Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jó ötlet lenne euróra váltani...

Felhasznalo0780 kérdése:

Jó ötlet lenne euróra váltani az ösztöndíjamat?

Figyelt kérdés

Jelenleg egyetemi hallgató vagyok, és elnyertem egy olyan ösztöndíjat, ami 10 hónapon keresztül 50 ezret fizet. Ezen felül van tanulmányi ösztöndíjam, ami ennek kb a fele, így hál istennek ki tudok jönni körülbelül.

A kérdésem az lenne, bárminemű komolyabb pénzügyi tudás híján, hogy ebből az 50 ezerből 40-et érdemes lenne-e szerintetek átváltani euróra vagy dollárra minden hónapban, vagy ez egy olyan kis összeg, amit inkább hagyjak, mert 1946-os mértékű infláció azért nem lesz.

(Onnan jött egyébként az ötlet, mert jövő nyárra tervezek egy külföldi szaknyelvi nyelvvizsgát, ami kb 250 ezer forintba fog kerülni és fontban kell majd teljesíteni. Én viszont csak azt látom, hogy most szerdán 432 volt az euró, ma meg 417 jelenleg, így nem tudom, mit lenne érdemes tennem.)

Hálás köszönetem a válaszokért, további szép napot kívánok!

2022. okt. 15. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, bár legjobb akkor lett volna, mikor 400 alatt volt. De nyilván most kapod az ösztöndíjat, szóval most tudsz váltani. A Revolutot vagy Wiseoot ajánlom erre a célra, ott jobb az árfolyam és kevesebb a költség, mint a hagyományos pénzváltókban.
2022. okt. 17. 11:04
 2/4 anonim válasza:

Szia!

Ajánlom figyelmébe a svájci frankot.

2022. dec. 8. 23:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Árfolyamcsúcson sosem jó ötlet venni valamit. Mindig akkor kell venni, amikor olcsó.
2023. febr. 10. 10:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Most ugyanazt az eurót jóval olcsóbban tudod megvenni, mint októberben tehetted és feltehetően 2-3 hónap múlva még olcsóbban.
2023. febr. 10. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!