Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a külföldre költözésnek a...

Mi a külföldre költözésnek a menete?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az internet nem teljesen a barátom, így itt szeretnék segítséget kérni.

Ha külföldre szeretnék költözni, kint dolgozni akkor itthon hova kell mennem? Miket és kikhez kell bejelentenem, kijelentkeznem stb stb?

Ha egyszer úgy döntök hogy hazajovok akkor az beleszamit a nyugdíjba? Letudnatok nekem írni, esetleg olyan oldalt linkelni ahol minden levan írva lépésről lépésre?

Pl a tb-mel mi lesz? Az hiányozni fog és fizetnem kell, vagy mivel kint fizetik nekem akkor úgymond "biztosított leszek" itthon is, azaz nem kell fizetnem később sem ha mondjuk pár év múlva haza jövök?

És ha inzulinos cukorbeteg vagyok akkor kérjek papírokat hogy kint ellassanak, vagy elég magyar papír? Minden érdekelne.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat! Legyen szép napotok! 😊

2023. máj. 22. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy, kedves kérdező, milyen szakmában szeretnél dolgozni, melyik országban és beszéled-e az adott ország nyelvét?
2023. jún. 3. 11:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Hollandiai munkák:

[link]

2023. jún. 3. 11:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem munkát keresek... Az van 😁

Tökéletesen beszélem az adott ország nyelvét, fodrászkent megyek. 30 év allatti vagyok. Bár nem tudom ez miért számít :)

2023. jún. 3. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez esetben nem értjük mi a kérdés.
2023. jún. 3. 17:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Lehet rosszul fogalmaztam?

Ha Magyarországrol elakarok költözni külföldre hova kell bejelentenem?

Kijelentkezek a tb-bol, lakcimbol és ennyi? Vagy kell még valahova jelenteni hogy nem tartozkodok Magyarországon?

A következő kérdés. Ha 10 évet kint élek és kint dolgozom, majd hazajovok akkor az beleszamit az itthoni nyugdíjba? Nem kell addig tv-t fizetnem magam után?

Ez volt a kérdésem :)

2023. jún. 3. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

"És ha inzulinos cukorbeteg vagyok akkor kérjek papírokat hogy kint ellássanak, vagy elég magyar papír? Minden érdekelne."

Indulás előtt itthon írass fel magadnak 3 havi inzulint, amit válts ki és megfelelően tárold, ne romoljon meg, elvégre nyár van. Addig semmilyen társadalombiztosításból ne jelentkezz ki. Váltsd ki az EU-s TB kártyádat is a kormányablakban, ott minden mást elmondanak.

2023. jún. 3. 17:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 😊
2023. jún. 3. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!