Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Interneten átvertek, segítség??

Interneten átvertek, segítség??

Figyelt kérdés

Egy használt telefont akartam venni, jófogáson volt hirdetve, és előre utaltam neki a 30 ezer forintot.

PayPalos számlaszámra kellett utalni, utána eltűnt a fickó.

Hogy tudom visszakapni a pénzem? Ér valamit ha feljelentést teszek?

Nevét sem tudom, semmi, csak egy paypalos számlaszám van csak.

2022. nov. 18. 18:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%

Semmit feljelented, 3 hónap után lezárják, hogy a nyomozás nem vezetett eredményre.

Majd máskor nem utalsz paypalra. Meg ha tudod nem utalsz előre. Sem kétes alakoknak.

Az első amit csekkolok, hogy a termék fent van e marketplacen, ott az eladó vállalja e a nevét, arcát, vannak e ismerősei vagy kamu profil. Ha nem kamu akkor üzletelek vele. soha nem vertek még át.

2022. nov. 18. 20:03
 12/22 anonim ***** válasza:
54%

Ez nem igaz, hogy semmit nem csinálnak.

3 éve jártam így, feljelentést tettem. Az értékhatárt nem személyenként nézik. Mivel esetemben is az akkori illető vagy 80 embert vert at, így már több milliós lett az okozott kár, így lecsukták.

A pénzem mondjuk nem kaptam vissza, mert nem volt mibol, bár az nem is érdekelt, de az elégtétel megvolt.

2022. nov. 18. 20:40
 13/22 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezt már elbuktad sajnos! Fogd fel tanulópénznek!

Legközelebb majd a Vaterán vásárolj olyan eladótól, aki tele van hiteles pozitív értékeléssekkel, van neve, rendes bankszámlája és nem pedig valami marketplace szintű pöcegödörbe szórd a pénzedet noname figuráknak!

Ha mégis csak ragaszkodsz inkább a Jófogás szinthez, akkor csak és kizárólag személyes átvétellel és kp-ban akkor fizetve a kipróbálás után!!!!!!!!

2022. nov. 18. 23:53
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

Paypalon keresztül fizettél (hozzáadtad a bankkártyádat és arról)?

Ha igen akkor a bankodhoz kell bemenni és kérni egy chargeback-at

2022. nov. 19. 02:05
 15/22 anonim ***** válasza:
24%
Imádom, hogy lepontoztok egy megtörtént esetet...
2022. nov. 19. 14:20
 16/22 anonim ***** válasza:
53%
szia! van valami fejlemény azóta?
2023. jún. 8. 10:38
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

Gyakori az ilyen csalás, vagy próbálkozás, az a leggyanúsabb mikor előre akar elkérni tőled mindenféle adatot, vagy pénzt! Az ilyet azonnal le kell rázni, jófogáson és marketplacen is próbálkoznak.

Ha valakinek fontos az a valami amit rendel, emelje meg a telefonját, és menjen rendesen személyesen átvenni!

A hirdető meg írja ki, hogy csak személyesen vehető át, helyben fizetve!

Aki nem HÜLYE, az tudni fogja, hogy ez nem "maradiság", régimódiság, hanem így lehet a büdös csalókat kizárni!!!!!!!!

2023. júl. 15. 18:18
 18/22 anonim ***** válasza:
71%

"A hirdető meg írja ki, hogy csak személyesen vehető át, helyben fizetve!

Aki nem HÜLYE, az tudni fogja, hogy ez nem "maradiság", régimódiság"

De. Aki itt tart az hülye.

Postai utánvét. Csak akkor kap csomagot, ha fizet a futárnál.

Csomagautomata. Csak akkor adja ki az automata a csomagot, ha fizetett.

Üdv a 21. században.

2023. júl. 15. 20:06
 19/22 anonim ***** válasza:

@ma 20:06

Az a baj, hogy nem fogtad fel a lényegét, amit írtam!!!

Ha a hirdető kiírja, hogy csak személyesen vehető át, készpénzért, akkor a csalók már próbálkozni sem fognak feltehetőleg a "csomagküldetős, majd ők fizetnek a futáron keresztül neked" típusú próbálkozásokkal, így főleg az eladót nem fogja zaklatni a sok csaló gagyi próbálkozása!!!

Így már tetszik érteni??? Tisztelt 21. századi szuperokoska :))))

2023. júl. 15. 21:00
 20/22 anonim ***** válasza:

@tegnap 20:06

Máris itt egy példa, hogy józan eszű, hogy nem feltétlen a "trendi" megoldások a jók:

"""Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy ha magánszemélytől rendelek Foxpost automatába utánvétesen, és esetleg Ő nem azt adja fel amit én megrendeltem, akkor hogy lehet fellépni ellene?"""

Vagy te örülnél neki, ha így járnál, vagy mindenféle e-mail cím megadós, regisztrálós, kódküldözgetős módszerekkel kéne bajlódnod? Ezekhez nem sok ész kell, csak annyi, hogy valaki járatos-e az ilyenekben, vagy sem!!!

Na ezen gondolgozz szupermodern gagyicskám!

2023. júl. 16. 06:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!