Pár hónapja dolgozom egy cégnél,4 órában.Elég kevés a fizetés.Betanítottak a könyvelésre.Most derült ki, hogy ha bármit elrontok,nekem kell kifizetni abból a "magas"fizetésből az önrevíziót?
„Betanítottak a könyvelésre”
Aha...
az egy szakma, amit évekig tanulnak, fontos összefüggéseket kell ismerni hozzá.
Jogos, hogy ki kell fizetni, ha kárt okozol a munkahelyednek hanyagságból!
A fökönyvelönek meg nem az a dolga, hogy a könyvelök által végzett munkákat újra számolja!
A kréddező nyilván csak számlát iktat, hogy a könyvelőnek ne kelljen magas bérért a vegytiszta dminisztrációt csinálni. Ez teljesen logikus. Az, hogy veled fizettetnék ki a hibákat az már kérdéses. Benne van a munkaszerződésedben? Biztos rendelkezik a MT ezzel kapcsolatban, keresd meg ha gondolod.
Mondj fel, azzal jársz a legjobban
"Betanítottak a könyvelésre."
Már itt bibi van. Könyvelést meg lehet tanulni bárkinek, ha akarja, de egy ilyen jellegű betanított könyvelést utána számonkérni kicsit fura.
A "valódi" könyvelő évekig tanulja ezt a szakmát, és még utána jó pár év gyakorlat kell ahhoz, hogy azt, amit Te most betanítottként csinálsz, felelősséggel tudja végezni. Ha ez valakinek a szakmája, akkor logikusan joga van a munkáltatónak számon kérni, ha valamit elront benne. De ha csak betanították rá... :)
A dolgozó oldaláról nézve, én nem vállalnék el olyan munkát, amihez nem értek, és láthatóan kevés az hozzá, hogy "csak" betanítanak rá. Azért nem is lettem orvos. Azt sem végezném szívesen betanított munkásként.
Fizesd meg a tanulópénzt, aztán olyan munkát vállalj el legközelebb, amihez van végzettséged, vagy akár sima betanítással is végezhető elvárt képzettség nélkül is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!