31 evesen 13 millio ft megtakaritas jonak szamit?
Koszi a valaszokat. En ezt a penzt 4 ev alatt szereztem kulfoldi munkaval es apoloi vegzettsegem van. De persze, nem ennyit keresek hogy 4 ev alatt 13 milliot tegyek el, habem tobbet keresek hiszen koltok a penzbol itthon is , kint is koltok.
Azert kerdeztem meg, mert en oszonten nem erzem mindig azt hogy ez " eleg". Es olyan kevesnek erzem. Igen valoban egy kis megerositest vartam a valaszoktol, maskepp nem tettem volna fel. Kivancsi voltam, hogy mas 30 , 40 vagy huszon valahany eveseknek mennyi felretett penzuk van... ez minden:)
"Azert kerdeztem meg, mert en oszonten nem erzem mindig azt hogy ez " eleg". Es olyan kevesnek erzem."
Nos igen. Attól, hogy ez több mint az átlag, még soknak nem nevezhető. Biztonsági tartaléknak sok, minőségileg (azonnal) előrelépni az életeddel viszont kevés.
"Kivancsi voltam, hogy mas 30 , 40 vagy huszon valahany eveseknek mennyi felretett penzuk van..."
És ez az, ami kontextus nélkül semmit nem fog jelenteni. Én például a te korosztályod vagyok, /félretett pénzem/ kevesebb van, viszont 2 éve saját lakásban élek, amit egyetem után 5 évvel vettem szülői segítség nélkül és felújítottam. Ha ennek az értékét is hozzáteszem, már máshogy jön ki, viszont ez ugye nem egy likvid dolog.
"5 ev egyetem utan, majd 2 ev !!! sajat lakasban kaksz"
???
Még abban sem vagyok biztos, te érted, mit akartál ide leírni.
"Hat nyakig lehetsz kolcsonokkel."
Nem vagyok. Még kb 6 millió van belőle fix 3.5% kamatra fix havi 50 ezres törlesztőre. Ez az egyetlen hitelem van. Még az infláció is nekem dolgozik vele.
"vagy valami videki kis bungalloban lakhatsz ahova en nem kivankoznek"
Belvárosi 44nm-es tégla társasházi lakás egy egész jó környéken. Nem volt mindig egy milla a négyzetméterár. Pláne, ha a rendbetétel nagyját te magad meg tudod csinálni.
Gyakorlatilag a mi generációnk aranykorban élt. Mire 2012-2015 környékén befejeztük az egyetemet a részvény és kriptó piac szárnyalt, az ingatlanárak meg zuhantak. Ha valaki előre tervezett, nagyon könnyen lehetett jó ingatlanhoz jutni. Ha ez a mostani válság véget ér 2-3 év múlva, a mostani ~20 évesek kerülhetnek hasonlóan jó helyzetbe. Csak hogy valai élni tudjon a lehetőséggel, ahhoz olyan felelősségtudat kell, ami nem sok húszon-pár évesnek van meg.
Nem fogom simogatni az egódat, elégé kitört belőled a kisebbrendűségi komplexus az utolsó kommentedben, pedig alapvetően nem volna mire.
Kérdező.
Igen jónak számít, a magyarlakosság több mint a felének semmilyen megtakarítása nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!