Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fizetik utánam a nyugdíj...

Fizetik utánam a nyugdíj járulékot?

Figyelt kérdés

Kissé bonyolult a helyzet!

Tudna valaki egy közvetlen linket küldeni hogy fizetik-e utánam a nyugdíjjárulékot?

A Tb-m az rendben van /3* kopp/ de konkrétan a nyugdíjra lennék kíváncsi.

Ismétlem magam /bonyolult helyzet/

A Na oldalán erről kimondottan nem találtam infót.

Köszi

2023. febr. 17. 19:09
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

20-as, Sajnos most el kell mennem, meg félek hogyha leírom akkor bekövetkezik a "megszűnik" a TB-m, Boszorkány vagyok, többször előfordult már.

Ám TE melyik válaszoló voltál? De leírom majd, csak félő hogy utána rád írnak h mi a történet.

2023. febr. 18. 11:40
 22/30 anonim ***** válasza:
Te vagy az akinek megszűnt a munkaviszonya, de nem lett kijelentve a cégtől?
2023. febr. 18. 13:10
 23/30 A kérdező kommentje:
Nem, és nem is erről van szó. Ilyen jellegű kérdést én még nem tettem fel.
2023. febr. 18. 14:16
 24/30 anonim ***** válasza:
Nm tudom, hogy a Nyugdíj-folyósító milyen átfutási idővel jelenteti meg az adatokat, de én hasonló indíttatásból lekértem tőlük az aktuális egyenlegemet még októberben. És azt láttam, hogy az elmúlt közel 10 hónapos munkaviszonyom nyomokban sem létezik rajta, holott a korábbiak stimmelnek. A tb-m nekem is rendben volt.
2023. febr. 18. 20:12
 25/30 anonim ***** válasza:
88%

" És azt láttam, hogy az elmúlt közel 10 hónapos munkaviszonyom nyomokban sem létezik rajta,"

A NAV nem szolgáltat adatot 5 percenként a nyugdíjbiztosítónak. Ha valaki elindít egy szolgálati idő megállapítására irányuló eljárást a nyugdíjbiztosítónál, akkor soron kívüli adatszolgáltatásra köteles a NAV, egyébként nem kizárt, hogy nem minden időszakról van adat a nyugdíjfolyósítónál. Ez lehet akár 1 év is. Ez még nem jelenti azt, hogy gond van.

A kérdezőnek még mindig az a válaszom, hogy nem tudod sehol megnézni, hogy befizették a tőled levont nyugdíjjárulékot, vagy sem, mivel a nyugdíjjárulék, mint fizetési kötelezettség a munkáltatónál jelentezik, nem nálad. Ha soha nem fizeti be, téged attól hátrány nem érhet.

A munkáltató havonta adatot szolgáltat a dolgozónak számfejtett és kifizetett jövedelmekről a NAV-nak. Itt a KIFIZETETT szó nagyon fontos.

Ugyanis hiába készítette el a számfejtést a béredről, ha valamiért nem fizette ki. Ilyenkor ugyanis nullás bevallást ad be rólad azokra a hónapokra, amelyeket nem fizetett ki. A nullás miatt nyilván nem megy más adat a nyugdíjbiztosító felé sem, csak nulla. Ha nullást ad be, akkor nem keletkezik járulékfizetési kötelezettsége sem, hiszen az a dolgozóknak kifizetett bérek után keletkezik csak.

Ha egyszer a dolgozó megkapja a bérét, akkor visszamenőleg benyújták a bevallásokat is a NAV-hoz, tehát felülíródik a nyilvántartás.

Kérdező!

Ha nem írod meg a konkrét problémát, nem valószínű, hogy kapsz tőlünk neked megfelelő választ.

2023. febr. 19. 04:37
 26/30 anonim ***** válasza:
88%

"Nem értem ezt az "ismét elmondom","

Azért írtam, mert csak ezen a héten legalább 4-szer leírtam már hasonló kérdésekhez, hogy nem tudod megnézni sehol, mivel a munkáltató adószámláján tartják azt nyilván.

"onnan tudom h rendben van, mivel rákérdeztem a HO-nál"

Ha munkaviszonyban állsz, akkor biztosított vagy függetlenül attól, hogy fizeti a közterhet a munkáltatód vagy sem. A biztosítási jogviszony maga biztosítja azt, hogy az orvosnál "zöld" lámpás vagy, nem pedig a járulék fizetése.

Gondolj bele, van egy csomó munkáltató, aki el van maradva hónapokkal/évekkel a dolgozótól levont közterhek befizetésével. Szerinted egy multinál, akinél több ezer munkavállaló dolgozik, minden dolgozó "piros" lámpás emiatt a háziorvosánál? Hát nem. Ez nem így működik.

2023. febr. 19. 04:43
 27/30 anonim ***** válasza:

“ A NAV nem szolgáltat adatot 5 percenként a nyugdíjbiztosítónak.”

Minden hónapban meg szokott jelenni az egyéni nyugdíjszámlámon a befizetés

2023. febr. 19. 07:43
 28/30 anonim ***** válasza:
A nyugdíjszámla bevallott adatokkal dolgozik, nem befizetés alapú.
2023. febr. 19. 07:51
 29/30 anonim ***** válasza:

Pont a helyzet bonyolultsága miatt kellene tudni, hogy mi a helyzet, így adhatnánk pontos választ a kérdésre. A több választ is író hozzászóló (aki a munkáltató adatszolgáltatásáról és adószámlájáról írt, szintén szakmabeli lehet és biztos látott már a tiédnél bonyolultabb és cifrább ügyet)

Ha nem vagy hajlandó egy anonim oldalon megírni a részleteket, menj be a nyugdíjintézetbe (akárhogy is nevezik most) és tisztázd ott a helyzetet.

2023. febr. 19. 08:40
 30/30 anonim ***** válasza:

"Minden hónapban meg szokott jelenni az egyéni nyugdíjszámlámon a befizetés"

Még mindig nem a "befizetés" jelenik meg rajta, de látom, hogy hiába magyarázom.

Örülök, hogy nálad ilyen flottul megy minden, nálam nem jelenik meg minden hónapban rögtön.

2023. febr. 20. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!