Van valami hely, ahol lehet anyagi segítséget kérni?
Dolgozom, teljes állásban, de sajnos a mai árak, lakhatási és rezsiköltségek miatt bajba kerültem (pályakezdő tanár vagyok, ha valakit érdekel, nettó 207 ezret ad a bértábla.)
Sajnos mindenki, akit kérdeztem, viccet csinál a helyzetemből, olyanokkal, hogy menjek el k*rvának, abból meg lehet élni.
Szóval ez a helyzet, és bajban vagyok épp. Van valami alapítvány vagy valami jólelkű milliárdos ebben az országban, aki tud ilyenkor segíteni? Ételre kéne pénz, gyógyszerekre, illetve magánorvosra, mert sajnos régóta nem sikerül rendesen kezelni egy betegségemet, ami akár éltveszélyessé is válhat.
Hova érdemes fordulni ilyen helyzetben?
Sajnos a jövedelmed miatt nem vagy szociálisan rászorult, így csak család/barát/ismerős vagy a legrosszabb a hitel (cofidisz) pl tud rajtad segíteni.
Illetve a nyílvános koldulás online oldalakon, ahol arcodat felvállalva, hitelesen, leinformálódva még így is szét szednek.
Ahol azt javasolják, h költözz munkás szálóra és lakhatsz 3-5 másik emberrel havi 80-ért...
Sajnos még így is többet keresel mint én, igaz én szociális szférában bruttó 260-at ami nettó 190 :/
És nálunk külön van az önkormányzatnál a Szociális Iroda is, külön rendszerben működnek, más-más támogatásokat lehet kérni.
Ha egyedül vagy erre a bevételre, akkor szerintem nem fogsz kapni, de ha többen vagytok, akkor igen.
Illetve van még külön lakhatási támogatás, ilyet munkahely is szokott adni. Fizetik a közös költség felét vagy ilyesmi.
De legjobb lenne a költségeket csökkenteni. Milyen kiadásaid vannak?
Van-e élelmiszerallergia, stb.?
Vagy NAV-tól kérj segítséget, hátha tudod kedvezőbb adózással végezni ezt a munkát, pl. számlás magánszemélyként.
Különben én felmondanék, a fűtetlen iskolában és a stressztől csak súlyosbodni fog a betegséged, már ez okozhat anyagi csődöt, és ugye meg is halhatsz.
Legjobb lenne, ha határozott idejű szerződésed lenne és találnál egy törvénysértést a munkáltatód részéről, mert akkor azonnali hatállyal felmondhatnál úgy, hogy közben a munkahely köteles kifizetni a szerződésed végéig.
"Ha egyedül vagy erre a bevételre, akkor szerintem nem fogsz kapni, de ha többen vagytok, akkor igen."
Egyedül vagyok.
"Illetve van még külön lakhatási támogatás, ilyet munkahely is szokott adni. Fizetik a közös költség felét vagy ilyesmi."
Tanároknak semmit nem adnak, még cafeteriát sem kapunk.
"De legjobb lenne a költségeket csökkenteni. Milyen kiadásaid vannak?"
Lakhatás-rezsi-étkezés. Eddig csak az albérlet volt nagyon drága, most már az étel is...
Mennyi az albérlet?
Lakást bérelsz?
Hol?
És pontosan mért vagy albérletben?
Ez a pénz még lakbér nélkül is szűkös egy dolgozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!