Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 31 evesen 13 millio ft megtaka...

31 evesen 13 millio ft megtakaritas jonak szamit?

Figyelt kérdés
De ezenkivul nincs semmim.
2022. dec. 4. 07:34
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Utolso. Neked a napi betevo is problema... miert az ismeroseiddel dicsekszel ??

Megertem.. sajat magaddal nem tudsz, halal szanalmas vagy...😂

2023. dec. 22. 20:42
 22/29 anonim ***** válasza:
#21 Kérdező, előző vagyok. Én kb. hasonló helyzetben vagyok mit te, nem dicsekszem, csak elemeztem a szitut. Sajnos ez a tapasztalatom, tarthatsz szánalmasnak , nem érdekel. Kb. annyi megtakarításom van mint neked, annyi idős vagyok mint te. A tapasztalatom az amit leírtam. Jó helyen dolgozom, jól keresek. Nem tudom mit kellene, vagy kellett volna másként csinálnom. Hasonló életkorú kollégák, barátok mind rendelkeznek saját ingatlannal, plusz némi megtakarítással, a legtöbben családdal is. És rendre azt kérdezik tőlem, hogyhogy én ilyen rosszul állok. Aztán persze kiderül, hogy nekik a szüleik a fenekük alá toltak mindent. Ez így kb. 10-15 év előny. És akik körülöttem vannak kb. mind így állnak. Szóval ezek alapján 13 millió lehet szép egyéni teljesítmény, de a valóságban nem túl sok.
2023. dec. 22. 21:53
 23/29 anonim ***** válasza:
61%

Egyszerűen nem értem, hogy van ennyi fiatal, akik alá raknak mindent. Én is ezt tapasztalom.

Úgytűnik az a bizonyos rosszlét duma csak a károgók miatt kevereg a levegőben.

2023. dec. 23. 01:52
 24/29 anonim ***** válasza:
76%
Nekem 30 éves koromra a férjemmel együtt lett 20 millió megtakarításunk, fele fele arányban, mindenféle szülői segítség és öröklés nélkül, aminek egy részét beleforgattunk lakásba, így most csak 2. milliónk maradt, ami az eddigi tartalékainkhoz képest azért mentálisan elég frusztráló.
2023. dec. 23. 10:46
 25/29 anonim ***** válasza:
Pont 13 millió forinttal jobb, mintha semmid nem lenne.
2023. dec. 23. 11:06
 26/29 anonim ***** válasza:

Mihez kepest szamit jonak.

Nekem nincs 13 milliom a bankban de van egy hazam amin hitel van, de ha eladnam es kifizetnem a hitelt akkor tobb maradna mint 13 millio.

Neked is lehet vannak ismeroseid akiknek nincs tobb millio megtakaritasuk de van ingatlan aminek az erteke 20-30 millio.

En a helyedben vennek hazat hitelre es a 13 millio egy jo onero. Ertelmesebb dolog a penzt ingatlanban tartani mint a bankban. Nezt csak meg mennyit nottek az ingatlan arak az elmult evekben.

Amugy van kb 7 milliom a bankban de csak azert mert vallalkozast akarok inditani. Maskepp kozel felet befizetnem a lakashitelbe hogy ennyivel is kevesebb legyen.

2023. dec. 23. 23:46
 27/29 anonim ***** válasza:

Ez nem jóság kérdése.

Sokaknak nincs ennyi a bankban, de van egy lakásuk. Akkor az nekik meg rossz? Nincs értelme így összehasonlítgatni.

Ha megvan mindened, nem nyomorogsz, nem kell lemondanod dolgokról, akkor igen, mondhatni jól élsz.

jan. 22. 13:10
 28/29 anonim ***** válasza:
50%

Ahhoz képest, hogy a 2010-es években, huszonévesen, arról álmodoztam, lesz 125 millióm a bankban, aminek a 3%-os reálkamata évi 3 millió 750 ezer Ft, ami havi bő 300 Ft, ami abban az időben egy erős közepes fizetés volt... ahhoz képest, ez még akkori szemmel is gyönge.

Ahhoz képest, hogy a 2010-es években aztán végül csak összegyűjtöttem annyi pénzt amiből megvettem egy lepukkant ám jó adottságú lakásnak először a bérleti- majd már ott lakva bagóért a tulajdonjogát, majd pedig ez a lakás néhány éven belül megnégyszerezte az értékét, és a 13 milliód többszörösét éri... ahhoz képest gyönge.

Viszont a 125 milliómhoz képest ez is gyönge.

Likvid megtakarításom meg nincs is, szóval ahhoz képest is.

Voltaképpen a te 13 milliódhoz képest is, ha azt nézzük, hogy előre nem látott körülmények miatt vagyok, kvázi "vagyonos"... legalábbis lakbérre nem kell költenem. Ennél több előnyét egyelőre nem látom, de biztos lesz.

31-18 = 13, azaz átlagosan minden nagykorú évedben spóroltál 1 milliót, ehhez képest én (ha a lakást, amit irtam, kivonjuk a képböl) sehol sem vagyok, annak idején volt pàr millióm, azóta max néhány százezer jön össze évente, és egyéb okok miatt de kissé el is vagyok adósodva.

Szóval szerintem jó úton jársz, csak így tovább, fontos, hogy legyenek reális és motiváló céljaid, a pénz egy részét mindenképp forgasd (akár magadba), amint van jó és reális (!!!) ötleted, a másik része pedig maradjon örökre vésztartalék.

Az ilyen "ki mit ért el az életben" okosságokat pedig ignoráld, az ilyesmit mifelénk f*szméregetésnek tartják.

Azt érd el és úgy, amire Neked szükséged van.

jan. 22. 17:57
 29/29 anonim ***** válasza:

Ennek a kérdezőnek már 21 éves korára sikerült, most tervez 10 millióért autót venni belőle.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

jan. 23. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!