Anonymous577379 kérdése:

Mi a menete ennek?

Figyelt kérdés
Egy kedves uriembernek kölcsön adtam 10ezer forintot lassan egy hónapja. De nem hajlandó azt vissza fizetni. Tudom hogy az emberek nagy részének ez nem pénz de nekem az mivel körülbelül 30ezer forintból élek egy hónapban. Kihez fordulhatok? Mert ez a mocsok már engem akar perelni amiért zaklatom őt a saját pénzem visszaigénylésével.

2023. jan. 10. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Ha jogi úton szeretnéd visszakapni a pénzed, az többe kerülne, mint a tartozása.

Ez volt a tanulópénz. Csak olyan összeget szabad kölcsönadni, amire neked nincs szükséged vagy papírt kell róla írni.

2023. jan. 10. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Közjegyzőnél lehet kérni fizetési meghagyást, abban leírod, hogy tartozik a 10000 forinttal és a közjegyzői és behajtási díjjal, ami további mondokegyszámot 250 ezer forint. A közjegyzői költséget meg kell viszont előlegezned. Ha kézhezvételtől számított nemtom hány napon belül az adós ellentmond, akkor az ügy perré alakul. Ha nem mond ellent akkor végrehajtják rajta. (Jövedelemből tiltás, vagyontárgyak, ingatlanok lefoglalása, kényszerértékesítése).

Ha perré alakul az ügy, akkor neked kell bizonyítani a tartozás létezését dokumentumokkal (kölcsönszerződés, bankszámlakivonat), neki pedig azt, hogy visszafizette, ha azt állítja (bankszámla kivonat, készpénz átvételéről az elismervényed). Ha a bíró a javadra dönt, akkor végrehajtják az adóson a fizetési meghagyásban szereplő összeget és még azon felül a perköltséget is, ami további sokszázezer forint.

2023. jan. 10. 10:41
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Az olyan kevés, hogy hatóság meg sem mozdítja magát érte
2023. jan. 10. 10:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Igazából elengedném a dolgot csak nagyon nem tetszik hogy még ő akar perelni engem

2023. jan. 10. 10:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Pereljen. Ha 10 ezer forintot nem bír kiköhögni, majd az ügyvédi percdíjakat simán kicsengeti biztos..
2023. jan. 10. 11:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem is gyanus. Ráadásul az ügyvéd az ő telefonjáról hívogatott 14x vasárnap este mondván hogy ha nem veszem fel perel.

Utána néztem a nevének ezért és a név amit megadott egy érsebészhez tartozik

De azért nyílván meg vagyok ijedve mert nekem nincs pénzem ügyvédre és igazából tulajdonom sincs amit lefoglalhatnak

2023. jan. 10. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak kamuzik az ügyvéddel.
2023. jan. 10. 12:22
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Basszus tényleg 10 ezer Ft-ról beszélünk? Lassan egy ebéd többe kerül a kifőzdében is
2023. jan. 10. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Adott valami igazolást, hogy elvitte a pénzt? Ha nem, akkor veszett fejsze nyele, többet ne állj szóba azzal az emberrel.
2023. jan. 11. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!