Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kitől kérjek anyagi segítséget?

Kitől kérjek anyagi segítséget?

Figyelt kérdés

Családom "nincs", nem vagyunk sajnos jó viszonyban.. én egyedül nevelem a kislányom, aki még nincs 1 éves. Most hirtelen nehéz helyzetbe kerültünk, egyszeri segítségre van szükségünk. Apuka eltűnt még terhesség alatt, nem tudom hol van. Próbáltam személyi kölcsönt kérni banktól, de nem adnak egyedülálló anyának. A segélyszervezetek nem is válaszolnak, hiába írok nekik vagy hívom őket. Barátoktól is kértem kölcsön, de ők sem tudnak segíteni.

Most tényleg, ilyenkor hova lehet akkor fordulni?

2023. febr. 22. 19:04
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

#18 Gyedet kapok meg csaladit... Együtt nem sok. 3 héttel szülés előtt hagytam abba a munkát, sokáig a Csed és a tartalék mentett meg minket. De minden tartalék elfogy egy idő után. Most választanom kell.. vagy idő előtt beadom bölcsibe, miközben szegény szociális szorong épp és a wc-re se tudok kimenni, hogy ne vigyem magammal, vagy találok olyan munkát, amit online tudok csinálni. Eddig még nem jártam sikerrel. De legkésőbb másfél évesen menni fog bölcsibe. Húzom ameddig tudom, hogy ne sérüljön lelkileg.. Valahogy fél évet még kibirunk..

Budapesten élünk, igen. Vigyázni néha barátok vigyáznak rá, de nem gyakran, csak ha már muszáj egyedül lennem kicsit.

2023. febr. 24. 20:15
 22/43 A kérdező kommentje:
#17 Elment külföldre mikor terhes lettem, nem tudom hol van és nekem nincs pénzem ügyvédet fizetni meg kerestetni őt.. a magyar igazságszolgáltatást meg hagyjuk inkább.
2023. febr. 24. 20:16
 23/43 A kérdező kommentje:

#19 Mit tudsz te arról, hogy kerestem e őket vagy nem? Semmit. Itt nem büszkeségrol van szó, hanem arról, hogy ami van is náluk pénz, ami elvileg nekem járna és a testvéreim megkapták a részüket, nekem azt még terhesen egyedül sem adták oda és amikor rákérdeztem, úgy állították be másoknak, hogy mentem koldulni hozzájuk...

Ők puffogni akarnak a múlton, ezt én megváltoztatni nem tudom. Azt pedig külön csak élvezik, hogy ha függésben tudnak tartani.

Nárcisztikus családi modellt gondolom nem kell bemutatnom sajnos... Fekete bárány mindig lesz. Én kaptam ezt a kitüntetést.

2023. febr. 24. 20:20
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem kerestetni kell, ügyvéd sem kell hozzá. Bemész hivatalba és kéred, hogy a Magyar Állam előlegezze meg a gyerektartást, ami jár neked, illetve a gyermeknek. Addig meg el tudsz menni napi 4-6 órában mosogatni, tele a jófogás konyhai kisegítői hirdetésekkel Eurest-nél például, de bármelyik üzemi konyhán, vagy étteremben is. A gyermeket pedig addig ismerősökre bízod. A konyháról a napi kajátok is megvan, a tiéd legalábbis, nyilván bébipapi ott nincs.
2023. febr. 24. 20:21
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Az új jogszabályoknak köszönhetően 2022. január 1-étől könnyebben, gyorsabban és sokkal több családnak lehet hozzájutni az elmaradt tartásdíjakhoz. A nem fizető szülő helyett az állam az, aki megelőlegezi a gyereknek járó összeget maximum 50 200 forintig és az állam fogja behajtani a nem fizető szülőn.

[link]

Szívesen! :)

2023. febr. 24. 20:23
 26/43 anonim ***** válasza:
62%

Magyarán havi 50 ezer forintról mondasz le önként, ha nem igényleg a tartásdíjat, vagy nem teszel érte semmit, hogy megszerezd. Az évi 600 ezer Ft, 3 év alatt 1 millió 800 ezer Ft... Ha te ilyen gazdag vagy, hogy nincs rá szükséged, akkor nem szorulsz rá semmilyen anyagi támogatásra.

Gondolom cigire azért fussa... :P

2023. febr. 24. 20:28
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Ne bantsatok.

Azonban ha a megélhetés a kérdés, akkor pedig bölcsi. Ertem hogy szorong, de tolts cele tartalmas idot munka utan. Es meg fogja szokni. Valószínű azt is kibirja amikor a barataiddal van.

2023. febr. 24. 20:54
 28/43 A kérdező kommentje:
#24 Ne haragudj, nem tudom neked milyen ismerőseid vannak, de az enyémeknek van saját élete és jobb dolguk annál, mintsem más gyerekére vigyázni napi szinten 4-6 órát 😳
2023. febr. 24. 21:30
 29/43 A kérdező kommentje:
Mindegy én nem vitatkozni jöttem ide. Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, majd keresek más megoldást!
2023. febr. 24. 21:32
 30/43 anonim ***** válasza:
62%
Ideális esetben 4 nagyszülője van a pici gyermeknek. Valamelyik közülük csak megszánja a kisírt szemű anyukáját egy kis apróval. Vagy ad neki munkát.
2023. febr. 24. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!