Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az normális, hogy a Foxpost...

Az normális, hogy a Foxpost elkéri az összes bankkártya adatomat?

Figyelt kérdés
A Jófogáson hirdettem egy terméket, egy ember megvette szállítással, állítólag a Foxpostnak már ki is fizette. Most a Foxpost kéri a bankkártya adataimat, még a PIN kódot is, hogy àt tudják utalni a pénzt. Ez normális dolog?

2023. máj. 4. 20:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%

A PIN-kódot - szerintem - semmiképpen nem szabad megadni. Ha megadod, akkor bárki levehet pénzt a kártyádról.

Egyébként a számlaszám ismeretében bárkinek tudok utalni a PIN-kód ismerete nélkül.

Ez valami hatalmas átverés.

2023. máj. 4. 20:45
 2/24 anonim ***** válasza:
86%
Ez a csalási forma már elég régóta fut.
2023. máj. 4. 20:49
 3/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Mit tegyek most? A bankkártya adataimat beírtam, viszont a pin kódot nem adtam meg, mert gyanús lett a dolog! Így is leszívhatják a kártyámat? Direkt olyan kártya adatokat adtam meg, amin kevês pénz van.
2023. máj. 4. 20:51
 4/24 anonim ***** válasza:
53%

Ilyen nincs.

Ez netto hülyeség.

A bankkártyán nincs pénz, nem lehet rárakni, nem lehet levenni.

Azt mindig csak a hozzátartozó bankszámlán lehet.

2023. máj. 4. 20:51
 5/24 anonim ***** válasza:
57%
Ahhoz, hogy itthon bárkinek utaljak, fizessek rendelt árút nem kell PIN kód, csak a CVC kód.
2023. máj. 4. 20:55
 6/24 anonim ***** válasza:
89%
Ha megadtat a kártyaszámot, lejáratot és a CVC-t, akkor azonnal hívd a bankodat, hogy tiltsák a kártyádat.
2023. máj. 4. 21:14
 7/24 A kérdező kommentje:
Most kikapcsoltam minden vásárlasi lehetőséget a kártyánál
2023. máj. 4. 21:32
 8/24 anonim ***** válasza:
75%

Nem a Foxpost küldte neked a linket, nézd már meg jobban, hogy ha megnyitod mi van a címsorban, ember...

Mielőtt bármit beveszel, próbálj kommunikálni a vevőddel és ki fog derülni, hogy nem vevő, csak egy chatbot.

Feliratkoztál éppen egy online ingyenes próbaidős szolgáltatásra, ami után, ha 2 nap múlva letelik a próbaidő, akkor megterhelik a kártyádat 50 dollárral. Ügyes vagy.

Én is kaptam ilyen, vagy hasonló üzenetet és sokan mások is nap mint nap. Ezek nem valódi érdeklődők, nem is értem, hogy hogyan tudnak beregisztrálni a Jófogásra chatbotok, amikor minden regisztrációt mobilszámmal kell érvényesíteni. Láthatod, hogy nem magyar és nem ember fogalmazta a mondatot, hanem gép.

Üzeneted érkezett a Jófogáson keresztül

Lajkogyula:

Jó nаpоt, szеrеtném mеgvásárоlni а hirdеtését a jofоgas sеgítségévеl, dе ki kеll töltеnеm аz utоlsó еlеmеt а cím аlаtt [Еlаdó еmаil címе] Írjа mеg nеkеm, kérеm. 😌

2023. máj. 4. 22:30
 9/24 anonim ***** válasza:
72%
A legjobb az egészben, hogy a hirdetésben benne van az emailcímem, ha ember lenne el tudná olvasni és tudna küldeni normális érdeklődő emailt, nem pedig egy kamu Foxpost vagy bármilyen csomagküldő KAMU linket.
2023. máj. 4. 22:34
 10/24 anonim ***** válasza:
82%
Klasszikus átverés. Annak az oldalnak semmi köze a fixposthoz. Kártya tiltás és új kártya igénylés!
2023. máj. 4. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!