aggódnom ilyeneken pl. ha utazom vhová, lekésem az utolsó buszt vagy hogy mit vegyek a büfében, vegyek-e vmi gyümölcslét vagy csak ásványvizet vagy bírjam ki míg el nem érek haza stb... mert tudom hogyha valami megtetszik van miből kifizetnem. Tudom,másoknak az ilyesmi alap de általánosságban meg kell néznem mit veszek le a polcról tízóraira.
2010. okt. 16. 18:59
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Sokan összekeverik a kényelmet a boldogsággal. Ez nagy hiba. A pénz csak kényelmet ad(hat). Jól jön ha van pénzed, de önmagában semmit sem ér.

Nekem korábban annyi pénzem volt, hogy unalomig szortam. Még is, például mindenemet odaadtam volna egy igazi szerelemért.

Most alig van pénzem (40ezer/hó), de nem izgat. Nem a pénzen múlik az ember boldogsága.

Igaz, jobb lenne valamivel többett keresni, de csupán kapcsolatépítéshez. Viszont azok akikkel lelkileg kijövök, nem akarnak mindenáron egy teszem azt kocsmában fogyasztói birkák lenni.

A gazdagság nem való mindenkinek. A legtöbb embert eltávolítja a másiktól és vakká teszi. Lásd jóléti társadalmak.

2010. okt. 17. 13:39
 20/32 anonim válasza:
100%

van benne igazság, de Van olyan ember akinek pont a pénzre és gazdagságra van szüksége ahhoz, hogy éljen és kapcsolatokat MERJEN teremteni... Pont a sok pénz nyújtotta önbizalomra és háttéri biztonságra van szüksége ehhez...

szóval csak azt mondom, nem mindenkihez illik a gazdagság, de van olyan akihez nagyon is...

2010. okt. 17. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!