Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nyugdíj! Anyósomnak 13 év 55...

Nyugdíj! Anyósomnak 13 év 55 napot igazolt le a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Ez csak a minimál nyugdíjhoz elég. Sokkal több időt dolgozott le, de sajnos az összes papírja elveszett az évek során, és a legtöbb helyre nem is volt talán bejelentve. Van bármilyen lehetőségünk elszámoltatni azokat az éveket is?

2022. dec. 5. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
58%

"Dehogyis. Akkor lett 32 éves.:)"

Nem azt írtam, hogy 32 évig dolgozott, hanem hogy a születésétől kezdve a rendszerváltásig 32 év telt el. Bocsi, ha félreérthető volt.

Utána meg semmit nem dolgozott volna. Ezt meg hogy' csinálta az utána lévő majd 30 évig?

2022. dec. 7. 04:39
 52/68 anonim ***** válasza:
87%

51: na igen.... Itt vannak "lyukak az önéletrajzban".

Hiszen ha a 67-ból kivonjuk a 14 év külföldön töltött évet, akkor még mindig ott van, hogy 53 évesen ment ki. Tehát a 32 és 53 között eltelt 21 évben mindig csak feketén dolgozott? VAgy mi történt?

2022. dec. 7. 10:00
 53/68 A kérdező kommentje:

1956-ban született. Kb. 18 éves kora óta dolgozik, tehát 1974-től, 2010-ben ment ki a lányához külföldre. Ez azt jelenti, hogy 36 évig dolgozott, csak nem volt mindenhol bejelentve. Én azt gondoltam, amikor itt számolgattunk, hogy lesz azért 20 év biztosan, hát nem lett.

Most fogunk benyújtani egy Nyilatkozatot, amibe mindent beleírunk, amire emlékszik. Ezt tanácsolták tegnap a Nyugdíjbiztosítónál is.

2022. dec. 7. 10:08
 54/68 A kérdező kommentje:

Bocsánat, 14 éves az ottani unoka, rosszul írtam, de nem a születésétől ment ki, hanem 2 éves korában. Elnézést kérek! 12 évig volt ott.

Ebben a 36 évben volt külföldi munkavégzés is, de arról fogalma sincs, hogy be volt-e jelentve.

A Nemzetközi Nyugdíjbiztosítási Osztályra is küldtünk kérvényt, de ott hónapok is eltelhetnek, mire választ kapunk.

2022. dec. 7. 10:11
 55/68 anonim ***** válasza:
79%
Hát sok sikert nektek.. Nem lesz egyszerű úgy, hogy semmiféle papírja nincs erről. Mert anno még munkakönyv is volt, meg egyéb (fizetési cetlik, stb.) amivel azért lehetne indokolni, ill. igazolni a nem-bejelentett munkákat is
2022. dec. 7. 10:22
 56/68 A kérdező kommentje:

#55.

Sajnos tudom, de megpróbálunk mindent.

Hálásan köszönöm a segítséget!

2022. dec. 7. 10:47
 57/68 anonim ***** válasza:
79%

"Most fogunk benyújtani egy Nyilatkozatot, amibe mindent beleírunk, amire emlékszik. Ezt tanácsolták tegnap a Nyugdíjbiztosítónál is."

Jól tették, többet ők sem tudnának segíteni. Az alapján valamerre elindulnak, és kutakodnak, hátha találnak valamit.

Sok sikert!

2022. dec. 8. 16:29
 58/68 A kérdező kommentje:

Bízom a levéltárban! Más esélyünk nincs. 🙂

Mindenki a környezetünkben azt mondta, úgysem lesz sikerünk, na de én nem ez az ember vagyok!

Jól esett Mindenki hozzászólása... segítsége!

Majd megírom, hogy mit sikerült intézni! 😍

2022. dec. 8. 16:46
 59/68 anonim ***** válasza:
58%

Én is úgy gondolnám ezek alapján, hogy 20 évet össze lehet szedegetni, de ha csak 18,5-et, akkor is érdemes 1,5 évig még nyugdíjjárulékot fizetni, mert 20 évtől már teljes nyugdíj van, és 15-től résznyugdíj.

Ki kell majd kalkuláltatni, melyik esettel jár jobban.

Azért ha 100 000 Ft összejönne neki nyugdíjnak, abból már éhen nem fog halni, hacsak nem egymaga költözik egy nagy házba, amit télen ki akarna fűteni egyedül. Szerintem neki télire inkább össze kéne költöznie másokkal.

2022. dec. 9. 00:27
 60/68 A kérdező kommentje:

Anyukám 100.000.- Ft-ból él egyedül egy két szobás házban, 22 évet dolgozott le rokkantan, nem él luxusban, de megvan! Nem kell segítenünk anyagilag...

Most szeretne a mellettünk lévő házat megvenni, ha eladta az Övét, Ő is felajánlotta Anyósomnak a költözést.

Nekünk kényelmes lenne, itt lennének mindketten!

Meglátjuk mit küldenek vissza a Nyugdíjbiztosító Főigazgatóságról. A munkahelyemen van egy nagyon jó munkaügyes kolléganőm, Ő is felajánlotta a segítségét, segít majd kiszámolni a legjobb megoldást!

2022. dec. 9. 23:07
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!