Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 750 ezer forintból milyen...

750 ezer forintból milyen pénzforrást lehetne csinálni?

Figyelt kérdés

Kedves olvasók érdeklődnék hogy ki milyen üzletet tudna csinálni ekkora összegből, ami havonta minimum 5 ezer forintot hozna. A bank, és a vállalkozáson kívüli terveket írjatok mert mind kettő rizikós, és leállna a szívem ha ez véget elveszteném a pénzt. Értékpapírokat se írjatok mert annak túl kevés a hozama és az is rizikós, bármilyen cég legyen is az. A cél tehát hogy ennyi pénzből havonta 5 ezer forintot keressek határozatlan ideig. Az összeget bő négy év alatt sikerült összegyűjtenem, olyan gondok mellet amit nem írók le. Nem akarom sajnáltatni magam. De kevés ember tudod volna így egyáltalán bármennyit is félre rakni mint ahogyan én tettem helyzetemben.

Az olyan terveket ne írjatok hogy gyűjtsek még hozzá. Mert most lett egy olyan havi fix levonásom ami véget csak akkor tudnák félre rakni még pénzt ha minden nap tojást ennék.

A válaszokat köszönöm és nagyon szépen köszönöm azokat a válaszokat is amik olyan tanácsokat adnak amiből lehet plusz havi 5 vagy esetleg ennél több pénzt félre rakni. Ez a havi ötezres tétel is gyűjtésbe menne, karácsonyra vagy esetleg valami nem várt kiadásra.

És még annyit hogy még gondolkodtam azon hogy a piacozást kéne megcéloznom, esetleg az online adásokat. Internetem most már van folyamatosan, gépem is tehát minden adott lenne.

2022. okt. 8. 12:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Idén már elveszítetted a reálértékének közel a felét.. ez van. Ha a bankba nem bízol, akkor mégis miben/kiben?annál biztonságosabb befektetés kevés van. Az új pmáp jelenleg havi 7500-at hozna, jövőre meg még többet. Ez van, értelmesebb tanácsot nem fogsz kapni, csak olyat, ami vagy bejön vagy nem.
2022. okt. 8. 13:07
 2/18 anonim ***** válasza:
Dkj hoz havi 12 szazal3kot
2022. okt. 8. 13:35
 3/18 anonim ***** válasza:
Evi*
2022. okt. 8. 13:36
 4/18 A kérdező kommentje:
Tudod szívem szerint beraknám az egészat a magyar állampapír pluszába. De havi 437,5ft-ot kamatozna. Ez ugyan fix öt évre de ez viszont kevés. Tehát ezért mondtam hogy 5 ezer legyen. Akinek persze van 7-8 millió forintja annak rendben van. De így nekem ez tárgytalan. A havi 7500 forintot elírtad? De ha 750 forintot írtál az is több mint az aktuális oldalon szereplő fix kamatozás ( [link] és én inkább a paplan alá dugom a pénzt mint hogy sem változó inflációs kamatot válasszak. Ami 11%körüli, de lehet hogy tíz hónapig csak 2%-os lenne. Ezért a fix jobb de az keveset fizet. A bankokba meg nem bízók jól írtad. Az állam papír meg nem ad eleget. Nagyon ajánlották nekem hogy csináljak egy online boltot. Még van egy olyan oldal ahol egy hónapig még csak nem is kéne fizetnem az oldalért. A szállítások véget aggodnak.
2022. okt. 8. 13:41
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Akkor csak a bitcoin marad
2022. okt. 8. 13:48
 6/18 A kérdező kommentje:
A bitcoinhoz nem értek de halottam róla. És most jelenleg a mai napon csökkent 0.07%-ba. Tehát ez még rosszabb lenne a banki kamatnál vagy a értékpapíroknál is. Ez az online bolt lesz szerintem a nyerőbb megoldás. Én nekem nincs fix munkahelyem, piacozok ahogy tehetem és arra gondoltam hogy nyittatnák egy weboldalt és onnan tudnának rendelni tőlem. Engem akár személyesen is tbb ezer ember ismer, minden nap találkozok szinte mindenkivel. Tehát hogy most megmondanám nekik a weboldal címét és hogy onnan lehetne már csak tőlem rendelni. Van egy pár egészségügyi gondom ami véget 7-8km is sok nekem. Az online boltba meg konkrétan csak tojást árulnák és évente egyszer nagyobb mennyiségben krumplit, paradicsomot. Nekem a legnagyobb gondom a szállítás lenne mert nincs autóm vagy ilyesmim és a bármilyen futár cég nevetséges árakat kér el egy gyufásdoboz elszállításáért is. Erre mi lenne az alternatív megoldás?
2022. okt. 8. 13:56
 7/18 anonim válasza:
60%

Attól is függ mennyi pénzed van, milyen kézügyességed, mennyi helyed van otthon. Van kocsid amivel tudsz szállítani valamit? Vehetnél egy régi bútort amit szépen felújítasz aztán eladsz, készíthetsz otthon például koszorúkat amit majd nov. 1-én el tudsz adni a temetőnél. Erőltesd meg az agyad, csak ki tudsz valami értelmeset találni.

Ezen kívül, ha nem ragaszkodsz a havi fix 5 ezer forinthoz, fektetheted a pénzed saját magadba is, kitanulhatsz egy új szakmát/nyelvet/jogosítványt szerezhetsz, ezek később hasznosak lesznek.

2022. okt. 8. 14:00
 8/18 anonim ***** válasza:
84%

Erről a kérdésről és az alá adott kérdező válaszairól az alábbi idézet jutott eszembe:

"A szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni.

Add nekik ingyen, és azt hiszik csapda.

Mondd nekik, hogy pici befektetés, és azt mondják keveset hoz.

Mondd nekik, hogy csináljuk nagyban, azt felelik nincs pénzük.

Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik nincs tapasztalatuk.

Mondd, hogy tradícionális üzlet, erre azt felelik túl nehéz.

Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik MLM.

Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik nincsenek lehetőségeik.

Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik nem értenek hozzá.

Minden szegényben van valami közös:

A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők maguk, többet agyalnak, mint 1 egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.

Kérdezz csak rá, mit akarnak tenni. Nem fognak tudni válaszolni.

Ahelyett, hogy a szíved remegne gyorsabban, miért ne csinálj valamit gyorsabban, ahelyett, hogy csak agyalnál valamin, miért ne tegyél valamit érte. A szegényekben egy valami közös:

Egész életük a várakozásról szól."

2022. okt. 8. 14:02
 9/18 anonim ***** válasza:
85%
Amíg tépelődsz vegyél belőle diszkont kincstárjegyet, annak is nagyobb a hozama mint az általad áhított 8%. Fix is, ennél rövidebb lejáratú, alacsonyabb kockázatú befektetés nem létezik ilyen hozamazinten.
2022. okt. 8. 14:25
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem íróm le a körülményeimet és az egészségügyi állapotomat de ez a kettő nekem elégé változik. Jogosítványt nem rakhatom le mert van egy pár gondom ezen kívül használtan már 60 ezerért is autót de az átírás és műszaki vizsgáztatás+hibák 160-200 ezer lenne. Van egy olyan "megoldás" is hogy megvennék két hét alatt a házamat úgy hogy kapnák egy lakást mellé. Ha ebbe belemennék lenne egy lakásom és 13 millióm. Az utóbbi nagyon jó lenne mert egy fix üzlet helységet megvehetnék és akkor egy kis zöldségest is nyithatnák. Viszont én képtelen vagyok egy panelbe élni több évig amíg újra meg nem tudnék venni egy kertes házat. Rengeteg ember él panel lakásba tudom de ez számomra lenne a szegénység alja. Én havonta megvagyok minimális pénzből, minimális kajából de azért nem akarok állattá változni csak azért hogy legyen egy plusz nagyobb bevételem. És panelbe szinte csak futkározni lehet mint a kutyák és semmilyen mezőgazdasági tevékenységet nem lehet csinálni. És az ki van zárva hogy vegyek egy külön telket. Már csak azért is mert itt békésen a legolcsóbb telek is 5 milliótól kezdődik ami sarkon van és amit mezőgazdasági telekké lehetne minősíteni. Ezért marad az online bolt és legfeljebb eljönnek hozzám az áruért. Ezerszer volt már így és akkor még azt sem tudtam hogy van internet.
2022. okt. 8. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!