Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy spóroltok magatokon?

Hogy spóroltok magatokon?

Figyelt kérdés
Mi az, ami nektek már a luxus kategóriába tartozik?Értem ezt a mindennapi élet, étkezés, nassolás, ruhavásárlás, szórakozás terén.

2022. okt. 30. 10:11
1 2 3 4 5
 11/45 dontspam válasza:
62%
Sehogy. 180ezer forintból (vicc, de Szegeden a vendéglátásban ettől többel nem találkoztam), 85ezer az albérlet+rezsi, ami megmarad az 3ezer/nap és az csak is kizárólag az alapvető élelmiszerre és tisztálkodási eszközökre elég.
2022. okt. 30. 11:30
 12/45 anonim ***** válasza:
84%
Nem fűtök, enni csak is akkor ha már nagyon éhes vagyok. Igyekszem kétnaponta, de van mikor sajnos naponta egyszer becsúszik egy étkezés:-( nem veszek ruhát, tisztálkodószerből a legolcsóbbat. Zuhanyzom, míg szappanozom magam elzárom a vizet így fél perc az egész, hajmosásnál egy.
2022. okt. 30. 11:37
 13/45 anonim ***** válasza:
9%

Loptam 1 karton vodkát a boltból (6üveg) ,vettem mellé 3 karton ásványvízet és szépen úgy csináltam,hogy a vodkát ne lássa.Persze volt nálam pénz ha gebasz van ki tudjam fizetni ,és "habi" elfelejtettem-nem figyeltem.De nem volt baj.Egész hosszú hétvégére megvan a pia.Vodka-szóda-citrom :-) Legolcsóbb vodka volt egy nagy áruházban 14000ft lett volna a karton.

Sajnos itt tartunk.1500 lesz 10 tojás 3 hónap múlva.

2022. okt. 30. 11:44
 14/45 anonim ***** válasza:
89%
Hm... Heti 1kg kenyér van véve, mert 800ft/kg, korábban minden másnap vettem a kenyeret (650 volt még az ára). Kilós virslit még jobban szétadagolom. Utoljára 5kg-os tésztát vettem, abból főzök, ha nincs semmi ötletem...
2022. okt. 30. 11:54
 15/45 anonim válasza:
81%

Nem költök olyan dolgokra, amik feleslegesek.

-Nem járok olyan helyekre, ahová belépőjegyet kell fizetni.

-Nem járok nyaralni.

-Mindenből csak annyit veszek, amennyi feltétlenül kell nekem. Soha nem dobok ki ételt és nincsenek olyan ruháim, amiket nem hordok.

-Minden cuccomat használtan veszem, mert úgy olcsóbb.

-Nem járok fodrászhoz, nem festem a körmeimet, nem hordok ékszereket.

-Nem fűtök soha. Fűtés nélkül is mindig legalább 15 fok van a lakásban, az meg szerintem egyáltalán nem hideg.

-Mindig kint a szabadban sportolok és nem egyesületbe járok.

-Nem dohányzok, nem iszok alkoholt és nem kávézok. Még ingyen sem lennék hajlandó a testemet mérgezni.

-Csak olyan hobbijaim vannak, amik nem kerülnek pénzbe.

Számomra teljesen természetes az, hogy így élek. A fent felsorolt dolgokra még akkor sem költenék pénzt, ha nagyon gazdag lennék.

Nem az árak emelkedése miatt spórolok, hanem azért, mert én ezt szoktam meg.

2022. okt. 30. 11:59
 16/45 anonim ***** válasza:
84%
Magam sütök kenyeret, sütiket így nem kell eljárnom vásárolni. Eddig nem fagyasztottam őket már ezt is csinálom. Nem fűtök még. Ruhákat azt használom ami van. Azt pótolom, ami tönkremegy. Vásárolni is ritkábban megyek így felhasználom ami itthon van. Nem veszek üdítőket, vajat. Sajtot is ritkán. Amit lehet bográcsban főzők így felhasználom az összegyűjtött fákat ágakat.
2022. okt. 30. 12:06
 17/45 anonim ***** válasza:
25%
Heti 1x fürdök, és babatörlőzök. Milka, Kinder és Haribo helyett tescos édességeket veszek heti 1x, a napi 1 helyett.
2022. okt. 30. 12:18
 18/45 anonim ***** válasza:
96%

Van pár dolog, amire elvből nem vagyok már hajlandó ennyit fizetni. (Szerencsére még nem sok.) Pl. lemondtam a kedvenc kenyeremről, mert már 1400 forint lenne egy kg. 750-ért is kapok helyette nagyon finomat.

Egyébként régebben sem költöttem feleslegesen, amit meg fontosnak érzek, azon most sem spórolok.

2022. okt. 30. 12:31
 19/45 Pillér2 válasza:
87%
Nem vettem új ruhát, táskából inkább egy db minőségibbet.
2022. okt. 30. 12:36
 20/45 Metionin ***** válasza:
93%
Lemondtam a kajarendelésről és a nasikról. Egyéb luxusra eddig se költöttem.
2022. okt. 30. 12:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!