Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Meddig fog esni a dollár...

Meddig fog esni a dollár (USD) január végéig?

Figyelt kérdés

2022. okt. 26. 21:34
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/241 anonim ***** válasza:
100%

430-as árfolyamon vettél dollárt?

Bolond-e vagy? :o

Akkor kellett volna eladni a 350-en vásárolt dollárodat...

Te meg akkor vettél... Ahelyett, hogy megkérdeztél volna...

2022. dec. 14. 19:29
 72/241 anonim ***** válasza:
Miért, ki tuta ezt előre? Kb rá egy hétre emelt az mNB 18%-ra, miközben előtte a kancsal azt hazudta, az idén már nem emelnek. Amcsiban recessziót progozitáltak, azt hittem fölmegy majd 480ig. Tévedtem. Persze az euron nyertem, mert azt még 380ért vettem, úgyhogy jó ötlet volt diverzifikálni. De innentől csak állampapír.
2022. dec. 14. 20:04
 73/241 A kérdező kommentje:

70: Igen, azért nézegetem, hogy vajon mikor éri el az alját, mivel középtávon erősödésre lehet számítani.

De úgy néz ki, nem is lesz alja.... azazhogy már sose fog visszaerősödni, hanem ez a végső dolláragónia....(?)

2022. dec. 14. 22:07
 74/241 anonim ***** válasza:
100%

Amikor erősödik a dollár, sokan azt gondolják a végtelenségig tart, és érdemes minél előbb az összes forintot dollárra váltani, hiszen csak nyerni lehet vele.

Amikor gyengül a dollár, sokan azt hiszik végtelenségig fog gyengülni, stagnálni, és sose éri el a korábbi szintet.

Nem éreztek némi ellentmondást? Átlag ember nem tudja megjósolni merre fog mozogni az árfolyam. A múlt alapján valószínűleg 20 év múlva többet fog érni 1 dollár forintban, mint most, de azt nem tudni mennyivel. Éppen ezért dollár nem használunk befektetésnek, hanem csak akkor érdemes dollárt váltani, ha azt befekteted dollár alapú részvénybe avagy kötvénybe.

Egyéb esetben magas kockázatot vállalsz és erős forint gyengülésre, esetlegesen összeomlásra játszol.

2022. dec. 14. 22:47
 75/241 anonim ***** válasza:
100%

Az árfolyamokat hosszútávú grafikonon kell nézni, évek távlatában, nem pár hetes grafikonon.

Az általános elv egyszerű, akkor kell venni amikor olcsó és eladni amikor drága.

2007-ben minden bank ezerrel hirdette az "olcsó devizahiteleket", holott akkor volt a legerősebb a forint minden nagy devizával szemben, tehát nyilvánvaló becsapás volt a devizahitel, hiszen a forint tartós gyengülésére lehetett számítani, mivel gazdasági teljesítmény sem volt a forint akkori erősödése mögött.

Magyarán az akkori forint csúcson kellett volna a forintot dollárra, chf-re, euróra váltani. A devizaalapú hitel felvétele viszont pont ennek az ellentéte. Meg is szívta a lakosság szépen.

2022. dec. 15. 09:42
 76/241 anonim ***** válasza:
74-es akkor az euro jobb? mondjuk pemápban?
2022. dec. 15. 10:10
 77/241 anonim ***** válasza:
100%

76: Az állampapír arra való, hogy 3-5 éves célod meg tudd valósítani, könnyen mozdítható tőkéd legyen, amihez akár másnap hozzányúlhatsz, alacsony költséggel (1%). Éppen ezért szerintem nem érdemes euróban befektetni, mert ha hirtelen szükség van a pénzre, függsz az átváltási árfolyamtól. Befektetés előtt szintén át kell váltanod a forintod eurora, ami egy újabb költség.

Viszont ha 2-5 év múlva eurora van szükséged és nem forintra, akkor jobb a PEMÁP.

2022. dec. 15. 10:49
 78/241 anonim ***** válasza:
Köszi. Még kivárok egy kicsit, hátha felmegy a dollár 400ra és váltom forintra.
2022. dec. 15. 11:39
 79/241 anonim ***** válasza:
Ha a dollár felmenne 400-ig, akkor az euró 430 körül lenne a mostani állás alapján. Szóval, ha erre vársz, ez leginkább magyar specifikus problémák és újabb drasztikus forintgyengülés esetén valósulhat meg.
2022. dec. 15. 15:21
 80/241 anonim ***** válasza:
Az EKB folyamatos 0,50%-os kamatemeléseket lengetett most be, ennek hatására kilőtt az euró a dollárhoz képest.
2022. dec. 15. 15:23
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!