Mitől lehet az, hogy a gazdagok mind smucigok?
gondolj csak bele, hogy ha most nyernél mondjuk 800 milliót a lottón, minden barátodnak, rokonodnak eszébe jtna, hogy mennyi pénze van, vszínűleg kérnének.
nagyon hamar elmenne az 800 millió kb a semmire.
persze így, h nem vagy gazdag, úgy gondolkodsz, hogy ha neked lenne sok adnál mkinek.
de ha már gazdag lennél, boztos lenne egy terved, hogy mit csinálsz a pénzzel, és vszínűleg nem eloszotgatnád.
van az a mondás, hogy "pénzt pénzből lehet csinálni", ez gaz, és ha van egy kis üzleti érzéked, akkor ez lebegne a szemed előtt.
Szia.
A gazdagok azért smucigok, mert minél több pénzed van annál jobban sajnálod bármire is elkölteni..ezt nehéz elmagyarázni.Amikor még szegény voltam 10-20 ezer Ft-nak úgy örültem mint majom a farkának, amióta 300 ezer ft-om van egy hónapban költekezésre azóta meggondolom, hogy mit veszek mennyiért, fillérezek ha valami valahol olcsóbb oda megyek.Ez sajnos ilyen ,ha sok pénzed van akkor sajnálod oda adni inkább csak gyüjtögeted.Nehéz ezt elmagyarázni...
Kérdező felcseréled a sorrendet. Nem attól smucig valaki, mert gazdag, hanem azért gyűlt össze sok pénze, mert spórolós és keveset költ! Te meg csak azt látod ebből, hogy a bunkó gazdag ember milyen smucig, pedig csak simán nála ez már alapszemlélet és életfelfogás, hogy egyrészt figyel arra, hogy keveset költsön, másrészt pedig neki a pénz is munkaeszköz (mert vállalkozik, befektet stb.)
Ezt egy bérből és fizetésből élő, hónapról hónapra pénzt elköltő embernek nehéz megmagyarázni. Amikor én is százezer forintból éltem, én sem értettem, hogy minek garaskoskodik a vállalkozó főnököm, amikor annyi pénze van mint az állat?! Hát mióta vállalkozom, rájöttem, hogy ez egy szemléletváltás. Nekem a pénzről nem az jut eszembe, hogy "mire költsem", hanem hogy eszközként hogyan használjam fel, hogy még több pénzem legyen és még biztosabb legyen a családom és a magam jóléte. Ez egyszerűen egy egész más szemlélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!