Kirakhat a közös ingatlanunkból?
Gyermekem apukája (nem vagyunk házasok) elég ingatag természetű, ha bármi baja van, fenyegetőzni,van, hogy zsarolni kezd.
Van egy közös házunk, 50-50 % a tulajdonjog papíron. A ház megvételéhez banki hitelt kellett felvennünk, amit ő vett fel. Aztán vett fel még egyet, már házújításra.
Úgy szoktuk ezeket fizetni, hogy ő előre kifizeti a hiteltorlesztőket, én meg utólag odaadom mindezek felét neki. Ez szóbeli megállapodás a részünkről.
Ő vezeti füzetben a pénzügyeket, ezt ugye én is láthatom, nincs elzárva előlem, és pontos, szóval nem ír bele és nem is kér több pénzt, mint a felét. Amúgy elég megbízható, nem szokott átvágni.
De most bepöccent egy tök lényegtelen dolgon (szerinte semmi sem lényegtelen, de nem is ez a lényeg), és azt találta mondani, hogy tökmindegy, hogy papíron fele-fele tulajdonban van a házunk, mivel ő fizeti papíron a hiteltörlesztőket, hiába adom neki utána oda a felét, az olyan, mintha lassan az ő tulajdonába kerülne az én hazrészem is,úgyhogy ha akarom a házrészemet, majd pereskedhetek érte.
Most túl azon, hogy dühből mondott ilyet, és talán nem gondolta komolyan, azért elgondolkodtatott, hogy egyáltalán felmerült benne ilyen lehetőség is, de a lényeg: tényleg elveheti így szép lassan tőlem a házrészemet?
Olyan hozzászólások, köszönöm, feleslegesek, hogy én ilyen embernek eleve nem szültem volna, meg hogy fura, hogy így reagál...stb. A házrészem a birtokába kerülhet - e így.
Ebből inkább ő járhat rosszul.
A ház fele a tiéd és a hitel csak az ő nevén van (ha nem vagy kezes).
Nem vagyok kezes.
Akkor ezek szerint csak fenyegetőzött.
Igen, a füzet lefotózasa nekem is eszembe jutott, bár nem tudom, egy esetleges pernél egy ilyen füzet számítana - e.
Nem szeretnék pereskedni, idő pénz és energia rablónak tartom.
Neked is alá kellett írni a szerződést, ha az a fedezet. Gondolom van nálad nyoma, hogy fizetsz neki (átvételi elismervény, vagy ha utalsz akkor is vissza kereshető).
Ha nem a ház a fedezet, akkor meg pláne hülység amit beszél.
Ha az adásvételi szerződésen és a földhivatalnál is 50/50 százalékban vagytok tulajdonosok, akkor nem tehet ki az ingatlanból és nem lesz az övé a te részed, hiába fizeti a hitelt.
De biztos vagy abban, hogy 50%-ban a te neveden van a lakás? Mert ha csak ő vett fel rá hitelt és te nem adtál bele pénzt, akkor (mivel házasok sem vagytok) részéről elég erős bizalmi gesztus volt, hogy a nevedre íratta a felét.
Mondjuk neked is gratula, hogy egy labilis, fenyegetőző személynek gyereket szültél, ráadásul házasság nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!