Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy spóroltok magatokon?

Hogy spóroltok magatokon?

Figyelt kérdés
Mi az, ami nektek már a luxus kategóriába tartozik?Értem ezt a mindennapi élet, étkezés, nassolás, ruhavásárlás, szórakozás terén.

2022. okt. 30. 10:11
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
94%
Ruhán, cipőn, műszaki cikken. Ami várhat, vagy nem szükséges feltétlen, annak a megvásárlását elhalasztom.
2022. okt. 31. 09:13
 32/45 anonim ***** válasza:
79%

Tanultam a 2008-as évből.

Azóta elkezdtem jobban oda figyelni az anyagi helyzetemre.

Az összes kiadásomat írom, figyelem az akciókat, legyen az élelmiszer vagy bármi más.

Arra törekedtem, hogy legyen minimum 1 évnyi vésztartalék, amihez bármikor hozzá tudjak nyúlni, ha megszűnne a munkahelyem.

Most már elértem egy olyan szintre, hogy nem függők annyira a rendszertől mint régebben. Zöldséget és gyümölcsöt magam termesztem meg, a többletet lefagyasztom, így télen is van mit ennem. Befőtteket szoktam el tenni.

Évek óta cserépkályhával fűtök. Napelemeket tervezek rakatni a tetőre, egy melegházat tervezek csináltatni, amiben télen is tudok zöldségeket termeszteni. Én ebben látom a jövőt. A kormánytól nem várok segítséget, mert leszar engem, de én is őket.

Számomra ez 2008-ban elképzelhetetlen volt, de össze jött. Sok munkával, de meg van.

Ezt tanácsolom mindenkinek.

2022. nov. 1. 11:35
 33/45 anonim ***** válasza:
44%

32!

Mondjuk egy panel negyedik emeletén se naplemente, se cserepkalyha, se zoldsegtermesztes nem mukodik

2022. nov. 1. 11:38
 34/45 anonim ***** válasza:
29%
#33, valóban. De semmi nem tiltja, hogy elcuccoljál onnan vidékre. Jah, hogy akkor havat kell lapátolni, kertet ásni és fát hasogatni? Nem csörömpöl a ház előtt a négyes-hatos? Hát valamit valamiért..
2022. nov. 1. 11:54
 35/45 anonim ***** válasza:
80%

34!

Nos, konkrétan én magam vidéken élek, kertes házban. De jóval több ember él panelben és vidéken nem feltétlenül fog magának munkát találni

2022. nov. 1. 12:17
 36/45 anonim ***** válasza:
65%

Luxus a tojás, a sajt.

Lassan a 4-5szöri evés is luxus, mert kell a pénz albérletre, meg a számlákra. Jelenleg munka sincs, próbálok az evésen sporolni.

Az meg eddig is alap volt, hogy nincs kocsi, nincs nyaralás, nincs wellness.

Még ha lesz is munkám, nagy eséllyel egyre többször lesz nálam üres tészta , sporolni kell a következő munkanélküli korszakra.

2022. nov. 1. 13:57
 37/45 anonim ***** válasza:
89%
Nem eszek zöldséget és gyümölcsöt, lassan már húst sem, csak sárgacimkés felvágottat.
2022. nov. 1. 18:33
 38/45 anonim ***** válasza:
83%
Majd húsz éve még egy napos "reggel megyek, este jövök" strandolás se fér bele a kiadásba. Azóta a fürdőruhák/gatyák elrehültek, újat nem vettünk. A kocsit fent tartjuk még, mert szükség van rá. Mivel jogsim nincs, tömegközlekedem. 1 max 2 kg kenyér fogy el hetente. Fával tűzelünk. Zokni, fehérnemü, póló a legjobban kopó ruházat nálam, de azokat is csak akkor veszek újjat, ha már vészesen fogy (váltásban 4-6db maradt már pólóból, zokni 2pár, fehérnemű 3-4db.). Üres tészta, termelt zöldségekböl lecsós sült krumpli... Volt mikor csak főtt krumplit ettem egész nap.
2022. nov. 1. 18:56
 39/45 anonim ***** válasza:
94%

Nincs kocsim, nem járok kozmetikushoz, körmöshöz, fodrászhoz, magamnak csinálgatom ezeket olcsóbban. Édességből is olcsóbbat veszek, ha megkívánom és mindent, amit tudok akciósan vagy használtan veszek.

Gyerek nem megy kirándulásra, nincs nyaralás sem. Kábeltévét lemondtuk, mobil netről nézünk filmeket kételyes oldalakon.

2022. nov. 1. 19:03
 40/45 anonim ***** válasza:
95%
Lemondtam a spotifyról, az edzőteremről, a vitaminokról és a minőségi tüsfürdőről.
2022. nov. 1. 19:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!