Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Havi 300 ezres a fizum, van...

Havi 300 ezres a fizum, van hitelem és a rezsivel egyutt ki megy 160 ezer simán , a maradékból probálok meg élni, vagy én csinálom szarul de hó közepe után már alig marad, hogy kéne beosszam?? Mit kéne csinálni??

Figyelt kérdés
2023. márc. 23. 12:11
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Szóval 6 év alatt költöttél rá 1,3 milliót úgy, hogy ebben a vételár is benne van? Az már igen!

6 év alatt minimum 3 műszaki vizsga volt, az kb 100 ezer. Biztosítás 6 évre alsó hangon újabb 100 ezer. Egy új abroncsszett még olcsóbb márkából is 70 ezer, gépjárműadó is van 6 évre 80 ezer körül, szóval kevesebb, mint 1 millióért vetted a kocsit 6 éve. Annyiért jó esetben is max egy 10-12 éves kiskocsit tudtál mondjuk venni, de akkor ma már 16-18 éves a kocsi és egyre inkább ki fognak jönni a hibái, tehát egyre többet kell rá költeni.

"Mondjuk, ha szabadidejében átlag napi 2-3 órát ételfutárkodna"

Ahol lehet ételfutárkodni, ott van tömegközlekedés is. Ahol nincs tömegközlekedés, ott meg nincs igény az ételfutárra. Nomeg nézz szét: az ételfutárok 90%-a biciklivel, rollerrel vagy kismotorral jár, nem kocsival.

2023. márc. 27. 16:08
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

@31

Most már kétlem, hogy jó lennél akár matekból is. Autód meg biztosan nincs, hisz fogalmad sincs az autóval kapcsolatos számokról.

Ja, és ne is lottózz, hisz nem vagy jó sem megérzésekben, sem jóslatokban!

"az ételfutárok 90%-a biciklivel, rollerrel vagy kismotorral jár" Ez baromi nagy tévedés. Csak azokat jegyzed, mert feltűnőek. Az autós futárokat meg nem ismered fel, mert többségük ugyanúgy néz ki, mint egy átlagautós. Azt meg nem látod, mi van a csomagtartóban.

2023. márc. 27. 16:19
 33/44 anonim ***** válasza:

Akkor fejtsd ki kérlek, hol számoltam el!

Egyébként meg 20 éve van saját kocsim, bár én 20 év alatt még csak a negyediket nyúzom, mert ezt is és az előzőt is újonnan vettem.

A futárokkal kapcsolatban meg: elég gyakran rendelek házhoz, ritka, aki kocsival jön.

2023. márc. 27. 16:28
 34/44 A kérdező kommentje:
1.4-es dízelem van , stabil 5 literes fogyasztással. Egy héten max kétszer használom, persze ha olyan helyzet adódik hogy kénytelen vagyok kocsiba ülni, akkor kocsiba ülök. Hétköznap áll a kocsi, a cég fizeti a bérletem így tömegközlekedéssel jutok el a munkahelyemre. Ha kellett szervizelni szervizeltem, mert úgy szeretem ha rendben vannak a tulajdon dolgaim. Üzemanyag költségeim havonta 10-15 ezer , bőven elég bele úgy is nem mindig használom. Negyedévente 19 ezer a biztosítás. Nem szeretném el adni , nyílván ha úgy adódik akkor kénytelen leszek de még egyenlőre meg tartanám.
2023. márc. 27. 19:06
 35/44 anonim ***** válasza:
Jó drága a biztosításod, nekem 32 az éves, s csak B6-ban vagyok, mert 2007-ben több mint 180 napig nem volt autó a nevemen, s így újraindult.
2023. márc. 27. 19:33
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

#34: Bocs, de a dízel akkor éri meg, ha sokat mégy vele, mert drága a szerviz, de hosszabb a szervizperiódus.

Ha meg a bérletet fizeti a cég, akkor pláne hülyeség a kocsi.

#35: És 2007 óta kétszer okoztál balesetet? Mert ha nem, akkor már B10 kellene lenned.

Meg is őrülnék ilyen biztosítási díjakkal. Nekem évi 18 a kötelező és évi 35 a casco.

2023. márc. 27. 19:51
 37/44 anonim ***** válasza:

Jogos, 2017. 😅

Sohasem okoztam balesetet.

2023. márc. 27. 20:03
 38/44 anonim ***** válasza:
Én lassan évtizede vezetem a kiadásaim, de valami miatt úgyis borul a számítás. Szülinapja lesz a gyereknek, legénybúcsúja a havernak, bármi amire költeni kell és máris mozdul a mérleg. És szinte minden hónapban van egy-két ilyen nem várt tétel is.
2023. ápr. 18. 20:53
 39/44 anonim ***** válasza:

12: A rezsit és a hitelt is meg lehet vágni.

Írd össze a rezsit, el kell belőle hagyni valamit, vagy változtatni kell egy előfizetést.

A hitelt lehet előtörleszteni vagy kedvezőbbre cserélni.

2023. ápr. 19. 07:03
 40/44 A kérdező kommentje:
39: Igen így szoktam, szinte egy számlát mindig tolok amire több a határidő. 38: Ez így van mindig közbe jön valami!
2023. ápr. 19. 11:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!