Milyen egy multinál dolgozni?
Közigben dolgozok, van egy Bsc diplomám igazgatási területen. 30 éves vagyok, igazából sose dolgoztsm még piaci alapon, közigben kezdtem a diplomám végett, és megjártam már elég sok mindent. Kezdtem az aktapakolós, másolós csicskázós munkával, majd ügyintézővé váltam tisztviselőként.
Gyakorlatilag széleskörben pakoltak ügyeket rám, részt vettem projektekben is, ASP rendszert tudom kezelni stb. Segitettem más osztályokra is, és most elkezdtem gondolkodni, hogy ezért a fizetésért, ha ennyi mindent megcsinálok, vajon egy multinál mennyit kereshetnék.
Meg igazából nekem van egy olyan attitűdöm, hogy sose szerettem tologatni a munkát, mindig stresszesnek érzem magam, ha sok feladat van, és igyekszek mindent minél gyorsabban megoldani, ezért is nyomnak rám sok ügyet (persze semmi pénzért ugye, mert ez közig), mert tudják, hogy megcsinálom gyorsan. Meg sokakon itt azt látom, hogy gyakorlatilag szinte semmi tudással elkávézgatnak, meg ülnek itt úgy, hogy még sokan egy word doksit se tudnak szerkeszteni, elcsodálkozok, és elgondolkodok ilyenkor, hogy vajon a multiknál is ez van? Ott is egy totál átlagos képességű ember megállja a helyét? Vagy egy olyan, aki sok ideig csinál egy egyszerű feladatot. Vagy csak a közigazgatás az ilyen embereknek a gyűjtőhelye? Sokan panaszkodnak állandóan, hogy milyen sok a munka, pedig sokakon nincs is olyan sok ügy. Értem, hogy kevés ambíció, munkakedv van a kevés fizetés miatt, csak valahogy akik sokat keresnek, azoknál se vettem észre munkakedvet.
Szóval milyen egy átlag multinál dolgozni? Ha van bennem egy minimális munkakedv is, meg meg tudok csinálni többféle feladatot, és megértem a feladatot, vagy ha először bonyolult is, gyorsan megtanulom. Ezzel már egy szellemi szalagmunkára, adminisztratív feladatokra kellenék egy multinak? Érdemes volna körülnéznem? Milyen egy ottani átlag dolgozónak a hozzáállása? Ott is megtűrik a csak kávézgató, épphogy dolgozó embert, vagy ott keresnek a helyére mást?
Szerintem nagyon nehéz általánosítani.
Nekem van munkatársam aki egész nap szerkesztgeti otthon a hobbi fotóit, illetve óránként megmozgatja az egeret.
Míg én sokszor az ebédet sem tudom beszorítani, mert annyi a munka, lelkiismeretesebb is vagyok, kedves vagyok ami által privátba is pingelnek az emberek ha segítség kell (mondjuk jól is esik amikor ilyen londoni meg new yorki Executive Directorok konkrétan név alapján engem keresnek, mert hallottak rólam jókat stb), na meg hiába egy csapatban vagyunk, én picit más workstream-en ami pörgősebb, és mégis ennyi a különbség. A fizetés meg ugyanannyi, mert a role is ugyanaz.
De cégen belül is van olyan aki más részlegen meg a belét ki kell hajtania mert olyan az elvárás (van akit el is küldenek ha nem pörög eléggé), és akár kevesebbet is kap mint pl mi.
Összességében jó is tud lenni a multi, rugalmas, szinte mindenhol lehet otthonról dolgozni, a fizetések meg egyébként jók, máshol nem igazán keresel ennyit. Persze ez az adott cégektől, részlegektől, területektől is függhet.
De amúgy meg sok a corp bullshit, szinte hetente vannak black month meg pride month-is események, meetingek illetve tréningek, hogy hogy közelítünk meg pl egy trans munkatársat stb.. Elképzelheted mennyire nem érdekel senkit.
De ki lehet bírni azt a havi 3 órát amíg ezeket végig ülöd/végig pörgeted. Valamint van kvóta is, pl hozzánk már 1 éve nem vesznek fel a szintre férfit csak nőt (amivel nem lenne gondom ha nem csak fontoskodnának hanem valóban dolgoznának), illetve a külföldiek aránya is meg van adva amikor vesznek fel embereket.
Szóval a multinak van rossz oldala is, ezeket a fizuért cserébe el kell tűrni.
Remélem nem baj,ha
tegeződünk,mert egy idősek vagyunk.
Én több mint 10 éve dolgozok egy német multinál.
Ez idő alatt munka mellett le is diplomáztam
Milyen érzés itt dolgozni?Mintha eladnád a lelkedet.
Minél képzettebb vagy, szerintem annál nehezebben viseli az ember ezt a munkakörnyezet.
Mondok egy példát ez velem esett meg.
Szakirányú diplomám és 2 nyelvvizsgám van,évek óta ott dolgoztam akkor már a cégnél,majd mikor az előléptetés ideje volt,nem engemet hanem egy 23 éves srácot neveztek ki,fölém csoportvezetőnek.
A srácnak érettségije volt és akkor 5 hónapja dolgozott s cégnél.
Viszont nagyon szeretett horgászni,és minden hétvégén az áruházvezetővel együtt horgásztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!