Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek végzős egyetemistak...

Mit tegyek végzős egyetemistakent?

Figyelt kérdés
Csak az allamvizsga van vissza de mar annyira nem érdekel ez a szakma viszont már tanulni sem akarnék más szakon. Viszont jó lenne 400.000 -5000000 Ft nettot keresni jogaszkent. Ti mit tennétek a helyemben ? Milyen a jogasz elhelyezkedes most?

2022. nov. 6. 16:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát azt szerintem nehéz lesz, főleg úgy hogy nem is igazán érdekel az egész. Én azt ajánlom hogy keress valami olyan dolgot amihez kapcsolódik valahogy a jog és érdekel is (pl HR). Két lehetőséged van, cégeknél körülnézel, habár ott nem nagyon szoktak ennyit fizetni a jogtanácsosaiknak, illetve alapítasz egy ügyvédi irodát, de az igen sok idő mire eléred ezt a fizetést és kialakítasz egy ügyfélkört. Márha sikerül. A többi opció kapcsolatok nélkül felejtős.

Ez nyilván attól is függ hogy hol végeztél, budapesten keresel-e munkát vagy vidéken, mert az sem mindegy ebből a szempontból.

2022. nov. 6. 17:13
 2/3 anonim ***** válasza:
62%
A kezdő fizetés teteje vidéken nettó 250, Pesten nettó 350 kb. Ennek ellenére, ha már idáig eljutottál, butaság lenne nem végigcsinálni, főleg, ha nincs más végzettséged. Sajnos humán területen nem könnyű jól keresni, még joggal sem. Az elhelyezkedést most nem tudom, a rezsiválság előtt pár hét vagy hónap alatt mindenkinek lett munkája, de hogy az utóbbi pár hónapban mennyivel lett rosszabb a helyzet, az jó kérdés.
2022. nov. 6. 17:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Én jogaszként fél éve nem találok munkát, de nem Budapesten élek, ott hamarabb lenne.
2022. nov. 7. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!