Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem ertem, pl miert merik az...

Nem ertem, pl miert merik az emberek a penzuket allampapirokba rakni, mikor olvasom az origo vezeto hireit a haborurol, nem feltek?

Figyelt kérdés

Orban is nyilatkozta mar, h sosem volt meg az orszag ilyen kozel a haboruhoz... nenetwk, brittek is kuldenek Ukrajnanak " harcicsomagot". Nem feltek a jovotol? Pl lekotitek a penzetek allampapirban, de Orban ugy dont hogy haborus veszhelyzet van es az allampapirokban taetott penzt, felhasznalja masra...

Es nem gondolkodtok ugy, hogy pl haboruban mqr nem szamit mennyi penz van allampapirban?

Mert nekem is van penzem allampapirban, de en nagyon felek.

2023. máj. 15. 06:48
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
88%
Állampapír egy rendkívül kedvező hitel lehetőség az állam számára, ami bizalom alapú. Amint egyszer ezt eljátsza, oda a bizalom és bukja az állam ezt a lehetőséget, ami nagyon fájna. MNB hamarabb kezdd el pénzt nyomtatni, mint csődöt jelenteni, ráadásul euban vagyunk, kisegítenének, lásd Görögország. Pontosan ezért, nem látok reális veszélyt, hogy államcsőd legyen.
2023. máj. 15. 06:54
 2/26 anonim ***** válasza:
91%

Én meg azt nem értem, hogy hogy élhetsz úgy minden nap, hogy az arnyekodtól is megijedsz?!

Amúgy meg nem az origorol kellene tájékozódni. KB a leghiteltelenebb oldal a befektetésrol.

2023. máj. 15. 07:21
 3/26 anonim ***** válasza:
74%

Aki sok origot néz, hamar elbutul…

Egyébként ha attól félsz hogy a kisgömböc ellopja az államkötvényed, ne hidd, hogy itt megállna: vinné az a pénzed, ingatlanod, életed is ezután.

2023. máj. 15. 07:54
 4/26 A kérdező kommentje:
Kell ettolt tartani, hogy a haboru miatt veszik el a penz az allampapirokban? Kell felni barmitol?
2023. máj. 15. 07:58
 5/26 anonim ***** válasza:
37%
Ne viccelj a forint az allam pénzneme. Nem kell neki felhasználni, simán nyomtat ha kell neki forint. Így ha forintod van tökéletes
2023. máj. 15. 08:15
 6/26 anonim ***** válasza:
7%
Jobban fél a kisgömböc ilyen lépést tenni: tudja ő is, hogy a zsír jól ég.
2023. máj. 15. 08:22
 7/26 anonim ***** válasza:
47%
Azért nem félek, mert nem olvasok Origot, neked is ezt javaslom :)
2023. máj. 15. 08:59
 8/26 anonim ***** válasza:
11%

Mert pénzügyileg analfabéták az emberek.

Azt nézik, hogy 16%-ék aztán reál értéken kevesebbet kapsz vissza mint amit beteszel. Nem kell, hogy államcsőd legyen, elég egy hosszabb hiperinflációs ciklus is aztán bye bye vásárlóérték.

2023. máj. 15. 10:27
 9/26 anonim ***** válasza:
30%

"Ne viccelj a forint az allam pénzneme. Nem kell neki felhasználni, simán nyomtat ha kell neki forint. Így ha forintod van tökéletes"

Attól, hogy több felé vágják a tortát nem lesz több tortájuk :D

2023. máj. 15. 10:37
 10/26 anonim ***** válasza:
32%

"Mert pénzügyileg analfabéták az emberek.

Azt nézik, hogy 16%-ék aztán reál értéken kevesebbet kapsz vissza mint amit beteszel. Nem kell, hogy államcsőd legyen, elég egy hosszabb hiperinflációs ciklus is aztán bye bye vásárlóérték."

A fizetés nem inflációkövető, így meg állampapírból tőke alapon annyi plus pénzt ki tudok szedni passzívan, mintha vállalnék egy mellékállást. Szóval nem igazán győztél meg.

2023. máj. 15. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!