Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az normális, hogy a Foxpost...

Az normális, hogy a Foxpost elkéri az összes bankkártya adatomat?

Figyelt kérdés
A Jófogáson hirdettem egy terméket, egy ember megvette szállítással, állítólag a Foxpostnak már ki is fizette. Most a Foxpost kéri a bankkártya adataimat, még a PIN kódot is, hogy àt tudják utalni a pénzt. Ez normális dolog?

2023. máj. 4. 20:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet az ilyennek bedőlni?"

Hát, látod... És akkor még Mari néni nem is tett fel a gyk-ra kérdést a saját kálváriájáról.

2023. máj. 5. 13:11
 22/24 Attila1976 ***** válasza:
Jófogáson üzeneted érkezik: "Érdekel a termék, add meg az imél cimed" Megadva kapsz olyan imélt hogy a vevő már kifizette a terméket, kattints "ide" Rákattintva előjön egy kamu oldal ahol ki tudod választani a kedvenc bankodat, de jó. OTP-s ikonra rákattintottam tovább vitt egy hamisított OTP-s oldalra. Kinézetre megszólalásig egyezik. A fejléc persze nem otpbank.hú/akármi hanem gls,jpater,shop/bb21132 ilyesmi baromság. És semmilyen gomb nem működik csak ahová az adataid be kéne írni. ÉS előjön egy csetablak hogy "Elakadt?" Segíthetünk? Problémája van?" Mintha egy banki ügyintézővel társalognék. Írtam neki, 56 Ft. van a számlámon, így is érdekellek? Erre már nem válaszolt...
2023. máj. 11. 10:48
 23/24 anonim ***** válasza:

Pontosan. Csak ennek sok naív ember bedől és megadja a kártyája adatait. Aztán csodálkozik, hogy jönnek a terhelések a számlájára.

2023. máj. 11. 12:43
 24/24 anonim ***** válasza:
Múltkor nekem is jött egy ilyen email, pedig én nem is raktam fel/rendeltem semmit. Nézd meg a link címét, amire vezet. Tuti nem a FoxPost oldala. Tőlem elvileg valaki öngyújtó gázokat vett és ki is fizette úgy, hogy nem tudtam róla, utána néztem meg a linket meg ilyeneket.
2023. máj. 19. 03:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!