Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fizetésből jól élni?

Fizetésből jól élni?

Figyelt kérdés
Vannak a diplomás bérek. Hát abból esetleg lehet jól élni, de vagyonkát összerakni nem nagyon. Hogyan csinálják, akiknek sikerül?
2022. dec. 18. 19:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%

Konkretan milyen diplomás bérre gondolsz?

IT vagy büféruhatár szak?

2022. dec. 18. 20:08
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Még nem tartok ott, hogy azt mondhassam, hogy sikerült, de én tudatos karrierépítéssel tervezem. Egyetem, megfelelő szak, szakmai tapasztalat már egyetem alatt, egy kis külföldi tapasztalat, esetleg külföldi mester. Folyamatos fejlődés, több nyelvtudás, területhez kapcsolódó skillek halmozása.
2022. dec. 18. 20:09
 3/24 anonim ***** válasza:
90%

Olyan szakot kell elvégezni, amiből hiány van és versenyképes a fizetés. Ezt követően a fizetésed saját motivációdtól és befektetett időtől függ.

Fizetés egy részét érdemes befektetni, így évek alatt jelentős vagyont fel tudsz halmozni. Későbbiekben már a szakmai tapasztalatod miatt magasabb a fizetésed és a befektetésed is hozza a pénzt és 20-30 év akár befekteteseidbol is meg tudsz élni.

2022. dec. 18. 20:50
 4/24 anonim ***** válasza:
51%
Lehetséges. Külföldön.
2022. dec. 18. 20:53
 5/24 anonim ***** válasza:
38%
mit értesz "vagyonkát" alatt? 5 millió valakinek már vagyon. Nálam ez az összeg 500 milliónál kezdődik.
2022. dec. 18. 21:09
 6/24 anonim ***** válasza:
18%
Ugy hogy programozokent netto 3 milliot keresek
2022. dec. 18. 21:11
 7/24 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos ezt 16 éves korodban, tudatosan el kell kezdened. De mire odajutsz, hogy 26 évesen elvégzed az egyetemet, teljesen megváltozhat a világ. Hiába kezdesz el hiányszakot, ha 5 éves egyetem után, mire elvégzed, már nem lesz hiányszak.

Ha gazdag akarsz lenni, fejben kell eldönteni a dolgokat. Hiába keres a 6-os is nettó 3 milkát, ha a valagára ver mind a 3-nak havonta, meg kölcsönöket vesz fel. A középosztály úgy gondolkodik, hogy fizu után gyorsan kifizesse a számlákat, törlessze a kölcsönt, és gyűjtögető életmódot folytatva félretegyen a bankba egy kis pénzt házra, autóra, kirándulásra. A gazdag emebr pedig úgy gondolkodik, hogy a kapott, megsprórolt pénzét hogyan tudja úgy befektetni, visszaforgatni, hogy az minél többet hozzon neki vissza hónapról hónapra.

2022. dec. 18. 23:52
 8/24 anonim ***** válasza:
10%
Hiányzik a kérdésedből az állítmány. Értsd: egy ige.
2022. dec. 19. 00:03
 9/24 anonim ***** válasza:
52%

"Egyetem, megfelelő szak, szakmai tapasztalat már egyetem alatt, egy kis külföldi tapasztalat, esetleg külföldi mester. Folyamatos fejlődés, több nyelvtudás, területhez kapcsolódó skillek halmozása."

Ezzel el lehet érni jó bért és stabil állást, de alkalmazottként sosem lesz igazán nagy durranás a béred. Lesz egy kb 2-3 millió forintos havi fizetésed, ami baromi jó, de messze áll azoktól az összegektől, amik komoly vagyonnak számítanak.

Én értelek, soha nem tudnék vállalkozó lenni és az általad leírt karrierutat választottam, az alapján mondom, amit mondok: a fizetésed el fog érni egy határg alkalmazottként, ahonnan nincs igazán felfelé, maximum szakmailag, vagy csak hatalmas áldozatok és kizsigerlés árán, ami nem éri meg. Vagy eltávolodsz a szeretett szakmádtól és elmész a cégvezetés, menedzsment irányába, vagy eléred a plafont.

A többség, aki ténylegesen meggazdagodott, az bizony vállalkozó. Más a munka jellege, nagyobb a kockázat, sok dolog van benne, amit sokan nem szeretnek, de ez van.

2022. dec. 19. 01:07
 10/24 anonim ***** válasza:
79%

Azért vállalkozóként sem épp játék és mese. Ne hidd, hogy a havi 2-3M nettót könnyen kitermeli a piac. Jelenleg ennyit veszek ki havonta a vállalkozásomból, ami egy pici oktatási és tanácsadócég. Ha azt hiszed hogy ennél többet lehetséges, akkor ki kell hogy ábrándítsalak. A max napidíjam senior szakértőként 750 EUR körül alakul nyugati kliensekkel, de vannak csóróbb projektek, hogy mással kell foglalkoznom, hogy in kind tanítok, előadok, pályázatot írok, reportálok, utazok, kutatok, stb. Már most el van adva tavaszra 20 napom amiért napi 300-at kapok csak, de hát ennyi a budget.

Emellett persze ott vannak az EUs projektek, amikből mondjuk 5000 EUR körüli havi fizu lehívható.

Szóval valahogy nagyon nehezen kúszik fel 2-2.5M havi kifizetés felé, ha szét kombózok mindent, még akkor is ritkán.

2022. dec. 19. 03:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!