Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megélni ebben az...

Hogyan lehet megélni ebben az országban?

Figyelt kérdés

Mi a bánatot csináljunk?

A férjem nagyon jó szakember, mégsem talál munkát, mert az az elvárás, hogy 2-3 dologhoz kellene értenie ugyanolyan jól, és ennyi ember munkáját elvégeznie egy viszonylag elfogadható fizetésért. Jelenleg annyira keveset keres, hogy az már a vicc kategória.

Én eddig katás vállalkozó voltam, de már nem éri meg csinálni, mert ötször annyi adót kell fizetni, az árakat pedig nem tudom felemelni, mert senki sem fizeti ki. Viszont nincs semmi munkalehetőség és nem vesznek fel sehova. Ilyenkor mi a megoldás? Pusztuljunk éhen?

2023. jún. 29. 17:01
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
10%

Teljesen időszerű a meglátásod.

Újabb fokozatba kapcsolt az emberek kifosztása.

Nálunk olyan újabb helyi adókat követelnek, ami eddig nem volt, és nem feltétele az sem, hogy jövedelmed legyen.

Nem is volt olyan jövedelmünk, amihez ez az adó ki lett találva.

Visszamenőleg 5 évre kérik...

2023. jún. 29. 20:02
 32/41 anonim ***** válasza:
20%

Különben a megoldás az lenne, ha végre kijönne a kritikus tömeg rendszert váltani, lecsuknánk és elszámoltatnánk a gazdasági bűnözőinket és a helyükbe szakértői kormányt tennénk.

De mindig 100-200 ember lézeng...

Illetve egyszer voltunk 3000-ren.

Igénye van a többségnek arra, hogy gazemberek nyomorgassák őket (vagy abban lelik örömüket hogy másokat látnak szenvedni, és ezért megéri nekik).

2023. jún. 29. 20:05
 33/41 anonim ***** válasza:
76%
4: Akkor te teljesen immunis vagy arra, hogy az emberek 70%-a körülötted az EU-s szegénységi küszöb alatt él, nem tudnak az egészségükre, lakhatásukra eleget költeni, és az utcán heverő magatehetetlen embereket is jó szívvel léped át. Tehát teneked ez, hogy ezt láthatod, jóllétet okoz.
2023. jún. 29. 20:07
 34/41 anonim ***** válasza:
60%

12: Ezek egyéni megoldások.

Az ország a Titanic, azzal nem oldódik meg a dolog, hogy mindenki felfelé, a még kiálló csúcs felé szalad.

2023. jún. 29. 20:09
 35/41 anonim ***** válasza:
76%
35: aki tud az dolgozik is, az utcán nem lépek át senkit mert keveset gyaloglok de nincsenek kéregető emberek akik nem kapnak munkát, és nem látom a sinylodest, hétköznap 10-11 órakor is teli van a konditerem ahová járok , a múltkor már ki voltam akadva hogy itt senki nem dolgozik hogy edzésre járnak ?
2023. jún. 29. 20:13
 36/41 anonim ***** válasza:
74%

37: Igen, dolgoznak és annyit keresnek, amennyivel az EU-s szegénységi küszöb alatt vannak.

Igen, van legalább tízezerszer annyi ember, mint ahánnyal egész életedben valaha találkoztál, akinek ennél sokkal jobban megy.

Itt is van olyan kommentelő, aki az EU-s szegénységi küszöb alatti bérével meg van elégedve.

Az a baj ezzel, hogy k.vaüres az államkassza és gyarmati szintű a gazdasági szerkezet, ezért egyre rosszabb lesz a helyzet, pedig már soktízezer halálos áldozata is van az itteni állapotoknak.

2023. jún. 29. 20:18
 37/41 anonim ***** válasza:
60%
Ez a nő ez teljesen kettyós...?
2023. jún. 29. 20:20
 38/41 anonim ***** válasza:
65%
Akkor el kell menni ott ahol mindenki sokat keres és a kerítés is kolbászból van. nem nagy dolog.
2023. jún. 29. 20:21
 39/41 anonim ***** válasza:
60%
Nekem mondjuk elég hamar világos miért sikertelenek ennyire. Igazi tipikus, irigy, megkeseredett prolik. Az ilyenek sosem viszik semmire az életben.
2023. jún. 29. 20:34
 40/41 anonim ***** válasza:
76%

13 (én vagyok a bekamuzós válaszoló):

egyrészt nem 3 napon belül derül ki, hogy mihez ért, mihez nem. Másrészt ha kiderül, akkor sem biztos, hogy kirúgás a vége.

Egyébként meg volt már több olyan munkahelyem ahol nem feleltem meg tökéletesen az elvárásoknak. És akkor mi van? Úgyse találnak olyat, aki tökéletesen megfelel, vagy ha igen, nem annyiért amennyit gondolnak.

Egyébként nem állítom magamról, hogy jól keresek. De ezt magamnak köszönhetem, nem valami rejtélyes "elnyomó" hatalomnak ami nem engedi kibontakozni az egyedülálló tehetségemet sőt még ki is rabol közben.

Általában koppon vagyok hó végére. Dolgozom rajta, hogy ne így legyen.

2023. jún. 29. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!