Nem ertem, pl miert merik az emberek a penzuket allampapirokba rakni, mikor olvasom az origo vezeto hireit a haborurol, nem feltek?
Orban is nyilatkozta mar, h sosem volt meg az orszag ilyen kozel a haboruhoz... nenetwk, brittek is kuldenek Ukrajnanak " harcicsomagot". Nem feltek a jovotol? Pl lekotitek a penzetek allampapirban, de Orban ugy dont hogy haborus veszhelyzet van es az allampapirokban taetott penzt, felhasznalja masra...
Es nem gondolkodtok ugy, hogy pl haboruban mqr nem szamit mennyi penz van allampapirban?
Mert nekem is van penzem allampapirban, de en nagyon felek.
Nyilván, a másfélmillió anonimból simán meg tudod állapítani, hogy melyik választ ki írta.
Ha kicsivel több eszed lenne, a varázstudományodat a lottószámok kitalálására használnád.
A daytrade, kereskedés az nem befektetés, hanem munka. Sokan keverik ezt a két teljesen eltérő gazdasági műveletet:
-kereskedési tevékenység
-befektetési tevékenység
És összehasonlítják a kettő eredményét, egydimenziósan. 16% vs 3700% Alma és körte.
A kereskedési tevékenység leginkább a vállalkozási tevékenységgel vethető össze, ugyanis mindkét esetben a saját tőke kockáztatása zajlik, miközben önmagunkat foglalkoztatjuk.
A befektetési tevékenységnél nincs munkavégzés. A kockáztatott tőke a közreműködésünk nélkül termel jövedelmet. A befektetési döntés meghozatala igényel egyedül szellemi tevékenységet az elején.
A kereskedő, vállalkozó folyamatosan a vagyona teljes egészét kockáztatja, ráadásul a szabadidejét is feláldozza, tehát a kiemelkedő kereskedési profit az csak az arányosan elvárható jövedelem ami tartalmazza a munkajövedelmet és a magas kockázattal arányosan elvárt magas hozamot.
Az államkötvénybe történő befektetés az nem igényel sem munkát, sem jelentős kockázatvállalást, tehát ezzel arányos az alacsony jövedelem.
“a kereskedő, vállalkozó folyamatosan a vagyona teljes egészét kockáztatja”
…azok nem a kereskedők/vállalkozók, hanem az idióták.
“ráadásul a szabadidejét is feláldozza”
Ez igaz, egy trader napi negyedórát valóban feláldoz az anyagi jóléte érdekében.
Egy daytrader/skalper meg még akár napi 1-2 órát is szán a bizniszre. Cserébe nem kell a főnöke által üzemeltetett mókuskerékben töltenie azt a 40 évet, amit a szomszédja erre szán.
Nem tudom ki hogy van vele, de én szívesen adok az életemből két órát naponta, ha cserébe kapok hatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!