Ugye ilyen egy átverős kamu vevő a Jófogásról?
4
Talán valami vírusos linket akarnak odaküldeni.
Ma en is megjártam. Én naiv! Feltettem valamit, amire jött érdeklődés, hogy ő Jófogás szállítással kéri, de ehhez szüksége van az email címemre. Megadtam. Írja, hogy már ki is fizette, kellett kapjak a jófogástól email-t, és abban van egy olyan opció, hogy FOGD A PÉNZT, arra kellett kattintsak , amely rávitt egy oldalra, ami egyáltalán nem tűnt gyanúsnak, felugró ablak, chat ilyesmi, és ott kérte az email címem és jelszavam, hogy lépjek be és akkor látni fogom, hogy ki van fizetve. Én balga!!! Ezt meg is csináltam, de ahogy beengedett az oldalra, csörög a telefonom, OTP-től hívnak ….mondom, aha, ez csalás, láttam anno a fókuszban, pedig kiírta a Pesti magyar számot, de nem hittem. Bemutatkozott, és mondta, hogy jelzett az OTP rendszere, hogy csalás áldozata lettem. Nem hittem neki, pláne, hogy kérte a születési dátumom beazonosítás végett, mondom nem adom meg ….monda jó, írjam le az azonosítóját és hívjam fel az OTP-t, ellenőrizzem le. Bizony valós alkalmazott volt, és valóban az OTP-től kerestek.
A vége az lett, hogy a netbankot meg kellett szüntessem, majd bemenni egy közeli fiókba és újat csináltatni. Szép kis program volt!
Én nem vagyok jártas a Jófogáson, férjem viszont hirdet ott, kérdeztem ks, hogy milyen ez a Jófogás szállítás, és mondta, hogy ne vegyem igénybe, nem ismeri, de inkább ne.
Szerencsére nem történt semmi, mert rögtön jelzett az otp rendszere, és zárolták a netbankomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!