A férjem a tudtomon kívül átírathatja közös ingatlanunkat kizárólag az ő nevére, vagy ahhoz mindenképpen kellenék én is?
Figyelt kérdés
2021. okt. 26. 08:14
1/10 anonim válasza:
Közös. A fele a tiéd. Vagy az X %-a. Az a TE tulajdonod. Azzal CSAK te rendelkezhetsz. Nélküled nem tudja megtenni.
2/10 anonim válasza:
Nem tudja nélküled megcsinálni.
3/10 anonim válasza:
A te tulajdonrészedhez nem tud hozzányúlni, de a többivel elvileg azt csinál amit akar
4/10 anonim válasza:
Nem tudja átiratni.
De eleve semmi értelme sem lenne, mert ettöl még közös szerzemény marad, válásnál ugyanúgy felezödne!
5/10 anonim válasza:
A Te tulajdonrészed felett csak Te tudsz rendelkezni. Ha Neked van tulajdonrészed a "közös" ingatlanban, akkor azzal a részével nem tud semmit csinálni jogilag. A saját részével pedig mindenki azt csinál, amit akar. De csak a saját részével.
7/10 anonim válasza:
Szerintem ne ezen gondolkodj, hanem a váláson... ilyen problémának nem nagyon szabadna felmerülni egy házasságban.
8/10 anonim válasza:
Az én nejem meg azért nyaggat, hogy írassuk közös névre azt az ingatlant, ami csak az én nevemen van, mert én vettem jóval az esküvő előtt...
9/10 A kérdező kommentje:
Válunk egyébként, igen.
Nagyon köszönöm mindenkinek!
2021. okt. 26. 14:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!