Nem ertem, pl miert merik az emberek a penzuket allampapirokba rakni, mikor olvasom az origo vezeto hireit a haborurol, nem feltek?
Orban is nyilatkozta mar, h sosem volt meg az orszag ilyen kozel a haboruhoz... nenetwk, brittek is kuldenek Ukrajnanak " harcicsomagot". Nem feltek a jovotol? Pl lekotitek a penzetek allampapirban, de Orban ugy dont hogy haborus veszhelyzet van es az allampapirokban taetott penzt, felhasznalja masra...
Es nem gondolkodtok ugy, hogy pl haboruban mqr nem szamit mennyi penz van allampapirban?
Mert nekem is van penzem allampapirban, de en nagyon felek.
@8
Minden szavad tökéletesen igaz.
Bár ezt nem értem: "16%-ék"
Nekem egyetlen fillérem nincs állampapírban, s nem azért mert félnék tőle, hanem ugyanazért, amiért főnököm, munkahelyem és munkaidőm sincs.
Nem függök senkitől és semmitől. Én hozom meg a saját döntéseimet. Én döntök arról, hogy mikor, mennyit és mit dolgozok. Ezért vagyok vállalkozó.
Nem szeretném, hogy a befektetett tőkém hozama attól függjön, hogy viktor és haverjai mennyiben maximalizálják azt.
Én hozom meg a saját döntéseimet, minden nap, amikor kedvem tartja. Adok-veszek, befektetek. Kifizetem a 15% adómat, a többi tiszta haszon.
Tanultam és tanulok ma is a pénzügyekről, így az állampapír éves hozamát két héten belül realizálom. Persze, kell vele napi szinten foglalkozni, de ez engem érdekel, szeretem, nekem ez hobbi.
Állampapír a pénzügyi analfabétáknak való, olyanoknak, kiket nem érdekelnek a pénzügyek, s nem hajlandóak/képesek tanulni a témában. Az államnak (azaz viktornak és barátainak) történő kölcsönnyújtás némi kárenyhítés az infláció ellenében. Na én nem vagyok Terézanya, úgyhogy ilyesmit nem csinálok.
"kiket nem érdekelnek a pénzügyek, s nem hajlandóak/képesek tanulni a témában."
csucsu, ők azok, akik a párnacihába tartják a pénzüket, vagy elköltik az új iphone-ra.
Attól jobb az állampapír mintha otthon tartanád a pénzed forintban vagy a bankban. Viszont reálértéken nem kapsz annyit vissza mint amit beteszel mert az infláció magasabb mint a kamat amit a kötvényed után kapsz.
Ha államcsőd lesz vagy egy tartósabb hiperinflációs ciklus akkor kb semmi vásárlóértéke nem lesz neki.
Én személy szerint nem mernék bele pénzt tenni, tekintettel arra, hogy egy nagyob gazdasági ciklus vége felé járunk. Viszont ez csak az én egyéni véleményem, ettől függetlenül rövid távon lehet jó az állampapír de hosszú távon biztos bukó.
Jól láthatóan fogalmad sincs a troll szó jelentéséről. Merthogy itt te vagy a troll.
S értem azt is, hogy az irigység a mozgatórugód. Ennek pedig csak egyetlen ellenszere van: a tanulás, jelen esetben a pénzügyekről. Ám, azt is megértem, hogy ez neked nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!