Fizetésből jól élni?
Figyelt kérdés
Vannak a diplomás bérek. Hát abból esetleg lehet jól élni, de vagyonkát összerakni nem nagyon. Hogyan csinálják, akiknek sikerül?2022. dec. 18. 19:49
21/24 anonim válasza:
Ugyanezt tudom elmondani, csak mérnökinformatikusként. Az egyik legjobban fizető területen vagyok (AI), bruttóban alig éri el az egymillió forintot a fizetésem. Nem tudom, hogy később mennyire fog változni, 5 éve vagyok a szakmában és kurvára nem vagyok gazdag. Ezen az oldalon imádják pörgetni a milliós IT-s bért, bocs, de ez hülyeség. Meg lehet nézni, van egy csomó magyar oldal, ami az egyes szakmák átlagbéreit mutatja. IT-ben is bruttó 400-1400 között van a legtöbb bér, aminek a közepe nagyjából br 800-900. Az ma már nem pénz.
22/24 anonim válasza:
21-es már kezdem azt hinni, hogy burkolónak kellett volna menni és vállalkozást indítani 2-3 év után. Közben még kitanulni a villanyszerelő szakmát és generálkivitelező vállalkozást indítani. Az egyetem zsákutca. Fusi munkát meg tudsz feketén végezni. Majd pár év múlva ingatlanokba fektetni mindent.
23/24 anonim válasza:
Van ismerősöm a területen, nekik sem könnyebb. Minden szakmában lehet nagyokat kaszálni, de a durva átlag nem fog. Senkinek nem is érdeke.
24/24 anonim válasza:
23as talán akkor náluk még nagyobb is a stressz. Mert alkalmazottként azért nincs akkora teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!