Vállalkozóként 40 éves munkaviszony után mennyi nyugdíjra számíthatok? Kényszer vállalkozóként általában minimálbér után fizettem a járulékokat.
Ha végig minimálbérre voltál bejelentve, akkor kevésre... Nagyon kevésre!
Az elsőhöz annyit, h a 70-80e több mint maga a minimálbér, a nyugdíj pedig annak csak egy töredéke lehet... Én olyan 30e Ft-ot tippelnék...
Egyébként elég egyszerűen találsz választ az interneten, pl itt:
idézem:
"A 2013-tól érvényes nyugdíjszámítási szabályok szerint az, aki a teljes életpályája alatt minimálbérre van (lesz) bejelentve, kb. 28.000 Ft állami nyugdíjra számíthat, feltéve, hogy rendelkezik 40 év elismert szolgálati idővel."
30 ezer ne viccelj, a minimál nyugdíj amihez csak 15évet kell dolgozni az 25 ezer körül van. Annál biztos több.
Igen lehet több mint a nettó minimálbér de 60 ezernél nem kevesebb lesz, nyugdíjastól pl már nem vonnak nyugdíjjárulékot azt is számold bele.
Természetesen lehet több mint a minimálbér, de ha minimálbérre volt bejelentve mindig, akkor nem...
Ezért sírnak az idős színészek, énekesek stb is, mert egész életükben kvázi elcsalták a járulékokat, most meg nevetséges nyugdíjakat kapnak...
Elég eltérőek a válaszok.
Reméltem hogy mostanában ment el valaki nyugdíjba hasonló feltételek mellett,mert az lenne igazán mérvadó.
Azért köszönöm a hozzá szolásókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!