Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem bíznak sokan a...

Miért nem bíznak sokan a bankkártyában?

Figyelt kérdés
Államcsődtől félnek? De ha államcsőd van, akkor a készpénz is elinflálódik.

2023. febr. 1. 11:58
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%

Értelmetlen a kérdés.

A bankkártya az egy olyan technológia, amit fizetés során alkalmazunk: a bankkártya valamilyen bankszámlához kapcsolódik, a számla egyenlegének erejéig vásárolhatunk boltokban, amelyeknek van erre alkalmas terminálja és összeköttetése a kártyatársasággal.

A kártyában bízni annyit jelent, hogy működni fog a vásárlásnál, működik benne a chip… mi köze ennek az államcsődhöz?

Meg milyen államcsőd? Mi köze a készpénznek a bankkártyához? Összevisszaság a kérdés - alapfogalmakkal kéne tisztába kerülni első körben.

2023. febr. 1. 12:04
 2/26 A kérdező kommentje:

Áucs... :D

Úgy gondoltam a kérdést, hogy nem bízik a bankokban az alany, de mivel ez leginkább úgy szokott manifesztálódni, hogy nem használ bankkártyát, ezért gondoltam, így teszem fel a kérdést. De abszolút igazad van, nem voltam pontos. :)

Az államcsőd úgy jön be a képbe, hogy én azt gondolnám, hogy attól félnek az emberek, hogyha bankokban tartják a pénzüket, akkor államcsőd esetén szimplán elveszi ezt az állam. De ha ez megtörténik, akkor valószínűleg a készpénzben tartott pénzük is elveszti az értékét.

(Egyébként ne haragudj, tippelhetek a fogalalkozásodra? Esetleg tanár vagy, vagy orvos?)

2023. febr. 1. 12:11
 3/26 anonim válasza:
2023. febr. 1. 12:18
 4/26 anonim ***** válasza:
56%
Mert nem szeretnek adózni. Akinek nincs bankszámlája az vagy túl öreg/fiatal hozzá, vagy mutyizik valamit.
2023. febr. 1. 12:22
 5/26 anonim ***** válasza:
15%
Nekem volt egy rokonom (ükanya? ilyesmi) akinek az egész vagyona bankban volt, és bebukta az egészet. nem kis vagyonról volt szó. én mindig kiveszem a pénzt, nagyon minimális összeget tartok csak bankban.
2023. febr. 1. 12:32
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Mert túl sok olyan híradást láttak, hogy kígyózó sorokban állnak az emberek a bank előtt valami gond esetén. Nem kell ahhoz államcsőd, elég ha az adott bank csődbe megy.

Konkrétan a kártyától szerintem azért félnek, mert könnyű elhagyni, ellopják. És ha hozzáférnek, akkor nemcsak azt a kis készpénzt bukod, ami éppen nálad volt.

Meg gondolom, sokan nem értenek egyáltalán az online bankoláshoz, a kártya működését sem értik. Biztosan idegenkednek tőle, mert nem értik igazán.

2023. febr. 1. 12:52
 7/26 anonim ***** válasza:
91%

Aki nem akar bankszámlát nyitni az vagy

-drágállja, vagy

-az ő gazdasági tevékenysége olyan, hogy jobb, ha “nincs nyoma” a tranzakcióinak, vagy

-szimplán csak pénzügyi/általános analfabéta.

Az államcsődtől való félelem azokban szokott felmerülni, akik mostanában életükben először hallanak arról hogy van olyan is hogy államkötvény és dilemmáznak, hogy “betenni vagy nem betenni”, kiírnak gyakorira egy ötvenezredik “államcsőd lesz?” kérdést, majd a válaszoktól függetlenül sem vesznek államkötvényt, mert nem tudnak kincstári számlát nyitni, túl bonyolult.

(1. Voltam és nem vagyok tanár vagy

orvos - utóbbit mondjuk sajnálom is)

2023. febr. 1. 12:53
 8/26 anonim ***** válasza:
8%
Fölösleges berakni a bankszámlára a fizut és a nyúlást, mivel csak elinflálódik. Multirabszolgákon, babavárós-csokos heréken kívül senki nem használ bankszámlát. Nagyjából úgy néz ki, hogy a fizetés fedezi a megélhetési költségeket, a nyúlásból, kavarásból meg amint összejön egy lakásra való venni kell valamit jó áron, hosszútávon úgyis növekszik az ára. A következőt pedig bérbe lehet adni és így tovabb.
2023. febr. 1. 12:55
 9/26 anonim ***** válasza:
80%

"Nekem volt egy rokonom (ükanya? ilyesmi) akinek az egész vagyona bankban volt, és bebukta az egészet. nem kis vagyonról volt szó. én mindig kiveszem a pénzt, nagyon minimális összeget tartok csak bankban."

A magyar bankbetétek az OBA létezése óta biztosítva vannak. Nem tudom a régi mértékét, de az EU-s csatlakozás óta 100 ezer euró, az biztos. Ez jelenleg 38 millió forint. Ha egy bankban egy (vagy több) bankszámlád és azokon ennél kevesebb pénz van, akkor az mind biztosítva van. Jelenleg azt hiszem 14 nap a kártérítés határideje, eddig még mindig sikerült tartani magyar bankcsődnél. Legutóbb a Sberbank csődjénél sem volt fennakadás. Ettől szerintem kár félni.

"Fölösleges berakni a bankszámlára a fizut és a nyúlást, mivel csak elinflálódik."

Nem kell "berakni", hanem eleve oda kapod. Ki az aki 2023-ban készpénzben kéri a fizetését?

2023. febr. 1. 13:01
 10/26 anonim ***** válasza:
8%
10-es csak nem babavárós multikatona vagy, aki a kiszámoló blog fölött görnyedve számolgatja, hogy mennyit spórolt a hónapban a parizeres kenyéren és hogy mi lesz a hitellel ha nem bújik ki időben a 3. purdé? Xd
2023. febr. 1. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!