Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mitől lehet az, hogy a gazdago...

Mitől lehet az, hogy a gazdagok mind smucigok?

Figyelt kérdés
Észrevételem szerint a gazdag,tehetős emberek mindent sajnálnak a másiktól... A szegény ember viszont még abból a kicsiből is tud adni, ami neki van. Miért lehet ez?
2010. szept. 28. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:

gondolj csak bele, hogy ha most nyernél mondjuk 800 milliót a lottón, minden barátodnak, rokonodnak eszébe jtna, hogy mennyi pénze van, vszínűleg kérnének.

nagyon hamar elmenne az 800 millió kb a semmire.

persze így, h nem vagy gazdag, úgy gondolkodsz, hogy ha neked lenne sok adnál mkinek.

de ha már gazdag lennél, boztos lenne egy terved, hogy mit csinálsz a pénzzel, és vszínűleg nem eloszotgatnád.

van az a mondás, hogy "pénzt pénzből lehet csinálni", ez gaz, és ha van egy kis üzleti érzéked, akkor ez lebegne a szemed előtt.

2010. szept. 28. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokan úgy gazdagodnak meg, hogy nagyon fogják a pénzt. Vállalkoznak, de amit keresnek rajta, azt újra és újra befektetik, nem szórják szét. Ezt a mentalitást aztán nagyon meg lehet szokni, akkor sem lazítanak, amikor már rég megtehetnék.
2010. szept. 28. 11:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia.

A gazdagok azért smucigok, mert minél több pénzed van annál jobban sajnálod bármire is elkölteni..ezt nehéz elmagyarázni.Amikor még szegény voltam 10-20 ezer Ft-nak úgy örültem mint majom a farkának, amióta 300 ezer ft-om van egy hónapban költekezésre azóta meggondolom, hogy mit veszek mennyiért, fillérezek ha valami valahol olcsóbb oda megyek.Ez sajnos ilyen ,ha sok pénzed van akkor sajnálod oda adni inkább csak gyüjtögeted.Nehéz ezt elmagyarázni...

2010. szept. 28. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Gazdag nem akkor lesz valaki, ha sokat keres, hanem ha keveset költ el. Annyi pénze nem lehet senkinek sem, amennyit nem lehetne rövid idö alatt elszórni, ha nem akar valaki pár hónap/év alatt üres kézzel ott állni, akkor az jobban teszi, ha meggondolja, hogy mire ad ki pénzt.
2010. szept. 28. 12:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező felcseréled a sorrendet. Nem attól smucig valaki, mert gazdag, hanem azért gyűlt össze sok pénze, mert spórolós és keveset költ! Te meg csak azt látod ebből, hogy a bunkó gazdag ember milyen smucig, pedig csak simán nála ez már alapszemlélet és életfelfogás, hogy egyrészt figyel arra, hogy keveset költsön, másrészt pedig neki a pénz is munkaeszköz (mert vállalkozik, befektet stb.)

Ezt egy bérből és fizetésből élő, hónapról hónapra pénzt elköltő embernek nehéz megmagyarázni. Amikor én is százezer forintból éltem, én sem értettem, hogy minek garaskoskodik a vállalkozó főnököm, amikor annyi pénze van mint az állat?! Hát mióta vállalkozom, rájöttem, hogy ez egy szemléletváltás. Nekem a pénzről nem az jut eszembe, hogy "mire költsem", hanem hogy eszközként hogyan használjam fel, hogy még több pénzem legyen és még biztosabb legyen a családom és a magam jóléte. Ez egyszerűen egy egész más szemlélet.

2010. szept. 28. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont, ez egy teljesen más szemlélet.. Ez olyan mint mikor hétvégén a discoban isszák 1200 ért a red bullt, meg 1500 ért a Whiskey kolát. Aztán ha van egy kis ismeretséged a helyen akkor hamar megtudod, hogy 3-4 napi fizetését veri el éppen egy éjszaka. Azt hiszi ettől tűnik menőnek vagy gazdagnak.. Aranyszabály, hogy aki a legcsóróbb az vergődik a legjobban a pénzével. Aki igazán lóvés az meg már nem vág fel a pénzzel inkább letagadja. Főnökömnek pl. legújabb 7 es bmw je van de csak külföldi utakon használja, mert kinézik belőle meg meghúzkodják neki. Itthon egy mezei toyotával jár.
2010. szept. 28. 19:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Az en csaladom is eleg gazdag es ebben rengeteg munka fekszik (tobb munkahely egyszerre). Emellett nagyon sok dologra evtizedeken keresztul nem koltottek, amit feleslegesen talaltak, sokat sportoltak, amin csak tudtak. Sok ember (vannak kivetelek azert) szegeny, mert nem tud a penzzel banni, mert nem gondol bele, hogyha megiszik 2 pohar uditot naponta a kocsmaban 800 Ft-ert, otthon ezt 50 Ft-ert tehetne meg es ezek a pici dolgok nagyon osszeadodnak havi es eves szinten. Vezess naplot a koltsegeidrol es meglatod, hogy a sok kis koltseg a nagy koltsegeket is felulmulja. Vannak emberek, akik olyan dolgokra szorjak a penzt, amikre valojaban nincs szukseguk. Ott a 400 ezer Ft-os hazimozi rendszeruk vagy elkoltenek havi 30000 Ft-ot cigire, de a szamlakat mar nem tudjak kifizetni. Az ilyen embereket nem tudom sajnalni, ne haragudj. A felesleges dolgok annyit kitehetnek egyesek eleteben, hogy abbol 2-3 ev alatt egy kocsit lehetne venni. A penz senkinek sem a fan terem. Es mielott azt hiszed, hogy gonosz vagyok, elmondom, hogy szoktam adakozni, nekem ez fontos, de olyan dologra nem koltok egy Ft-ot sem, amit nem talalok fontosnak akkor sem, ha csak 10 Ft-rol van szo. Ha 10 Ft a visszajaro, 10 Ft-ot kerek vissza, mert az az en penzem es ne mas rendelkezzen vele.
2010. szept. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!