Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Házasság után érdemes "összemo...

Házasság után érdemes "összemosni" a vagyont, ha mindkettőnknek gyermekei vannak a korábbi házasságból?

Figyelt kérdés
Kb azonos értékű ingatlannal rendelkezünk, de különböző okok miatt egyik sem ideális arra, hogy ott éljünk. Ha ott és olyan ingatlant szeretnénk venni, amilyenre vágyunk és ami a munka miatt célszerű lenne, szükséges lenne eladni mindkét ingatlant és összedobni a pénzt. Viszont tartok ennek kockázatától. A páromnak egy gyereke van az előző házasságból, nekem kettő. Nem akarok velük sem kitolni, meg magunkkal sem. Pl ha egyikünk meghal majd... Vagy ha valami okból válás lenne.... Pár hét múlva lesz az esküvőnk. Házassági szerződést nem akar egyikünk sem. Mi lenne a legokosabb lépés? Jogos a félelmem, vagy a jog védelmet biztosítana a fenti esetekben?
2023. márc. 19. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Öröklés szempontjából mindegy, barmelyikotok hal meg az összes gyerek egyformán részesül.

Válás esetén oszlik a vagyon, de ha ugyanannyit tesztek bele mindketten, akkor mi lehet a probléma? 🤔

2023. márc. 19. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a magam részéről nem adnám el azt ami már házassg előtt is az enyém volt... Inkább vennék akár hitelből közöset, de semmiképp sem keverném.
2023. márc. 19. 20:05
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Egyes már hogy örökölnének egyformán?
2023. márc. 19. 21:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Hitellel a bankot gazdagítani nem tartom annyira jó ötletnek.

Ami aggaszt, hogy az én halálom esetén a párom haszonélvezetet kap az egész ingatlanra, és a gyerekeim úgy nem juthatnak hozzá az örökségükhöz. Ezt hogy lehet kivédeni?

Meg pl a párom halála esetén a gyereke huzakodik velem, mert ugye itt sem azonosak lennének az érdekek. Persze ezekben az esetekben legjobb az életben maradt félnek eladni az ingatlant és rendezni az anyagi részt az örökösökkel. Én pl ezt tenném valószínűleg.

2023. márc. 19. 23:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor hova költözöl, ha eladod és a gyerekének kifizeted a felét.

Az özvegy lemondhat a haszonélvezetről, de utána mit csinál?

2023. márc. 20. 00:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Add a gyerekeknek az ingatlanod, haszonélvezeti jogodat tedd rá.

Így máris rendben van, ha meghalsz övéké az ingatlan, amíg élsz te irányítasz.

Párod is csinálja ezt. Hol lakjatok ?

Én kiadnam mindkét ingatlant és albérletbe mennék és kész. Ha nem megoldható akkor valakinél de aki odakoltozik a másik házába ad neki annyit mintha kiadna, vagyis annak a felét hiszen bérelni is kellene. Tehát egy bérleti díj felét. Innentol megvan az egyenlőség jel és ha mindent feleltek közösen az is jó, ha felretesztek az is

2023. márc. 20. 06:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Házassági szerődés lenne a legjobb, vagy amit #6 javasolt.
2023. márc. 25. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!