Készpénz vagy digitális pénz?
"Hol láttál te ilyen megkülönböztetést?"
Hipoxiás lettem a maszktól, mentőt kellett hívni hozzám.
A mentős nem láthatott el, hanem be kellett volna vinnie kórházba, de csak orrtúrós teszttel lehetett volna.
Anélkül ellátatlan maradtam.
Más miatt nem is mentem orvoshoz, mert tudtam a szabályokat, hogy úgysem kaphatok ellátást.
Sokan haltak meg emiatt a 2 év alatt.
Az csak megvan neked, hogy hatalmas a túlhalálozás és a halvaszületés az elmúlt 1,5 évben?
"De ha az állam azt mondja, hogy nem fogadják el a készpénzt a boltban"
Abbe nem tud beleszólni az állam, a bolt piaci szereplő.
De ha lesz is olyan bolt, amelyik nem teszi, lesz olyan is, amelyik igen.
És boltban sem kötelező vásárolni.
"keresztülhúzhassuk ezt az ördögi tervet"
Mindig vannak ellenérdekelt csoportok.
Nevezzük a grítrezeteseket egy maffiacsaládnak.
Még legalább 2-3 másik, ellenérdekelt maffiacsalád van a Földön ugyanakkora befolyással. Csak gondolj be,e mi mindennel kereskednek kizárólag készpénzben.
Aki bankon kívül él és gondolkodik, tud mondani 5-6 olyan kereskedelmi hálózatot, amik CSAK készpénzt fogadnak el, és van mögötte akkora üzleti érdek, mint a bankok mögött.
Vett valaki valaha drogot bankkártyával?...
Csempészett alkoholt, cigarettát hitelkártyával?
Na ugye.
Kaszinóba jár valaki?
Lehet ott bankkártyával fizetni vagy átutalással?
Nyereménykifizetés van digitálisan, vagy KP kapod meg?
Ezt nem tudom mert nem jártam ott még.
És akkor még csak 2 üzleti tipust mondtam.
Fegyvercsempészet?...
#39 "mindenkit annyira kiszipolyozzanak, hogy végül készségesen elfogagdjuk a mentőövként dobott új világrendet"
Hát köszönöm szépen, én megvagyok. A Covidnak hála 3 éve otthonról dolgozom és most már soha többé nem is akarok visszamenni irodába. Ezalatt kétszer váltottam munkahelyet és a jövedelmem több, mint a háromszorosára nőtt. És még mielőtt jössz azzal, hogy infláció, Euróban kapom a pénzem, szóval ha magas a forint infláció, nem nagyon zavar.
"Tényleg azt akarjátok, hogy mások határozzák meg helyettetek, hogy mikor, mire, mennyi pénzt költhettek, vagy hogy költhettek-e egyáltalán??"
Komolyan nem tudom, miért kell ennyire rettegni a digitális pénztől... Ha egy ilyen sületlen utópia (ami kb csak a kommunizmusban lehetsége) meg is valósulna, akkor is megtalálná az ember a módját, hisz a kommunizmusban is megtalálta. Akkor veszel majd aranyat, tartós élelmiszert és ugye ott van a Bitcoin és a többi kriptopénz, ami mivel decentralizált, így NEM tudják szabályozni.
"Nem engedtek be rengeteg rendezvényre oltatlanokat."
Igen, a Covid legsúlyosabb időszakában, amikor épeszű ember amúgy sem ment rendezvényre. De olyan hol volt, ahova OLTOTTAKAT nem engedtek be, de oltatlanokat igen? Megmondom: SEHOL.
"Tudod, van az az igazolvány, aminek hamarosan érvénybe lép a globális változata, nyár végétől."
Miről beszélsz? Az oltási igazolvány már semmit sem ér, új változatról nincs hír.
"Most átmenetileg van ebben pár hónap szünet, de a tervek szerint folytatódik a szigorított verzió."
Ezt ki mondta, hogy folytatódik? A Covid kb lecsengett, mostantól csak olyan lesz, mint a szezonális influenza.
"A boltok 99%-ába és intézmények 99%-ába, zárt térbe maszk nélkülieket nem engedtek be."
Igen, hogy lassítsák a vírus terjedését, mert nem bírta az egészségügy. Ha minden paraszt maszk nélkül mászkált volna, akkor sokkal többen haltak volna meg szimplán azért, mert annyi beteget nem tudott volna ellátni az egészségügy.
"A maszkot hordani kellett eü. intézményekben idén áprilisig!"
Igen, ezt azért hamarabb meg kellett volna szüntetni.
"Még mindig nem utazhat be Németországba Oroszországból, akinek nincs nyugati vakcinája, és Oroszországban csak Szputnyikot lehet kapni.
Magyarországgal kapcsolatosan ezt a korlátozást februárban oldották fel."
Ja, hát idehaza, akinek a vacak kínai meg orosz kellett...
"És igen, van oltatlansági igazolvány is!"
Hol? Ilyen baromságról nem hallottam. Gondolj bele: Gipsz Jakab megkapja az igazolványt, mert "én nem vagyok oltott". Aztán másnap megkapja az oltást. Ki mondja meg, hogy már nem érvényes az oltatlansági igazolványa?
#41 "Hipoxiás lettem a maszktól, mentőt kellett hívni hozzám."
Hát a hipoxia az biztos, hogy nem egy szerencsétlen maszktól volt.
"Az csak megvan neked, hogy hatalmas a túlhalálozás és a halvaszületés az elmúlt 1,5 évben?"
Igen, mert túlterhelt volt az egészségügy, nem utolsósorban azért, mert a sok barom nem tartotta be a szabályokat.
#42 "Abbe nem tud beleszólni az állam, a bolt piaci szereplő."
Aha, mert nem tudnak járni ellenőrizni és bezárni a boltot, ha úgy tartja kedvük? Meg ha az államtól nem lehet készpénzzel áramot/vizet/gázt venni se neked, se a boltosnak, akkor mi van?
"És boltban sem kötelező vásárolni."
Akkor hol vásárolsz? Piacon? Ott is ugyanez a helyzet. Jancsi bácsitól a tanyáról? Ott meg nem kapsz meg mindent, ami kell.
mèg egyik "megvilàgosodott" sem tudott vàlaszolni arra a kèrdèsemre, hogy mit csinàl a kèszpènzel, ha egyik napról a másikra èrtèktelennè teszik.
Befűt vele?
Teljesen mindegy, hogy készpénz van vagy digitális jegybankpénz.
Egyiknek sem funkciója a megtakarítás. Hanem kizárólag forgalmi eszköz, valamint az egyes reáljavak értékének összemérhetőségét szolgálja.
Az infláció célja, hogy a kuporgatók segge alól kihúzza a pénzt, hogy az betölthesse szerepét.
na csak ennyit kèrek hogy vàlaszolja meg valamelyik kp fetishes megvilàgosult szabadsàgharcos.
hogy vèded meg a kp-d attól hogy az àllam èrtèktelennè inflálka?
vagy attól hogy egyszerűen egyik napról a màsikra bevonják?
Erre kaphatnèk valami èpkèzlàb èrtelmes választ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!